Buscar este blog

lunes, 19 de febrero de 2018

Patates hasselback

Per fi!

Aquesta recepta la tenia a pendents des de feia anys i panys! El diumenge vaig tenir la família a dinar, i com que era un dinar a base de pollastres a l'ast, vaig voler fer un acompanyament de luxe. I com que estem en plena temporada de carxofes, faig fer carxofes al forn i aquestes meravelloses patates que tornaré a fer segur!

Van quedar cuites, gens seques i molt gustoses. Això si, heu de procurar comprar patates que tinguin  més o menys la mateixa mida, perquè es coguin a l'hora totes juntes.

Les podeu farcir del que vulgueu: bacon, formatge, mantega.... Jo hi vaig posar romaní del jardí de casa, sal i oli, i van quedar espectaculars. De debó, feu la prova.

Ingredients:

- 6 patates
- Romaní fresc
- Sal
- Pebre blanca o negre
- Oli d'oliva extra verge


Preparació:

1. Netejeu ben netes les patates i feu un tall a la base perque s'aguanti a la taula de tallar i no balli.

2. Ara heu de fer talls primets a la patata evitant arribar al final de tot (no volem trencar-la, ha de quedar sencera). Un cop haguem fet tots els talls hi posarem fulles de romaní fresc per alguns d'ells, i ho amanirem amb força sal i pebre, i un bon raig d'oli d'oliva.

3. Les coem al forn preescalfat a 200ºC durant 45 minuts, o més o menys depenent de la mida de la patata.

I llestos!

Podeu acompanyar-la amb qualsevol cosa, carn, peix, inclús sola, la podeu farcir amb formatge, pernil dolç i un ou batut per sobre.... és una festa en tota regla!

Bon profit!


7 comentarios:

  1. Roser , que buenas esas patas , me encantan y aun no las puse en el blog , las tuyas se ven deliciosas .
    La carne para hacer las pastillas de caldo es la que a ti te venga bien , yo tengo de ternera , pollo , pescado y verduras , según para lo que lo vayas a usar en ese momento
    besinos

    ResponderEliminar
  2. Son boníssimes aquestes patates, pots fer-les amb diferets herbes i sempre tenen molt d'èxit.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Què bones! Com les has fetes tu no li cal res més.

    ResponderEliminar
  4. Quedan siempre muy bien estas patatas de esta forma y ademas gustan mucho a los comensales.
    Petons

    ResponderEliminar
  5. Oooh! les tinc a pendent fa tant de temps que ja no me'n recordava d'aquestes patates! a veure si les faig que han d'estar boníssimes! petons

    ResponderEliminar
  6. A mi em passa igual! Sempre dic...les he de fer, les he de fer! I encara no m'he animat! Hauré de posar-hi remei! Aquestes teves diuen "menja'm"!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  7. Pues yo así con el romero no las he probado y sí, seguro que con el pollo te quedó un acompañamiento de lujo.

    Un besazo guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!