Buscar este blog

jueves, 26 de mayo de 2011

Pastís aniversari


Bon dia bloguers. Avui us presento el pas a pas d'un pastís que em vaig inventar, i que estava realment bo, per l'aniversari de la meva mare, divendres passat, l'ocasió s'ho valia, n'ha fet 50!

Aquest pastís està format per tres capes, no és difícil de fer, i fins i tot podeu canviar els ingredients, si hi ha algun que no us acaba de convèncer.

Vinga, apunteu els ingredients i el pas a pas....a veure què us sembla!

Ingredients:

- 1 massa brisa

- 150 g de mascarpone

- 2 iogurts grecs naturals

- 200 g d'atmetlles garrapinyades

-250 ml de llet d'atmetlla (sense sucres afegits)

- 20 g de maizena

- 40 g de sucre integral

- 1 pot de prèssecs en almívar

- 2 fulles de gelatina

- 300 ml de nata per muntar 35%

-50 g de sucre glaç

- 1 cs d'essencia de vainilla

- cireres confitades i bombons per adornar

Preparació:

1. Estenem la massa brisa sobre un motlle d'alumini d'uns 26 cm de diàmetre, i la coem al forn a 180º durant uns 20 minuts.

2. Quan ja estigui cuita deixem refredar.

3. A part, triturem el mascarpone i els dos iogurts grecs, i seguidament incorporem a la mescla les atmetlles garrapinyades lleugerament trinxades. Introduim la mescla sobre la base de la massa brisa.


4. Deixem refredar a la nevera. Mentrestant, farem la crema de prèssecs.

5. Triturem la llet d'atmetlla, la maizena, el sucre i la meitat dels prèssecs. Posem la mescla en un cassó al foc, remenant fins que espessi.

6. Un cop ha espessit, retirem del foc, incorporem les dues fulles de gelatina hidratades, remenem, i seguidament posem la resta de prèssecs tallats a trossets.

7. Quan hagi refredat una mica la mescla, la incorporem sobre la base de mascarpone i atmetlles, i ho tornem a deixar a la nevera fins que estigui quallat.

8. Com a última capa, muntarem nata amb gust a vainilla, per això, cal tenir la nata i el recipient on muntar-la a la nevera. Un cop hagi agafat cos, evitant formar mantega, hi afegim el sucre glaç i l'essencia de vainilla, i donem un últim cop amb la batedora de varilles.

9. Evoquem sobre el pastís amb l'ajuda d'una espàtula i deixem refredar.

10. Un cop el pastís quallat, adornar-lo amb el què vulguem, jo vaig utilitzar cireres confitades i bombons.

En aquesta foto es diferencien clarament les tres capes del pastís!


Per llapar-se'n els dits. BON PROFIT!!!

Observacions: sempre podeu canviar la llet d'atmetlla per qualsevol altra, els prèssecs per fruita de temporada i les atmetlles garrapinyades per un altra fruit sec o fruita seca, però li dóna una textura cruixent molt agradable!

Si algú el fa ja em comentarà que li sembla, sé que dóna una mica de feina, però sempre val més la pena fer-t'he els propis pastissos que compra'ls...vés a saber el què duen els que comprem....


8 comentarios:

  1. Roser, no hi canviaria cap ingredient...així tal qual és de vici.
    Felicitats a la mare.

    ResponderEliminar
  2. doncs tu segueix inventant! quina delícia!!! felicita a la teva mare de part meva!!! ;P petonets bonica

    ResponderEliminar
  3. Uau, doncs per ser inventat t'ha quedat espectacular! Les tres capes han de ser boníssimes, segur que la teva mare va quedar encantada amb aquest pastís!

    ResponderEliminar
  4. vam quedar tots encantats!!! visca els invents!! jajaja petonetss

    ResponderEliminar
  5. Mare meva, quina feinada! pero per una mare, tot val la pena, no?
    Petonets.

    ResponderEliminar
  6. Felicitats a la teva mare per aquesta xifra tan rodona, i a atu per aquest pastís tan original i apetitós!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponderEliminar
  7. Un pastís inventat... això és per admirar! T'ha quedat molt xulo i segur que boníssim, enhorabona... i felicitats a la mare!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. Roser, gràcies pel teu comentari! :)
    Desconeixia el teu blog, però només entrar em trobo amb aquest pastís t'han espectacular que t'has inventat!!! Això, m'encanta!! Ah! I per molts anys a la teva mare!
    Petons!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!