Són unes mandonguilles esponjoses, que no tenen gust de tonyina (sincerament) però que estan molt i molt bones. Les heu de provar! Jo...repetirè!!
Ingredients (per a dues persones):
- Una rodanxa de tonyina congelada o fresca (jo la vaig utilitzar congelada de la Sirena) d'uns 300 g
- 1 cullerada sopera de salvat d'avena
- 1 cullerada sopera de sèsam torrat
- 2 clares d'ou
- herbes de provença, sal i pebre
- maicena
- 200 g de gírgoles
- 100 g de pèsols
- 100 g de tomàquet fregit
- oli
- Patates bullider per acompanyar
Preparació:
1. Primer triturarem, a l'aparell de triturar, la tonyina, el salvat, el sèsam, les clares i els condiments (herbetes, sal i pebre) fins que quedi una pasta homogènia. D'aquesta pasta en farem boletes de mandonguilles amb les mans i les passarem per la maicena.
2. Un cop tinguem l'oli ben calent a la paella, tirarem les mandonguilles de 4 en 4 fins que quedin ben rossetes per fora però crues per dins. Reservarem a un plat amb paper absorvent per tal d'eliminar l'excès d'oli.
3. Tirarem l'oli de la paella (en un envàs de plàstic per reciclar) i amb la mica d'oli que hi ha quedat saltejarem les gírgoles, els pèsols i, un cop cuits, posarem la salsa de tomàquet i les mandonguilles que teniem reservades. Tapem la paella i deixem coure 5 minuts a foc mig.
4. A l'hora de servir, posem les mandonguilles amb la guarnició de verdura i unes rodanxes de patata bullida condimentada amb sal i pebre, per tal de fer un plat complet.
I a menjar!!!
Calories per ració: 525 calories - Un plat complet apta per tothom
Noia, quina bona idea! M'agrada i l'apunto a pendents.
ResponderEliminarPetonets!!
A casa fem sovint mandonguilles de peix i amb tonyina n'he fet algun cop i ens ha agradat molt. Però no hi he posat mai salvat ni sèsam, sobretot el sèsam li deu donar un gustet deliciós. M'apunto la idea ;)
ResponderEliminarM'agrada mesclar sabors i el sèsam té molt bon gust, i el salvat fa la funció del pa ratllat però amb més fibra! li dóna un toc diferent! :D
ResponderEliminarT´acabo de descobrir a través del bloc de la Gemma.
ResponderEliminarM´agraden molt les mandonguilles però amb tonyina no les he provades.M¨ho apunto.
Em quedo per aquí a tafanejar.