Buscar este blog

lunes, 1 de abril de 2013

Bunyols de vent

Estem a finals de la Setmana Santa, així que avui toquen uns bunyolets de vent, sols o farcits, sempre estan bonissims!!

Us presento uns quants de sols, i uns quants farcits de crema de caramel. És un farcit molt diferent als clàssics, ho sé, però segur que us agrada.

Ingredients:

- 230 ml aigua + 20 ml anís
- 100 g mantega
- 150 g farina + pessic de sal
- 4 ous

- oli (per fregir)

 PER LA CREMA DE CARAMEL:

- 250 ml llet
- 20 g maicena
- 2 cullerades soperes de caramel líquid

 
Preparació:

1. Per la massa dels bunyols, posem en un cassó l'aigua amb la mantega, deixem al foc fins que la mantega es desfaci i començi a bullir. En aquest punt apartem del foc i afegim l'anís i la farina amb la sal d'una vegada, i barregem amb unes varetes fins que la massa es desenganxi de les parets. Ara afegim un ou, l'incorporem bé i afegim un altre, i així successivament.

2. Posem un cassó amb oli al foc, i quan començi a estar calent afegim culleradetes de la massa, vigilant no posar-ne moltes, perquè la temperatura podria baixar. Quan agafin color daurat les posem sobre paper absorbent i hi espolsem sucre.

3. Per fer la crema de caramel, barregem en fred la llet i la maicena, fins que la maicena es dissolgui. Ho portem a ebullició i seguidament hi afegim el caramel líquid. Reservem i deixem refredar.

4. Podem presentar alguns de sols, i uns altres partits per la meitat i farcits amb la crema de caramel, o amb nata o xocolata o amb el que vulgueu.


Que passeu un feliç dilluns de Pasqua!

La meva mona, ja me l'he menjat!! jeje

Bon profit!

20 comentarios:

  1. no es pot posar fi a la Setmana Santa sense uns deliciosos bunyols

    ResponderEliminar
  2. Hum quina bona pinta que tenen.
    petons

    ResponderEliminar
  3. Un dolç tradicional que no pot faltar mai durant aquests dies... i tan sols com farcits de crema, són absolutament deliciosos!

    ResponderEliminar
  4. Te puedes creer que no los he hecho nunca?? te han quedado fantásticos.

    besos

    ResponderEliminar
  5. Uns bunyolets sempre vénen de gust i si són farcits, encara més!

    ResponderEliminar
  6. Uf, esos buñuelos están para empezar y no acabar chiquilla. con esa salsita
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. Que lujo de buñuelos con esa crema de caramelo, tienen que estar espectaculares, y deliciosos, me han encantado. Besicos

    ResponderEliminar
  8. Que buenos están los buñuelos, me encantan pero con la crema de caramelo tienen que ser un vicio nena
    Besotes preciosa

    ResponderEliminar
  9. Què bons!! i farcidets amb aquesta crema... a partir d'avui només mirar-los... ! bona setmana!

    ResponderEliminar
  10. Roser això és irresistible!!!! T'han quedat fantàstics. petons

    ResponderEliminar
  11. Agafo aquesta recepta de crema de caramel, que em sembla fantàstca...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. Roser ,que buenos te quedaron ,yo los hice una vez y me salieron fatal ,asi que se me quitaron las ganas de volver a hacerlos ,pero viendo estos tuyos tan ricos tendre que probar de nuevo
    besinos

    ResponderEliminar
  13. Que bien estaría que fueran de viento de verdad y nos llegaran como brisa del norte a Canarias.
    Besos.

    ResponderEliminar
  14. M'encanten els bunyols, t'han quedat de pastisseria nena!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  15. bien buenos que son y este relleno también
    peto

    ResponderEliminar
  16. Me encantan.. me comería toditos si pudiese, con lo que me gustan a mí :) Un besito

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  17. Els bunyols.......la meva assignatura pendent d'aquesta setmana santa. He fet rosquilles, mones, cóc de mel.......però no he preparat bunyols. Esperaré uns dies i.....a per ells!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  18. Si solos ya son ricos, con la crema están requetericos
    Bss

    ResponderEliminar
  19. ¡Ummmmm!, qué pinta tienen. Para empezar y no acabar...
    besitos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!