Buscar este blog

domingo, 14 de abril de 2013

Sushi & Sashimi

M'apassiona el menjar japonès. Peix, arròs, algues....tots aquests ingredients em tornen lela, i a més he descobert que cuinar sushi m'agrada, disfruto i em surt bonissim!!

Apunteu bé aquesta recepta perquè sempre surt bé!

Ingredients (per a dues persones):

PER L'ARRÒS:

- 250 g arròs per sushi
- 340 ml aigua

PER AMANIR L'ARRÒS:

- 60 ml vinagre arròs
- 25 g sucre
- 1/4 culleradeta de sal

PER ACOMPANYAR L'ARRÒS:

- Salmó cru 
- Alvocat
- Pastanaga
- Bossetes de tofu fregit
- Pernil dolç
- Alga nori
- Sucedani de caviar


Preparació:

1. Netegem l'arròs sota l'aigua fins que aquesta surti transparent.

2. Afegim l'arròs a un cassó i li evoquem l'aigua (mineral). El posem a coure al foc lentament fins que l'arròs s'hagi begut tota l'aigua i estigui fet.

3. Mentrestant, barrejarem el vinagre amb el sucre i la sal, i la durem a bullir fins al moment que el sucre es dissolgui. En aquest moment afegirem l'amaniment de vinagre sobre l'arròs, ben escampat per tot arreu i ho deixarem refredar.

4. Quan estigui fred ja el podrem manipular per fer el sushi o sashimi que volguem.

- Pel sashimi, fem una boleta amb l'arròs i hi posem un trosset de salmó a la superfície.



- Per l'inarizushi, farcim la bosseta de tofu fregit amb una boleta d'arròs i el tanquem.



- Pel sushi, amb l'ajuda d'una làmina d'alga nori, cobrim mitja nori amb l'arròs, pernil, alvocat....el que us agradi. I ho tanquem amb l'ajuda d'una alfombra per fer sushi. Ho tallem i ho emplatem.

Ho servim amb salsa de soja, gingebre encurtit i wasabi.

Un bon vinet i.....un sopar perfecte!

Si teniu cap dubte comenteu-m'ho, que fer sushi és una mica més complex que com ho he explicat. Jo ho he sintetitzat una miqueta.

Bon profit!

21 comentarios:

  1. a mi també m'agrada molt el menjar japonès.
    Mai cuino sushi, doncs tinc al meu fill que ho fa bonissim, així com el que tu has preparat.
    Bona setmana

    ResponderEliminar
  2. Roser ,se ve delicioso ,en casa lo hace mi nuera que lo borda ,asi que yo ni me lo propongo ,cuando me apetece se lo pido a ella ,a ti te queda genial
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  3. Yo confieso que no tengo especial predilección por este tipo de comida, pero también tengo que decir que apenas la he comido unpar de veces
    Besitos

    ResponderEliminar
  4. Trobo que té molt mèrit atrevir-se amb el sushi, a mi també m'agrada molt però mai se m'ha passat pel cap llençar-me a la piscina, sé que la pifiaria jejeje. T'han quedat xulos i ben macos Roser :)

    ResponderEliminar
  5. Ep! M'encanta com t'han quedat! Jo també sóc una enamorada de fer sushi i sashimi a casa. De ben segur que n'aprendré alguna cosa, dels teus!! Petons

    ResponderEliminar
  6. m'encanta!!! que bé t'han quedat!!! Vaig fer un taller fa temps però a casa no n'hefet mai, tinc un fill que els fan sovint! petó

    ResponderEliminar
  7. M'encanta el menjar japonés!!!!! no hagués pensat mai que el salmó o la tonyina tenien aquest sabor tan bo cru!!! m'encantaaaaaaa!!. Tens molta traça nena, t'ha quedat tot perfecte ;)
    Petons, sandra.

    ResponderEliminar
  8. No sóc gaire fan del japo, ni del menjar chinés,ni,.... És que tal i com diu la meva avia tinc el morro fi, i la cuina de sempre em té tan enganchada!!!
    Però et diré que t'ha quedat preciós!! A molts restaurants de menjar japo els hi agradaria tenir el sushi i el sashimi com el teu. Petonets i bona setmana guapa. MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  9. Que ricos :) yo voy a intentar hacerlos el domingo! así me ayuda mi chico.. dan mucho trabajo pero merecen la pena. Te quedaron estupendos. Un beso!!!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  10. És la meva assignatura pendent de fa anys i encara no m'he atrevit!! Ara men menjaria uns quants t'han quedat genials! petons

    ResponderEliminar
  11. UAUUUUU Roser és super autèntic!!!! Jo només he menjat una vegada sushi i no em va entusiasmar, però potser no era el millor. A veure si m'animo i uso la teva recepta de base. Un petonàs

    ResponderEliminar
  12. no m'atrevisc amb el menjar japonés, tu ho fas fàcil i molt bo, bsts

    ResponderEliminar
  13. T'ha quedat fantàstic Roser! A mi el peix no m'agrada, però el sushi sí. Segur que t'ha quedat boníssim, que original!
    Petons!

    ResponderEliminar
  14. impresionante!!!! me encanta el sushi y este pinta delicioso!!!
    saludos

    ResponderEliminar
  15. Doncs en canvi, el menjar japonès és un dels meus grans pendents... no he fet mai sushi! Anoto la teva recepta, que té l'èxit assegurat!

    ResponderEliminar
  16. Alucinada me he quedado con tu receta y con tu buenísima explicación. Me encanta el sushi y aún no me he animado a hacerlo, ahora ya no tengo excusa.

    un besazo y feliz día

    ResponderEliminar
  17. Y a mí, y a mí , me encanta!!! Qué ganas me has dado de comer unos buenos maquis...Qué delicia!!!

    ResponderEliminar
  18. Buenas tardes Roser. Aunque no soy muy amante de este tipo de platos, sobre todo de las algas, he de reconocer que te ha quedado maravilloso, incluso creo que lo voy a preparar, viendo el aspecto que tiene.
    También quería comentarte que he preparado tus ricas magdalenas de bailys y nos han encantado, dentro de poco tiempo espero publicarlas en mi blog, por supuesto siempre con tu permiso.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aiii que bien Paco!!! no sabes la ilusión que me hace cuando alguien prueba una receta mia!! y si te ha gustado mucho mas!! mi permiso por supuesto, y los que quieras! un beso

      Eliminar
  19. A mi la cuina japonesa també em perd. Realment t'ha quedat un assortit deliciós! L'últim maki d'alvocat m'agrada molt.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  20. La verdad es que es un plato muy vistoso y rico. Ayer mismo hice pero en vez de alga nori utilicé lechuga, quedan más suaves. Fantásticos guapa. Besos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!