Buscar este blog

lunes, 6 de agosto de 2012

Muttabal de carbassó

M'encanten els patés vegetals, els dips i tot el que signifiqui.......untar!

I si són de verdures encara molt millor, així en puc menjar tant com vulgui sense sentir remordiments.....Us sona el Muttabal??? En algunes regions també es coneix com Baba Ghanoush. 

El Muttabal és un puré, normalment elaborat amb albergínia, que la cultura musulmana fa servir com a entrant. En aquest cas, però, i aprofitant per presentar-me a la Recepta del 15 del mes d'Agost, he decidit elaborar-lo amb carbassó, ja que és l'ingredient que ens proposen pel repte. I va ser tota una sorpresa.

Normalment s'acompanya amb pa de pita, jo el vaig acompanyar amb unes mini pizzes que una marca coneguda italiana ha llençat al mercat. També acostumo a acompanyar el Muttabal amb una cullera.....i a cullerades s'ha dit!!!

Ingredients (2-3 persones):

- 1 carbassó
- 1 cs tahine (pasta de sèsam)
- 1 cs suc de llimona
- 1 cs d'oli d'oliva
- Espècies al gust: sal, pebre, comí, julivert, pebre vermell

- Pa de pizza o pa pita per acompanyar

** cs: cullerada sopera


Preparació:

1. Normalment el carbassó s'escaliva al forn durant 30 minuts. Però com que ara fa massa calor per encendre'l, el vaig coure al papillot al microones durant 5 minuts.

2. Un cop cuit, el posem dins el vas de la batedora, juntament amb el suc de llimona, el tahine, l'oli i les espècies al gust (normalment mitja culleradeta de cada).

3. Ho triturem tot bé, i ho servim en un bol o platet, regant-lo amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de pebre vermell.

Ho acompanyem amb el pa que vulguem, fins i tot el podem fer servir per untar un entrepà tipus sandwich o unes torradetes.

Serà un "vist i no vist". 


Una recepta senzilla, ràpida, econòmica per menjar a qualsevol moment del dia sense tenir cap remordiment de consciència.

Bon profit!!

Per cert, aprofito per dir-vos que estaré fora de la blogsfera durant tres setmanes. Aquest any necessito fer algunes vacances laborals però també culinàries (tot i que no crec que pari de cuinar, acomularé plats per la tornada).

Tornaré el dia 27, carregada de receptes i experiències, per celebrar el meu segon aniversari del bloc amb tots vosaltres!!!!

Cuineu molt, apreneu encara més, i no deixeu mai mai de fer activitats. Moure'ns ens fa vius i lliures!!

Cuideu-vos!!!

17 comentarios:

  1. OH!!!!!!! m'encanta el muttabal però l'albergínia em fa alergia, a vegades i no en puc menjar massa... El carbassó m'apassiona i m'has donat una idea genial! Quina alegria! Jo també sóc fan de tot el que siguin patés vegetals (hummus, muttabal, etc) i me n'invento a vegades! Enhorabona, amb mi, has donat a clau! ;)

    Un petó enorme i molt molt bones vacances!

    ResponderEliminar
  2. Quina bona idea fer-ho també amb carabassó! Que bo!!Doncs espero que passis molt bones vacances i a descansar i desconnectar, que ja deu tocar!! Petonets!! T'estarem esperant a la tornada!

    ResponderEliminar
  3. No he menjat mai muttabal, però si té carbassó segur que m'encanta! Bones vacancetes!!!

    ResponderEliminar
  4. Tiene que estar muy bueno. Me quedo con la receta que además me parece muy fácil y rápida de preparar. Un saludo.

    JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  5. M'apunto la recepta perquè jo també sóc molt fan d'aquestes coses! que passis unes genials vacances! petons.

    ResponderEliminar
  6. ¡¡¡¡BONES VACANCES!!!!
    Que descansis I GAUDEIXIS.
    Aquesta recepta l'he menjat eal restaurant i m'ha encantat.

    ResponderEliminar
  7. Nunca he probado algo así pero debe quedar buenísimo
    Besitos y a disfrutar de las vacaciones, nos vemos a la vuelta

    ResponderEliminar
  8. que bueno tiene que estar ummmmmmmmmmmmmmm

    ResponderEliminar
  9. Roser ,que receta mas buena ,tiene que estar delicioso
    Pasatelo muy bien de vacaciones y aqui estaremos esperando esas ricos platos que nos enseñaras
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  10. Roser, gràcies per compartir aquesta recepta de carabassó. No la coneixia ni n'havia sentit parlar mai.
    Nani

    ResponderEliminar
  11. Con berenjena si lo he hecho, y me gusta mucho, con calabacin es cuestion de probar que tambien me gusta.

    ResponderEliminar
  12. Hola Roser, perdona que no t'haja contestat abans, és que com que estem de vacances no em connecte quasi mai. Gràcies pel teu comentari. La teua recepta m'ha semblat molt original. Amb carabassó ha de ser molt diferent, a més, té molt bona pinta també. Jo tinc la sort que ací a l'apartament corre molt d'airet i s'està superbé a la cuina, encara que és petita, però com que mengem fora de la cuina, no em fa mandra encendre el forn, ni notem la calor. Un beset i que passes bon estiu.

    ResponderEliminar
  13. Te esperamos, descansa.
    Besos desde Canarias.

    ResponderEliminar
  14. Guau, et pots creure que en vaig fer un de molt semblant sense haver vist la teva proposta? jajaja I puc assegurar que és una delícia! M'encanta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  15. M'agrada molt la teva recepta. No la coneixia però m'ha recordat a l'humus, que m'encanta!
    Enhorabona!

    ResponderEliminar
  16. A mi también me gusta todo lo que sea de untar, no sabía que baba ganush era lo mismo que un muttabal! jajaja una cosa que acabo de aprender!

    besitos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Me parece que según la región lo llaman de una forma u otra....besos

      Eliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!