Avui us presento uns raviolis fresquets, lleugers i......afrodisíacs!!!
He de reconèixer que són una mica laboriosos de fer, però valen la pena. I quan dic que valen la pena, és que realment és així!!
Consta d'un ravioli, on en lloc de pasta hi ha carbassó, el farcit és de samfaina, musclo i formatge cremós (light, que estem en temporada de cuidar la línia), amb unes gambes a modo de decoració i una salsa de marisc que tomba!!! Molt econòmica i rapidissima de fer!!!
No us he convençut encara??? Doncs seguiu, seguiu llegint......
Ingredients (per 3-4 persones):
- Carbassó
PEL FARCIT:
- Crema de formatge light (tipus philadelphia)
- Una llauna de musclos al natural
- Carbassó, albergínia, pebrot, ceba
PER LA SALSA DE MARISC:
- 4-5 gambes
- El líquid de la llauna de conserva de musclos al natural
- 1 cullerada d'oli
- 1 cullerada d'aigua
- Sal i pebre
- 1 culleradeta de maicena
- Llet de soja (o llet de vaca) segons la textura que vulgueu aconseguir
Preparació:
1. Tallem el carbassó a tires, amb l'ajuda d'una mandolina o un pela patates, i el cuinem a la planxa amb unes gotes d'oli, volta i volta, perquè agafi un lleuger toc daurat. Reservem.
Hem de fer tantes tires com vulguem, cada ravioli està format per dues tires.
2. Tallarem el carbassó, l'albergínia, el pebrot i la ceba, de manera que quedi ben petit. Ho saltejarem a la planxa amb una mica d'oli, sal i pebre. Un cop cuites les verdures afegirem els musclos tallats per la meitat i escorreguts (reservant el líquid de la conserva). I finalment, fora el foc, afegirem pràcticament tot l'envàs de crema de formatge.
3. Remenem el conjunt perquè s'integri tot i ja podem formar els raviolis.
4. Com es pot veure a la foto, posem dues tires de carbassó en forma de creu, i al mig hi afegim una culleradeta del farcit que hem preparat. Tanquem amb els quatres cantons i ens quedarà un quadradet de carbassó farcit. Així successivament amb la resta.
5. Cuinem les gambes a la planxa. Un cop cuites, separem el cap i el cos d'algunes d'elles i els posem dins un bol, juntament amb el líquid de la conserva dels musclus, l'oli, l'aigua, sal i pebre. Ho triturem bé i ho colem.
6. Posem la salsa a un cassó, amb una culleradeta de maicena, i ho remenem al foc fins que començi a bullir. Si espessa massa hi afegim llet per diluir-la. O aigua si ho preferiu.
7. Emplatem posant a la base del plat una mica de la salsa de marisc (una mica, que és molt potent), a sobre els raviolis de carbassó amb la samfaina i el formatge, i finalment les gambes.
És laboriós, ho sé, però no té cap complicació, només requereix temps i ganes!!
Jo el recomano a tothom. Sobretot apunteu bé la salsa de marisc, no sabeu el sabor a mar que té.....
Ah!!! I us el podeu menjar tant fred com calent!!!
Animeu-vos a fer-lo i bon profit!!!
Roser!! a mi m'havies convençut només amb el títol!! Quina pinteta!!! :D
ResponderEliminarBon dia!!!!! :*
Molt originals aquests raviolis, Roser! El toc de formatge i, sobretot, la salsa de marisc, m'hi han agradat força! Petonets
ResponderEliminarUau Roser, molt originals i han de ser molt sabrosos!! M'apunto!!! Petons!
ResponderEliminarMira si me has convencido que hoy mismo los hago para comer.
ResponderEliminarPetons
JUEGO DE SABORES
Pues no olvides de comentarme como te han salido y si te han gustado!!! :D yo los pienso repetir una y mil veces!! petons
EliminarRoser, que rico plato ,me encanta ,muy original y muy bien presentado
ResponderEliminarbesinos guapa
Ostres Roser, original, divertit i amb un aspecte impressionant. Aquest també passa a la llista de receptes per provar.
ResponderEliminarUn petonàs
Si además de estar riquísimos so afrodisíacos, pues tendremos que probarlos sí o sí
ResponderEliminarBesitos
Hola Roser, que receta tan especial, felicidades por tu ocurrencia.
ResponderEliminarBesos.
Molt bona idea!! Quea apuntada a pendents...
ResponderEliminarPetonets.
A esto le llamo yo tener imaginaciòn en la cocina, tiene un aspecto muy apetecible, ligera y sugerente con esa salsa de mariscos, y aún encima la receta es afrodisiaca, vamos...que hay que probarla si o si.
ResponderEliminarbesines
Roser, molt originals aquests raviolis i...........afrodisiacs, ummmm
ResponderEliminarBuena idea!
ResponderEliminarhttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
bonissim
ResponderEliminarA mi si que m'has convençut!! Queda molt ben presentat i segur que bonissim! Petons
ResponderEliminarQuina recepta més guapa!
ResponderEliminarMe parece una receta genial y muy rica.besinos
ResponderEliminarVaya receta nos presentas, qué buena pinta, me gusta todo, todo lo que lleva. Fantástica Roser, un 10 como una casa. Besos
ResponderEliminarRoser, tenen de ser molt bons aquest raviolis de carbassó.
ResponderEliminarRoser,
ResponderEliminarM'ha agradat molt aquesta manera de cuinar amb carabassons. Molt original també.
Feliç setembre,
Nani
a mi me has convencido totalmente, se ven ricos y sabrosos
ResponderEliminar¡¡besos¡¡
Si que porta feina, però si el sopar ha de ser afrodisíac bé s'ho val, oi?
ResponderEliminarBua, me ha encantado esta receta, la tengo que probar! Me quedo con tu blog, tiene cosas chulísimas, he fichado varias recetas muy interesantes. Ya estoy ansiosa por ver más. Enhorabuena!
ResponderEliminarwww.cocinanos.blogspot.com