Buscar este blog

lunes, 2 de mayo de 2011

Mandonguilles de tonyina


Les mandonguilles que avui us presento són ideals per aquelles persones que no els hi agradi el peix, són ideals per camuflar peix blau als nens petits (i pels no tant petits).

Són unes mandonguilles esponjoses, que no tenen gust de tonyina (sincerament) però que estan molt i molt bones. Les heu de provar! Jo...repetirè!!

Ingredients (per a dues persones):

- Una rodanxa de tonyina congelada o fresca (jo la vaig utilitzar congelada de la Sirena) d'uns 300 g

- 1 cullerada sopera de salvat d'avena

- 1 cullerada sopera de sèsam torrat

- 2 clares d'ou

- herbes de provença, sal i pebre

- maicena

- 200 g de gírgoles

- 100 g de pèsols

- 100 g de tomàquet fregit

- oli

- Patates bullider per acompanyar

Preparació:

1. Primer triturarem, a l'aparell de triturar, la tonyina, el salvat, el sèsam, les clares i els condiments (herbetes, sal i pebre) fins que quedi una pasta homogènia. D'aquesta pasta en farem boletes de mandonguilles amb les mans i les passarem per la maicena.

2. Un cop tinguem l'oli ben calent a la paella, tirarem les mandonguilles de 4 en 4 fins que quedin ben rossetes per fora però crues per dins. Reservarem a un plat amb paper absorvent per tal d'eliminar l'excès d'oli.

3. Tirarem l'oli de la paella (en un envàs de plàstic per reciclar) i amb la mica d'oli que hi ha quedat saltejarem les gírgoles, els pèsols i, un cop cuits, posarem la salsa de tomàquet i les mandonguilles que teniem reservades. Tapem la paella i deixem coure 5 minuts a foc mig.

4. A l'hora de servir, posem les mandonguilles amb la guarnició de verdura i unes rodanxes de patata bullida condimentada amb sal i pebre, per tal de fer un plat complet.

I a menjar!!!


Calories per ració: 525 calories - Un plat complet apta per tothom

4 comentarios:

  1. Noia, quina bona idea! M'agrada i l'apunto a pendents.
    Petonets!!

    ResponderEliminar
  2. A casa fem sovint mandonguilles de peix i amb tonyina n'he fet algun cop i ens ha agradat molt. Però no hi he posat mai salvat ni sèsam, sobretot el sèsam li deu donar un gustet deliciós. M'apunto la idea ;)

    ResponderEliminar
  3. M'agrada mesclar sabors i el sèsam té molt bon gust, i el salvat fa la funció del pa ratllat però amb més fibra! li dóna un toc diferent! :D

    ResponderEliminar
  4. T´acabo de descobrir a través del bloc de la Gemma.
    M´agraden molt les mandonguilles però amb tonyina no les he provades.M¨ho apunto.

    Em quedo per aquí a tafanejar.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!