Buscar este blog

lunes, 27 de marzo de 2017

Tatin de préssec amb almívar

Com sabeu, el meu pare té un terreny amb molts presseguers que cada estiu m'he d'inventar receptes per poder consumir-los. Doncs a més a més, ell cada any fa mermelada i préssec amb almívar, i així en tenim fins la temporada següent.

I com que té molts pots de préssecs vaig pensar en fer una tatin i saltar-me el primer pas, el de coure una mica la fruita, ja que aquesta ja està pre-cuita amb el sucre i tot plegat.

Va sortir una tatin molt vistosa però amb un PERÒ GRAN que tant el Miquel com jo vam coincidir, tenia gust a préssec sobrecuinat. Les dues coccions no el van afavorir gaire i no tenia gust a préssec en sí, però a part d'això, no puc dir que fós dolent, simplement que tenia un sabor "inesperat". També us he de dir que el vaig tastar quan estava calent, que potser fred haugués estat diferent.... 

Ingredients:

- 150-200 g de préssec amb almívar
- Massa brisa

-Gelat de vainilla i caramel (per acompanyar)

Preparació:

1. Escorrem una mica els trossos de préssec amb almívar i els posem a sobre de la safata que anirà al forn. Cobrim els préssecs amb la massa brisa, de manera que reculli bé la fruita i foradem la massa amb una forquilla per tal de que no puji.

2. Ho coem al forn preescalfat a 200ºC. Ho deixarem coure fins que la massa estigui daurada. 

OJO!! En el meu cas potser vaig trigar 30 minuts o una mica més perquè el caramel que es formava sobresortia i cobria part de la massa, però al final es va daurar. Heu de tenir la precaució de que es cogui i dauri alhora la massa.

3. Un cop cuita heu de girar el pastís amb molt de compte (vigileu que hi ha caramel calent!!!) i col·loqueu la tatin al plat de presentació.

4. Decoreu amb una bola de gelat. El contrast fred-calent és ESPECTACULAR!!


Una manera ràpida de fer una tatin sense massa ingredients.... Si la feu ja m'explicareu que us ha semblat!! Vull feedback!!!

Bon profit!


7 comentarios:

  1. Quina idea més bona per donar sortida a aquest excedent de préssecs! Potser si que freda hagués estat millor, però segur que bona n'estava! un petó i bona setmana ;)

    ResponderEliminar
  2. El pastís tatín és molt bo, però si tens la sort de poder fer-ho amb préssecs de casa, ja és per llevar-te el barret.
    Una meravella.

    ResponderEliminar
  3. Una buena manera de hacerla y queda muy apetecible también.
    Bona setmana

    ResponderEliminar
  4. Es una sort poder tenir préssecs tan bons per menjar i fer moltes receptes.
    A mi m'agraden els tatins amb la fruita que sigui, imagino que encara que sigui amb almívar ha de quedar bo, pot ser una mica més cuinat.
    Petons.

    ResponderEliminar
  5. De gust no ho sé, però la pinta fantàstica. A la propera ho proves fred i ens expliques!
    Clara

    ResponderEliminar
  6. Roser , estupenda y seguro que muy jugosa , la pinta lo dice todo
    besinos

    ResponderEliminar
  7. Roser, qué buena suerte poder cocinar con ingredientes de primera mano con la tranquilidad que ello conlleva. Quizás para que no vuelva a sorprenderos el gusto podrías cambiar la manera de hacerlo hasta encontrar el punto que más os guste ;)

    Abrazos!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!