Buscar este blog

jueves, 7 de febrero de 2013

Galette de minestra de verdures amb ou poché

Continuem amb les receptes saludables! Aquesta va de verdures, concretament és una galette o coca farcida de verduretes i acompanyades d'un ou poché, on el rovell està cru i s'expandeix per totes les verdures donant-li aquell gustet únic.

Una galette és una variant francesa de les creps, la primera és salada i la segona és dolça, generalment.

I les verdures, que dir de les verdures! Enviades per La Tavella, una cooperativa ecològica on conreen i comercialitzen fruita i verdura respectant el medi ambient i ajudant a la inserció sociolaboral a persones amb risc d'exclusió.

Amb aquestes verdures ecològiques he elaborat aquesta minestra que no deixarà indiferent. Mireu, mireu.....

Ingredients:

- 1 pasta de full
- Salsa de tomàquet casolana
- Ceba ecològica
- Porro ecològic
- Bledes ecològiques
- Bròquil ecològic
- Pastanaga
- Ou de gallines feliçes
- Sal maldon
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Tallarem la ceba i el porro ben petit i ho saltejem a la paella fins que quedi ben ros. Reservem.

2. Netegem i bullim les bledes uns 5 minuts. Escorrem i reservem.

3. Traiem les flors del bròquil i fem tires fines de pastanaga. Ho coem al vapor durants uns 5 minuts també. Reservem.

4. Estirem la pasta de full i la cobrim amb la salsa de tomàquet. A sobre hi afegim la ceba i el porro daurats, la bleda bullida i, finalment, el bròquil i la pastanaga.

5. Ho coem al forn preescalfat a 200º fins que la massa estigui daurada.

6. Per fer l'ou poché, posarem aigua a un cassó al foc. Quan començin a sortir bombolletes afegirem l'ou, que estarà embolicat amb paper film apte per cuinar. Ho deixarem dins el cassó uns 5 minuts.

Millor si unteu el paper film amb oli, perquè l'ou no se us enganxi i sigui més fàcil de treure'l sense que es trenqui.

7. Finalment posem l'ou al mig de la galette i li fem un tall perquè surti el rovell. Espolsem una mica de sal maldon per tota la coca

Apetitós ehh!??

Mireu la cistella que em van enviar!! Moltes gràcies de nou per aquesta generositat! Ja veieu que n'estic fent un bon ús!!


Aprofito per presentar aquest plat al Memòries d'una cuinera, ja que aquest més el tema va de minestres. Aquesta és una clàssica minestra de verdura però presentada d'una forma totalment diferent.


Espero que us agradi i ho tasteu, hem d'aprofitar les verdures d'hivern!

Bon profit!

31 comentarios:

  1. Genial recepta Roser :) N'estàs fent un moooolt bon ús, gràcies!!

    ResponderEliminar
  2. Un pastelito de verduras genial y elhuevito en lo alto, para dejarlo de lujo
    besitos

    ResponderEliminar
  3. buena idea hacer una minestra con esta galettem,te ha quedado muy bien y muy sana
    peto

    ResponderEliminar
  4. Pues sí que estás con recetas sanas pero se agradecen y con esos productos como para no usarlos, verdad? Buenísima la galette.

    besos guapa

    ResponderEliminar
  5. La galette está bonísima :). L'altre dia vaig fer el pastis de llet que tens al blog, dilluns et penjo l'enllaç :D

    Ptonets i bon finde. Els carnavals de Pallejà, els millors del baix :)

    http://0001deasdeocio.blogspot.com/

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ostres i que tal el pastís!? et va agradar? és dens oi? jeje Doncs tu i jo no estarem gaire lluny, estaré als carnvals de Martorell així que si per casualitat hi passes....jeje petons i bon finde!!!

      Eliminar
  6. Oh, m'encanta, Roser! Te les empesques totes, tu! D'entrada, la galette que ens presentes, que ja havia vist i que jo coneixia d'una altra manera, perquè a la Bretanya és una creppe feta amb farina de fajol. Segon, els ingredients ecològics de la TAVELLA, que són fantàstics, oi? I tercer, encara tens temps de participar a la proposta de Memòries d'una cuinera!! Ja et dic jo, te les empesquetes totes.. he he. petonets!

    ResponderEliminar
  7. Una recepta saludable i ben bona...l'apunto!! Un petonet

    ResponderEliminar
  8. Qué bo, les menjaría ara mateix! M'encanta el farcit!
    Petons

    ResponderEliminar
  9. full i verdures..............delicios

    ResponderEliminar
  10. HUmmmm que bó ............M'encanta les verdures així , i amb la pasta de full encara més.
    Petons

    ResponderEliminar
  11. Roser ,que bueno y es que a mi las verduras me encantan ,si ademas me las metes en una cazuelina de pasta ,el no va mas ....
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  12. Quina bona pinta que té! Bon cap de setmana i feliç carnaval :)

    ResponderEliminar
  13. Recepta senzilla saludable i molt bona.

    ResponderEliminar
  14. Quina forma tan original de fer minestra!! Quina delícia!! Petons

    ResponderEliminar
  15. Una molt bona manera de presentar i menjar una estupenda minestra casolana.... M´agrada!!! Petons,

    ResponderEliminar
  16. ¡Uy, qué bueno!... Me encanta cómo tienen que quedar las verduritas mezcladas con el huevo poché.
    Un besote.

    ResponderEliminar
  17. Una minestra molt original i mol més bona, així ningú pot dir queno a menjar verdures! :)

    ResponderEliminar
  18. Fins i tot aquells que sempre arrufen el nas davant les verdures se les mengen a gust amb una preparació com aquesta

    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  19. Molt original aquesta forma de presentar-la. Té molt bona pinta.

    ResponderEliminar
  20. Quina recepta de minestra més original!!! I quina bona pinta que té! Amb aquest plat deixes content a tothom! ;)

    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  21. Una combinación irresistible, qué buenísima te quedó!!!

    ResponderEliminar
  22. Molt bona idea, un plat molt vistós, complert i saludable, és genial!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.
    Ah, per cert, molt bé això de fer unes magdalenes amb Baileys!;)

    ResponderEliminar
  23. Fabuloso Roser, qué rico. A mi me gusta hacer este tipo de recetas, es una delicia. Besos

    ResponderEliminar
  24. Ostres Roser, en format galette no me l'esperava! una molt bona idea. petonets i gràcies per participar

    ResponderEliminar
  25. Estupenda opción tu versión en galette.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!