Buscar este blog

miércoles, 18 de mayo de 2011

Mermelada de maduixes

Ja s'acaba la temporada de maduixes, les més delicioses, però, venen a l'últim moment. Aquest any m'he decidit a fer mermelada, perquè el gust de les maduixes de bon matí m'agrada tant, que vull degustar-les tot el temps que pugui.

Si mai heu fet mermelada de maduixes, segurament us heu trobat que ha quedat molt líquida, tot i que igualment bona. Un dia, remenant entre blogs vaig trobar un "truquillo" molt interessant que vaig posar en pràctica i va funcionar. La mermelada de maduixa no espesa perquè aquesta fruita li manca la pectina, una fibra que conté les pomes, per exemple. Aquí us deixo la meva recepta-truc perquè ho pogueu fer abans no desapareguin del tot.


Ingredients:

- 1 kg de maduixes netes

- 500 g de sucre integral

- el suc d'1 llimona

- 1 poma gran

- 1/2 copa de ratafia (toc personal del meu pare)


Preparació:

1. Posar en una olla gran les maduixes ben netes i tallades per la meitat, el suc de la llimona, el sucre i la poma trossejada amb pell. Deixar macerar tota una nit o unes 5-8 hores.

2. Un cop ha passat el temps de maceració, perquè la fruita extregui tots els seus sucs, posar al foc i remenar continuament. Un cop ha començat a bullir, deixar coure uns 30 minuts. Quan faltin 2-3 minuts per finalitzar la cocció, introduir la ratafia.

3. Finalment apaguem el foc i triturem fins que quedi tot ben fi (tampoc passa res si queden trossets de maduixes o de poma).

4. Posem la mermelada en pots nets, el tapem mentre està calent i, seguidament, els posem en un bany maria (posem els pots en una olla coberts d'aigua) durant uns 20 minuts. Deixem refredar dins la olla i ja estarà llest per guardar.

Observacions:
a. Podeu guardar els pots cap per avall, tot i que no és imprescindible.
b. Aquesta conserva us durarà aproximadament un any, però segurament s'acabarà abans, i no en torrades, sinó a cullerades.
c. La poma la podeu treure abans de triturar, perquè ja ha fet la seva funció de deixar la pectina per espessir, tot i que si la tritureu dóna un toc a la mermelada que està realment bona.

QUE PROFITI!!!

6 comentarios:

  1. Jo només hi poso les llavors de la poma i també espeseix la melmelada.. pero ho provaré posant tota la poma..
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. Doncs això de les llavors no ho havia sentit mai...bon consell! ;) un petó!

    ResponderEliminar
  3. quina bona pinta! encara no he fet mai melmelada de maduixa, però m'apunto el teu truc!!!!! si vols pots deixar aquest enllaç al bloc de Memòries d'una cuinera!!!! ;P petonets

    ResponderEliminar
  4. El truc de la poma és fantàstic, així la melmelada queda espessa al punt! ;)

    ResponderEliminar
  5. He descobert el truc de la poma... perfecte.

    ResponderEliminar
  6. Nos pusimos de acuerdo para hacer mermelada de fresas verdad?,que rica ,ademas hay que aprovechar ,que estan en plena temporada
    besinos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!