Buscar este blog

lunes, 29 de mayo de 2017

Farcellets de col a la tailandesa

L'altre dia vaig comprar una col que no m'hi cabia a la nevera!! Era enorme, i vaig aprofitar-la per fer una recepta que fa mooolts anys que tenia a pendents, i que m'ha entusiasmat.

Vaig agafar les fulles més grans i maques per farcir-les d'arròs integral, verduretes varies que corrien per la nevera i les volia acompanyar de gambes i una salsa tailandesa molt fàcil de fer, perquè només porta caldo de peix, llet de coco i una culleradeta de pasta de curri vermell, per donar-li el toc thai, però que podeu ometre si no us agrada el picant. La llet de coco li dóna una cremositat i gust que no necessita res més.

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 7 fulles grans de col
- 200 g d'arròs integral
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- Mig pebrot vermell
- 1 carbassó petit
- 1 trosset petit de carbassa
- Xampinyons laminats

- 8 gambes grans ja pelades

- 250 ml de caldo de peix 
- 400 ml de llet de coco
- 1 culleradeta de pasta de curri vermell

- Oli d'oliva
- Sal i pebre



Preparació:

1. Primer de tot courem l'arròs integral a una olla amb sal durant uns 30 minuts. Fins que estigui cuit.

2. Quan l'arròs estigui fet el colarem i el reservarem.

3. A la mateixa olla hi afegirem aigua i quan aquesta començi a bullir escaldarem les fulles de col durant 5 minuts màxim. Les escorrem i reservem també.

4. Ara toca el torn de les verdures. Jo vaig ratllar la ceba, les pastanagues, el pebrot, el carbassó i la carbassa, i vaig picar finament els porros i els xampinyons. Afegim totes les verdures de cop a una paella amb una mica d'oli, salpebrem i les deixem coure a foc mig, fins que s'estovin i agafin color dauradet. 

5. Un cop les verdures estiguin cuites, hi afegim l'arròs que haviem reservat i li donem unes voltes  perquè s'homogenitzin tots els sabors. Deixem refredar el farcit uns minuts.

6. Agafarem les fulles de col i tallarem la part de sota on és més fibrosa, per farcilitar la manipulació. Afegim una cullerada generosa del farcit a dins la col i la tanquem. I així successivament, una per una, les deixem dins la paella una al costat de l'altre.

7. A part, saltejarem les cues de gambes.

8. Quan tinguem els 7 farcellets llestos dins la paella, hi afegim les gambes cuites per sobre, el caldo de peix amb el curri dissolt, i la llet de coco, i deixem bullir el conjunt 5 minuts. Llest!


I a disfrutar!!

Un plat molt exòtic i ple de contrastos!

Bon profit!

4 comentarios:

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!