Buscar este blog

miércoles, 29 de agosto de 2012

Raviolis de carbassó afrodisíacs

Avui us presento uns raviolis fresquets, lleugers i......afrodisíacs!!!

He de reconèixer que són una mica laboriosos de fer, però valen la pena. I quan dic que valen la pena, és que realment és així!!

Consta d'un ravioli, on en lloc de pasta hi ha carbassó, el farcit és de samfaina, musclo i formatge cremós (light, que estem en temporada de cuidar la línia), amb unes gambes a modo de decoració i una salsa de marisc que tomba!!! Molt econòmica i rapidissima de fer!!!

No us he convençut encara??? Doncs seguiu, seguiu llegint......

Ingredients (per 3-4 persones):

- Carbassó

PEL FARCIT:
- Crema de formatge light (tipus philadelphia)
- Una llauna de musclos al natural
- Carbassó, albergínia, pebrot, ceba 

PER LA SALSA DE MARISC:
- 4-5 gambes
- El líquid de la llauna de conserva de musclos al natural
- 1 cullerada d'oli
- 1 cullerada d'aigua
- Sal i pebre
- 1 culleradeta de maicena
- Llet de soja (o llet de vaca) segons la textura que vulgueu aconseguir


Preparació:

1. Tallem el carbassó a tires, amb l'ajuda d'una mandolina o un pela patates, i el cuinem a la planxa amb unes gotes d'oli, volta i volta, perquè agafi un lleuger toc daurat. Reservem.

Hem de fer tantes tires com vulguem, cada ravioli està format per dues tires.

2. Tallarem el carbassó, l'albergínia, el pebrot i la ceba, de manera que quedi ben petit. Ho saltejarem a la planxa amb una mica d'oli, sal i pebre. Un cop cuites les verdures afegirem els musclos tallats per la meitat i escorreguts (reservant el líquid de la conserva). I finalment, fora el foc, afegirem pràcticament tot l'envàs de crema de formatge.

3. Remenem el conjunt perquè s'integri tot i  ja podem formar els raviolis.

4. Com es pot veure a la foto, posem dues tires de carbassó en forma de creu, i al mig hi afegim una culleradeta del farcit que hem preparat. Tanquem amb els quatres cantons i ens quedarà un quadradet de carbassó farcit. Així successivament amb la resta.


5. Cuinem les gambes a la planxa. Un cop cuites, separem el cap i el cos d'algunes d'elles i els posem dins un bol, juntament amb el líquid de la conserva dels musclus, l'oli, l'aigua, sal i pebre. Ho triturem bé i ho colem.

6. Posem la salsa a un cassó, amb una culleradeta de maicena, i ho remenem al foc fins que començi a bullir. Si espessa massa hi afegim llet per diluir-la. O aigua si ho preferiu. 

7. Emplatem posant a la base del plat una mica de la salsa de marisc (una mica, que és molt potent), a sobre els raviolis de carbassó amb la samfaina i el formatge, i finalment les gambes.

És laboriós, ho sé, però no té cap complicació, només requereix temps i ganes!!

Jo el recomano a tothom. Sobretot apunteu bé la salsa de marisc, no sabeu el sabor a mar que té..... 

Ah!!! I us el podeu menjar tant fred com calent!!!

Animeu-vos a fer-lo i bon profit!!!

23 comentarios:

  1. Roser!! a mi m'havies convençut només amb el títol!! Quina pinteta!!! :D

    Bon dia!!!!! :*

    ResponderEliminar
  2. Molt originals aquests raviolis, Roser! El toc de formatge i, sobretot, la salsa de marisc, m'hi han agradat força! Petonets

    ResponderEliminar
  3. Uau Roser, molt originals i han de ser molt sabrosos!! M'apunto!!! Petons!

    ResponderEliminar
  4. Mira si me has convencido que hoy mismo los hago para comer.
    Petons
    JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues no olvides de comentarme como te han salido y si te han gustado!!! :D yo los pienso repetir una y mil veces!! petons

      Eliminar
  5. Roser, que rico plato ,me encanta ,muy original y muy bien presentado
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  6. Ostres Roser, original, divertit i amb un aspecte impressionant. Aquest també passa a la llista de receptes per provar.
    Un petonàs

    ResponderEliminar
  7. Si además de estar riquísimos so afrodisíacos, pues tendremos que probarlos sí o sí
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Hola Roser, que receta tan especial, felicidades por tu ocurrencia.
    Besos.

    ResponderEliminar
  9. Molt bona idea!! Quea apuntada a pendents...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. A esto le llamo yo tener imaginaciòn en la cocina, tiene un aspecto muy apetecible, ligera y sugerente con esa salsa de mariscos, y aún encima la receta es afrodisiaca, vamos...que hay que probarla si o si.

    besines

    ResponderEliminar
  11. Roser, molt originals aquests raviolis i...........afrodisiacs, ummmm

    ResponderEliminar
  12. A mi si que m'has convençut!! Queda molt ben presentat i segur que bonissim! Petons

    ResponderEliminar
  13. Me parece una receta genial y muy rica.besinos

    ResponderEliminar
  14. Vaya receta nos presentas, qué buena pinta, me gusta todo, todo lo que lleva. Fantástica Roser, un 10 como una casa. Besos

    ResponderEliminar
  15. Roser, tenen de ser molt bons aquest raviolis de carbassó.

    ResponderEliminar
  16. Roser,
    M'ha agradat molt aquesta manera de cuinar amb carabassons. Molt original també.
    Feliç setembre,
    Nani

    ResponderEliminar
  17. a mi me has convencido totalmente, se ven ricos y sabrosos


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  18. Si que porta feina, però si el sopar ha de ser afrodisíac bé s'ho val, oi?

    ResponderEliminar
  19. Bua, me ha encantado esta receta, la tengo que probar! Me quedo con tu blog, tiene cosas chulísimas, he fichado varias recetas muy interesantes. Ya estoy ansiosa por ver más. Enhorabuena!

    www.cocinanos.blogspot.com

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!