Buscar este blog

miércoles, 9 de enero de 2013

Tiramisú....el meu

Itàlia, Itàlia.....m'agrada massa la gastronomia italiana. Si mai hi anés a viure una temporada arribaria amb 10 kg de més....

Les pizzes, les pastes, els cafés, els gelats, els postres......el tiramisú! Sabeu, feia anys i panys que no feia aquest postre, si ho calculo mentalment, potser feia uns 7 anys!!! Aquesta és la segona vegada que el faig (ho reconec, quan m'agrada massa un postre, l'he d'oblidar.....sóc una menjadora compulsiva dels plats deliciosos!!!).

Doncs aquí el teniu, el meu segon tiramisú. Aquesta vegada, però, fet amb galeta enlloc de pa de pessic perquè era el que tenia per casa. Super ràpid de fer! I és que jo i el mascarpone.....som com dos amants massa ben corresposos!

Ingredients (per dues copes ben generoses):

- 250 g mascarpone
- 200 g nata muntar
- 50 g sucre
- Galetes
- 100 ml café
- cacao pols 


Preparació:

1. Muntem la nata (que estarà ben freda de la nevera) amb el sucre. Hi afegeim el mascarpone, incorporant-ho bé amb l'ajuda d'una espàtula fins que quedi una mescla ben homogènea. Ho reservem a la nevera.

2.  Mullem les galetes al café i posem un parell a la base de la copa/got. A sobre hi afegim unes bones cullerades de nata amb mascarpone. Sobre una altra capa de galetes amb café, seguida d'una de nata i mascarpone, i així successivament, acabant amb una mica de cacao en pols.

3. Deixem refredar unes hores a la nevera, perquè s'assentin bé tots els ingredients.

Sense ou (que s'ha de vigilar amb la salmonella), amb poc sucre (el just), i amb galetes maria que quasi totes les cases tenen el rebost!

Ja sé que no és el millor postre post-nadalenc però.......està bonissim!!!! 

Bon profit!

26 comentarios:

  1. el tiramisú és un delicte... i a més, el teu va carregadet de mascarpone i nata, uffff que boooo... Petons!

    ResponderEliminar
  2. a casa és un dels postres preferits! així en got queda molt bé , m'ha agradat això "del meu" està molt bé!! petons

    ResponderEliminar
  3. Des que el vaig fer per primera vegada deu fer cosa de dos mesos potser l'he fet en 4 ocasions, a tothom agrada molt, menys a mi, jijiji. No sé perquè però el mascarpone no em tira gaire! Algun dia faré aquesta teva recepta, ja que la meva és lleugerament diferent!

    ResponderEliminar
  4. Com m'agrada!!! Jo li poso una mica de baileys i queda boníssim també! D'aquí poc publicaré una recepta també d'aquest. És un postre que no falla, la presentació t'ha quedat molt bonica. petons

    ResponderEliminar
  5. Molt bon any!! Ja sé que t'encanta el mascarpone!! Quan vaig estar a Sicília, entre la pasta, la pizza i els postres... vaig arribar amb uns quilets de més!!
    Visca Itàlia!!
    Petons

    ResponderEliminar
  6. Té molt bona pinta aquest tiramisú !!! ....... Jo la primera vegada que ho vaig probar va anar directament a les escombreries ............hauré de tornar-ho a intentar.
    Ostres Roser podries ser la meva filla ............jejejejeje o la meva ...........
    Petons

    ResponderEliminar
  7. jo vaig tornar amb 8 kg de més!!!! i tot per culpa de la Nutella! aiaiaiaiaia. Molt bon any guapa

    ResponderEliminar
  8. Roser ,me encantan estos postres en vasito ,que delicia este tiramisu ,buenisimo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  9. M'encantan el tiramisú, és de les meves postres preferides.
    Si anés a Itàlia, a mi em passaria com a tu, je je je...

    ResponderEliminar
  10. Que bueno el tiramisu.
    De cuantas maneras diferentes se hace verdad.
    Un saludito

    ResponderEliminar
  11. Tú versión me gusta mucho, porque no lleva huevo.
    Creoque me ocurriría como a tí, me pondría bien "bonita" si me fuera una temporada a Italia
    Besitos

    ResponderEliminar
  12. Que bo que te ser aquest Tiramisú....

    ResponderEliminar
  13. Oye en serio, ¿cuándo quedamos? Tengo la boca agua de ver esos vasitos, qué rico, el tiramisú me encanta y la verdad es que me pasa como a ti, lo hago poco, porque me pongo morá. De hecho el último que probé lo hizo un amigo al que le pasé mi receta de gelesmisú como dice él(para que veas que tengo hasta postre con mi nombre, jeje...) Para mí es una receta ideal post navidades, jaja... total, de perdidos al río. Un abrazo guapi

    ResponderEliminar
  14. És que el tiramisú...és molt tiramisú!! Jo també el faig en porcions individuals!!!!Agrada tant.....
    Salut,
    Olga

    ResponderEliminar
  15. M'ha agradat molt aquest tiramisú, rapidet de fer, y amb una pinta boníssima!! Y la presentació així en gots individuals queda molt bé.
    Petons

    ResponderEliminar
  16. UAAAAAAU, que bó i quina presentaciò

    ResponderEliminar
  17. Una autentica delicia, hace mucho que no lo hago, pero la verdad es que nos encanta y me estas tentando, besos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com

    ResponderEliminar
  18. qué bonito y qué rico. La verdad es que la cocina italiana es una delicia.
    Besos

    ResponderEliminar
  19. hola Roser, m´encanta el teu tiramisú, aixina en got queda xulíssim i què bo, bsts

    ResponderEliminar
  20. Nenaaa, no veig el moment de començar la dieta...ara el tiramisú!!!! iiiaaaaiii quina bona pinta ejjejejeje
    Un petó!!

    ResponderEliminar
  21. El tiramisú m’encanta, aquesta versió sense ou tindre que provar-la, amb el teu permís queda anotada
    Petons

    ResponderEliminar
  22. Me encanta el tiramisú! te ha quedado estupendo y además asi presentado, es todo un triunfo.
    Un besín.

    ResponderEliminar
  23. Pues seriamos las dos gordas españolas que viven en Italia, ains me ocurre igual que ati si es que de allí me gusta todo. Pues el tiramisu es del os postres de cuchara que más me gustan y que no suelo hacer porque no soy capaz de sujetarme, me gusta tanto que cuánto daría por uno de esos vasitos (o por los dos)

    ResponderEliminar
  24. Ostres Roser, jo en faig un de molt semblant, també sense ou, i s'assembla molt a aquest.
    M'encanta el tiramisú!!
    Petons!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!