Buscar este blog

lunes, 10 de abril de 2017

Vieires amb moniato

Aquesta recepta és totalment inventada. I tot va començar perquè volia fer un pop amb patates!

Ja sé que no és temps de moniatos, però si en trobeu feu la recepta que val molt la pena.

La meva intenció era fer pop amb moniato, per canviar una mica de la clàssica patata. Vaig anar a la peixateria i només tenien pop congelat a daus petits, i no em va agradar, perquè la intenció era fer un montadito. I voilà!!! Vaig veure el cos d'unes vieires congelades, si congelades, molt carnoses i amb el seu coral i tot. Vaig decidir fer la prova amb elles enlloc de pop. I va triumfar!

Ingredients:

- Vieires
- Moniato
- Sal tipus maldon
- Pebre vermell (dolç i picant)
- Oli d'oliva extra verge



Preparació:

1. Pelem el moniato i el tallem a rodanxes gruixudes. Els bullim durant uns 10 minuts. Han d'estar cuits però vigilant que no es desfacin. Hem de parar la cocció al moment que un ganivet el pugui atravessar. Ho escorrem.

2. A una paella amb oli d'oliva marquem les rodanxes de moniato per tal de que quedin lleugerament daurades pels dos cantons. Els disposem al plat de presentació.

3. A la mateixa paella daurem les vieires descongelades. Hem de tenir la paella ben calenta i marcar-les mig minut per costat de manera que es daurin i es coguin al punt just.

4. Disposem les vieires a sobre les rodanxes de moniato.

5. Ho amanim amb sal maldon, pebre vermell del que més us agradi i un bon raig d'oli d'oliva.

Un plat molt festiu i un plaer pel paladar!

Bon profit!


6 comentarios:

  1. Una buena improvisación y queda una buena tapa.
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Roser un plato bien sencillo y lo que apetece , por eso lo bien hecho bien parece verdad ?
    besinos

    ResponderEliminar
  3. Quina tapa mes bona!!!
    Molt original el teu "invent"

    ResponderEliminar
  4. No sóc amant de les vieires, però aquests bocaditos entren sols i són d'allò més originals.

    ResponderEliminar
  5. Doncs t'ha quedat una tapa molt original, una variació del clàssic pop amb patates però amb un toc més exòtic, haurem de provar-la ;). Un petó!

    ResponderEliminar
  6. Roser, esta receta que has inventado me parece de lo más original, es una combinación muy rica, por cierto, el otro día vi boniatos en la frutería y me sorprendió.

    Bon cap de setmana!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!