Buscar este blog

lunes, 25 de febrero de 2019

Coca de plàtan sense gluten i super esponjosa

M'encanten els bizcochos o coques o bescuits, o com li vulgueu dir.

Em semblen un recurs ràpid, fàcil i molt bo, per tenir un esmorzar preparat en un plis plas!! I sa, si els ingredients que s'hi posen ho són.

El d'avui ho té tot. I a més és ideal per a celíacs, diabètics i intolerants als làctics.

Com m'agrada versionar oi?? I més que ho disfruto si, a més, surt boníssim!

Ingredients:

-2 ous
-2 plàtans madurs
- 60 g beguda vegetal d'atmella
- 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- 100 g xilitol
- canyella
- 50 g farina d'arròs
- 100 g farina de fajol
- 1 sobre llevat
- Panses
- Trossets de xocolata
- Llavors de rosella


Preparació:

Ja sé que la majoria de receptes diuen que primer mesclar la part líquida i després la part sòlida. Jo ho faig més senzill i queda molt espongós i bo.

1. Pesem tots els ingredients menys les panses, la xocolata i les llavors, dins un bol i ho triturem fins que quedi una massa homogènea. Seguidament hi afegim les panses i els trossets de xocolata, barregem bé.

2. Un cop tinguem la massa, l'evoquem dins un motlle tipus plum cake untat amb oli i xilitol, i hi afegim les llavors de rosella per sobre.

3. Ho deixem coure al forn uns 190ºC durants uns 35 minuts o fins que al punxar la coca amb un ganivet aquest surti net.

Un plaer per a tothom, per esmorzar, berenar o picar entre hores sense culpa!

Bon profit!

2 comentarios:

  1. Un bizcocho muy rico :) se ve estupendo! Me encantaría un trocito parece tan jugoso. Un beso y buen inicio de semana.
    fitnomasfat.com

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!