Cercar en aquest bloc

S'està carregant...

dijous, 7 febrer de 2013

Galette de minestra de verdures amb ou poché

Continuem amb les receptes saludables! Aquesta va de verdures, concretament és una galette o coca farcida de verduretes i acompanyades d'un ou poché, on el rovell està cru i s'expandeix per totes les verdures donant-li aquell gustet únic.

Una galette és una variant francesa de les creps, la primera és salada i la segona és dolça, generalment.

I les verdures, que dir de les verdures! Enviades per La Tavella, una cooperativa ecològica on conreen i comercialitzen fruita i verdura respectant el medi ambient i ajudant a la inserció sociolaboral a persones amb risc d'exclusió.

Amb aquestes verdures ecològiques he elaborat aquesta minestra que no deixarà indiferent. Mireu, mireu.....

Ingredients:

- 1 pasta de full
- Salsa de tomàquet casolana
- Ceba ecològica
- Porro ecològic
- Bledes ecològiques
- Bròquil ecològic
- Pastanaga
- Ou de gallines feliçes
- Sal maldon
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Tallarem la ceba i el porro ben petit i ho saltejem a la paella fins que quedi ben ros. Reservem.

2. Netegem i bullim les bledes uns 5 minuts. Escorrem i reservem.

3. Traiem les flors del bròquil i fem tires fines de pastanaga. Ho coem al vapor durants uns 5 minuts també. Reservem.

4. Estirem la pasta de full i la cobrim amb la salsa de tomàquet. A sobre hi afegim la ceba i el porro daurats, la bleda bullida i, finalment, el bròquil i la pastanaga.

5. Ho coem al forn preescalfat a 200º fins que la massa estigui daurada.

6. Per fer l'ou poché, posarem aigua a un cassó al foc. Quan començin a sortir bombolletes afegirem l'ou, que estarà embolicat amb paper film apte per cuinar. Ho deixarem dins el cassó uns 5 minuts.

Millor si unteu el paper film amb oli, perquè l'ou no se us enganxi i sigui més fàcil de treure'l sense que es trenqui.

7. Finalment posem l'ou al mig de la galette i li fem un tall perquè surti el rovell. Espolsem una mica de sal maldon per tota la coca

Apetitós ehh!??

Mireu la cistella que em van enviar!! Moltes gràcies de nou per aquesta generositat! Ja veieu que n'estic fent un bon ús!!


Aprofito per presentar aquest plat al Memòries d'una cuinera, ja que aquest més el tema va de minestres. Aquesta és una clàssica minestra de verdura però presentada d'una forma totalment diferent.


Espero que us agradi i ho tasteu, hem d'aprofitar les verdures d'hivern!

Bon profit!

31 comentaris:

  1. M'agrada perque te molt bona pinta

    ResponElimina
  2. Genial recepta Roser :) N'estàs fent un moooolt bon ús, gràcies!!

    ResponElimina
  3. Un pastelito de verduras genial y elhuevito en lo alto, para dejarlo de lujo
    besitos

    ResponElimina
  4. Uma receita muito apetitosa!
    Bjs

    ResponElimina
  5. buena idea hacer una minestra con esta galettem,te ha quedado muy bien y muy sana
    peto

    ResponElimina
  6. Pues sí que estás con recetas sanas pero se agradecen y con esos productos como para no usarlos, verdad? Buenísima la galette.

    besos guapa

    ResponElimina
  7. La galette está bonísima :). L'altre dia vaig fer el pastis de llet que tens al blog, dilluns et penjo l'enllaç :D

    Ptonets i bon finde. Els carnavals de Pallejà, els millors del baix :)

    http://0001deasdeocio.blogspot.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres i que tal el pastís!? et va agradar? és dens oi? jeje Doncs tu i jo no estarem gaire lluny, estaré als carnvals de Martorell així que si per casualitat hi passes....jeje petons i bon finde!!!

      Elimina
  8. Oh, m'encanta, Roser! Te les empesques totes, tu! D'entrada, la galette que ens presentes, que ja havia vist i que jo coneixia d'una altra manera, perquè a la Bretanya és una creppe feta amb farina de fajol. Segon, els ingredients ecològics de la TAVELLA, que són fantàstics, oi? I tercer, encara tens temps de participar a la proposta de Memòries d'una cuinera!! Ja et dic jo, te les empesquetes totes.. he he. petonets!

    ResponElimina
  9. Una recepta saludable i ben bona...l'apunto!! Un petonet

    ResponElimina
  10. Qué bo, les menjaría ara mateix! M'encanta el farcit!
    Petons

    ResponElimina
  11. full i verdures..............delicios

    ResponElimina
  12. HUmmmm que bó ............M'encanta les verdures així , i amb la pasta de full encara més.
    Petons

    ResponElimina
  13. Roser ,que bueno y es que a mi las verduras me encantan ,si ademas me las metes en una cazuelina de pasta ,el no va mas ....
    besinos guapa

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta que té! Bon cap de setmana i feliç carnaval :)

    ResponElimina
  15. Recepta senzilla saludable i molt bona.

    ResponElimina
  16. Quina forma tan original de fer minestra!! Quina delícia!! Petons

    ResponElimina
  17. Una molt bona manera de presentar i menjar una estupenda minestra casolana.... M´agrada!!! Petons,

    ResponElimina
  18. ¡Uy, qué bueno!... Me encanta cómo tienen que quedar las verduritas mezcladas con el huevo poché.
    Un besote.

    ResponElimina
  19. Una minestra molt original i mol més bona, així ningú pot dir queno a menjar verdures! :)

    ResponElimina
  20. Fins i tot aquells que sempre arrufen el nas davant les verdures se les mengen a gust amb una preparació com aquesta

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  21. Molt original aquesta forma de presentar-la. Té molt bona pinta.

    ResponElimina
  22. Quina recepta de minestra més original!!! I quina bona pinta que té! Amb aquest plat deixes content a tothom! ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Una combinación irresistible, qué buenísima te quedó!!!

    ResponElimina
  24. Molt bona idea, un plat molt vistós, complert i saludable, és genial!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.
    Ah, per cert, molt bé això de fer unes magdalenes amb Baileys!;)

    ResponElimina
  25. Fabuloso Roser, qué rico. A mi me gusta hacer este tipo de recetas, es una delicia. Besos

    ResponElimina
  26. Ostres Roser, en format galette no me l'esperava! una molt bona idea. petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
  27. Estupenda opción tu versión en galette.

    ResponElimina

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!