Buscar este blog

jueves, 24 de enero de 2013

Galetes 2-5-8

Us presento les galetes del te o café més fàcils i bones del món!! Desde que les he descobert que no paro de fer-ne, i és que, són un vici!

Perquè aquest nom? Són les mides de la galeta perfecta!!! És la quantitat dels 3 ingredients que la componen! Si, només 3 ingredients: sucre, mantega i farina. Per tant, és apte per intolerants a l'ou, i per celíacs (si cambies la farina clàssica per una altra sense gluten). A més a més. si canvieu la mantega per llard, també el poden consumir els intolerants a la lactosa (gracies Geles por el apunte!).

Es fan en menys de 10 minuts i els més petits de casa us poden ajudar a fer-les i menjar-les!

Ingredients (per a 4 galetes grans):

- 20 g de sucre integral
- 50 g mantega
- 80g farina


Preparació:

1. Posem la mantega al microones perquè es desfaci lleugerament.

2. A continuació afegim el sucre i la farina, i barregem bé amb unes varetes fins que quedi incorporat. Amb les mans formem boles de la massa que col·locarem sobre paper de forn. Podem fer la forma que vulguem, ja que és una massa molt fàcil de treballar (no us preocupeu si és trencadissa, un cop feta la galeta queda dura i de textura rústica).

3. Les coem al forn preescalfat a 180ºC durants uns 7 minuts, fins que les vores de la galeta començen a daurar-se. No ens podem despistar, ja que és un procés molt ràpid.

4. Traiem les galetes del forn i les deixem refredar una bona estona, fins que la galeta quedi dura, ja que al sortir del forn estaran molt toves.

Podem aromatitzar la galeta amb canyella, vainilla, xocolata....com més de gust us vingui o segons el què tingueu per casa.

Us agradaran molt!!

Bon profit!

25 comentarios:

  1. Fàcil fàcil. No hi ha escusa per no fer-la. Segur que són bonissimes, i cobertes amb una mica de xocolata negra.....nyam!!! Molt bones Roser.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  2. que fàcils i bones aquestes galetes.
    Em guardaré la recepta per quan la Irati es faci gran. jajajaja

    ResponderEliminar
  3. Això del sucre integral hi queda molt bé, Roser! donen un punt de color a aquestes galetes delicioses. Les faré! Petonets

    ResponderEliminar
  4. son como las 1-2-3 q tengo yo publicadas. son divertidas de hacer y estan riquisimas
    saludos

    ResponderEliminar
  5. Roser ,me llamaba la atencion el nombre de estas galletas pero ya veo que son por los ingredientes ,pocos ,pero buenos ,seguro que estan bien ricas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  6. Molt fàcils, a més quasi sempre tinc els ingredients necessaris per fer-les. Me les apunto!
    Marta

    ResponderEliminar
  7. I tan fàcils, haurem de provar-les. L'Annie segur que s'anima.....
    Petonets

    ResponderEliminar
  8. Pues tienen una pinta riquísima Roser, y además tan facilitas. Me quedo la receta
    BEsitos

    ResponderEliminar
  9. Hola Roser, es la primera vez que vengo a tu blog, es precioso, me encantó y la receta es una delicia!!
    Me quedo a seguirte para no perderme nada, también te invito a visitar mi blog si te apetece!!
    Un beso

    ResponderEliminar
  10. Se ven muy ricas y encima te han quedado muy bonitas.

    ResponderEliminar
  11. Està molt bé donar receptes per a persones intolerants o amb al·lèrgies i si dius que són tan bones encara més.
    M'agraden les galetes rústiques.
    Bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  12. Mencanta la recepta. no dubtis q la provare. un petonas

    ResponderEliminar
  13. Mencanta la recepta. no dubtis q la provare. un petonas

    ResponderEliminar
  14. Ostres Roser!!! ara les hauré de fer... JA JA JA JA!!!. Tenen un aspecte mmmmmmm deliciós.

    Per cert, no se si t'ho he dit... entre la meva germana i jo hem creat un blog amb receptes infantils, si t'interessa ens trobaràs a www.lo-mejor-de-mi-vida-eres-tu.blogspot.com

    Petons, Sandra.

    ResponderEliminar
  15. Ja veig que són unes galetes perfectes! i afegint l'aroma que vulguis, pots tenir un bon assortit.

    ResponderEliminar
  16. Que ricas estas galletas y muy sanas que es muy importante.Besos

    ResponderEliminar
  17. Hola. Te han quedado muy graciosas y seguro que -además- están deliciosas. Muy inglesas, por cierto.
    Saludos desde Waterbridge y buen fin de semana.

    -Andy-

    ResponderEliminar
  18. Qué buena pinta, se ven buenísimas. Ideales para hornear y disfrutar en fin de semana!!!

    ResponderEliminar
  19. Hola Roser, la verdad es que son facilísimas, y si tienen buena pinta. Esta bien lo de 2-5-8.
    Besos.

    ResponderEliminar
  20. Les galetes son la meva assignatura pendent...estes semblen molt bones i tan fàcils de fer.
    Petonets

    ResponderEliminar
  21. Qué sencillas y con qué pocos ingredientes, es muy fácil la receta recordando el 2-5-8 jeje. besitos guapa

    ResponderEliminar
  22. Quina bona idea de galetes! les tindrem que provar... petons

    ResponderEliminar
  23. ho tenen tot Roser, mot bones i fàcils, les faré, bsts

    ResponderEliminar
  24. Qué gusto de galletas, más sencillas imposible. Una sola pregunta es manteca o mantequilla lo que utilizas? Porque la mantequilla sí tiene lactosa, pero la manteca no. Un abrazo bonica

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A si??!! pues voy a reeditar el post! es MANTEQUILLA!! jaja suerte que tengo a especialistas como tu que me enseñais cosas nuevas cada dia!! gracias por el apunto guapa, otra cosa que he aprendido hoy!! besazo!!

      Eliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!