Avui us deixo una recepta de pasta i un bulb molt poc conegut (almenys per mi): el fonoll!!
Jo, de petita, quan anava a la muntanya amb els meus avis o pares, acostumava a agafar les fulles del fonoll i el rosegava pel camí. Suposo que m'agradava el gust anisat que té. Però fins fa ben poquet que no vaig descobrir que, el fonoll, té un bulb molt sabrós que és clau per la gastronomia primaveral.
Pel que he pogut llegir, el fonoll té moltes propietats beneficioses, com el seu poder antioxidant (retrassa l'envelliment i anticancerígen), antiinflamatori. És molt ric amb vitamina C, fibra i àcid fòlic. També és ric en potassi i manganès, per tant, és una verdura que no hem de discriminar durant la seva temporada, la primavera, l'inici de la gran varietat de fruita i verdura. És molt pobre en calories i molt econòmic, per tant, a menjar fonoll, que per cert, se n'aprofita TOTA la planta!
Us deixo amb aquest plat de pasta, complet, on el salmó i el fonoll fan el matrimoni perfecte.
Ingredients (per a dues persones):
- 150 g d'espaguetis
-250 g de salmó
- un bulb mitja de fonoll (200 g)
- oli oliva
- sal i pebre
Preparació:
1. La recepta és ben senzilla. Mentre es couen els espaguetis en un cassó amb aigua i sal, saltejem en una paella, amb una gota d'oli d'oliva extra el fonoll tallat a làmines ben fines.
2. Quan tenim el fonoll amb un color torradet, saltejem el salmó que haurem tallat a daus, uns minuts, vigilant que no es passi de cocció.
3. Un cop el salmó està a punt, tornar a tirar el fonoll a la paella, juntament amb els espaguetis escorreguts. Donar unes voltes i emplatar, escampant les fulles del fonoll pel plat.
Gustós, complet, sa...perfecte!!
Qui no hagi provat el fonoll animo a que ho faci, el gust el sorprendrà, suau, digestiu, aromàtic.
Calories per ració: 550 calories -- Com a plat únic acompanyat d'una amanida verda amb pinya, és un menú ideal per tothom
Mai he tastat el fonoll però amb una recepta així m'animaré!!
ResponderEliminarPetons. Helena
http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com
Jo he cuinat algun plat amb fonoll. A veure si les busco i publico alguna, pero aquesta ja es bona idea..
ResponderEliminarPetonets
doncs jo tampoc he cuinat mai el fonoll! a veure si en compro un dia d'aquests!!! petonets
ResponderEliminarjaja, ja veig que el fonoll està una mica marginat! és que és un vegetal ben estrany, tot s'ha de dir, però us animo a que el proveu, saltejat a tires amb una mica d'oli acompanya perfectament qualsevol plat. Petoonetss!
ResponderEliminarDoncs a casa sí que cuinem el fonoll, ens encanta! A l'hivern el fem en crema i queda boníssima! I com tu dius, és molt sa ;)
ResponderEliminarEn crema??!! buaa no hi havia pensat...quina bona idea que m'has donat??Com la fas la crema de fonoll??¿ ;) petons!
ResponderEliminarHaurem de comprar fonoll, perquè ara ens ha picat la curiositat! jejeje Aquesta pasta ha de quedar molt bona
ResponderEliminarPetonets
Sandra