Buscar este blog

miércoles, 16 de enero de 2013

Amanida de pollastre amb vinagreta de caramel

Avui una amanideta de pollastre per fer un plat únic vistós i molt suculent.

Però no és una amanida de pollastre qualsevol, sinó que està condimentada amb una vinagreta de caramel líquid, d'aquell que se li posa als flams tipus "Royal", ja sabeu.

És una amanida tèbia, o sigui que és ideal per aquestes dates. 

Ingredients (per a 4 persones):

- 1 gra d'all
- 250 g de pollastre (pit o contracuixa)
- Un grapat d'orellanes (albercoc deshidratat) o panses
- 3 cullerades de caramel líquid
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 200 g d'enciam mesclat
- Un grapat de raïm negre
- Un grapat de nous
- Sal i pebre
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Posarem oli en una paella i daurarem el gra d'all. Seguidament afegim el pollastre trossejat i salpebrat. Deixarem que es cogui a foc lent uns 10 minuts.

2. Posteriorment hi afegim les orellanes tallades a trossets, el caramel líquid i el vinagre de poma. Deixem coure tot el conjunt un parell de minuts i reservem. Ens ha de quedar les orellanes toves i vinagreta per condimentar l'enciam (si cal posar-hi més oli, més vinagre o més caramel, se n'hi posa el que necessiti).

3. Al plat de presentació, fem un llit amb les fulles d'enciam i els grans de raïm tallats per la meitat i sense llavors. Afegim el pollastre amb les orellanes i la vinagreta de caramel, ben escampada per totes les fulles d'enciam. Finalment, decorem amb unes nous.

És un plat únic molt gustós que us deixarà ben satisfets. El podeu fer tant per 2 persones com per 20, en un buffet queda genial!

Bon profit!

30 comentarios:

  1. Una amanida ben original!! I el toc de caramel líquid segur que li va genial! Un petó. MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  2. UNa vinagreta molt original! N'he fet molt semblants amb mel, però aquesta amb caramel líquid no l'he tastat mai. Ho provaré :)

    ResponderEliminar
  3. Amb aquesta vinagreta té que estar tant bo!!! I que sa, ens interessa per cuidar-nos. petons

    ResponderEliminar
  4. Una amanida molt original.
    Petons

    ResponderEliminar
  5. una vinagreta muy buena y un plato de lujo.
    saludos

    ResponderEliminar
  6. Una amanida-macedònia! Molt original, deu quedar molt bona :)
    Marta

    ResponderEliminar
  7. Ostres, ben original amb aquesta vinagreta! Quin toc més bo hi deu donar
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. Roser t'ha quedat molt be aquesta Amanida de pollastre amb vinagreta de caramel i te de ser molt bona.

    ResponderEliminar
  9. Una ensalada muy completa y original con ese toque de caramelo.
    Un beso desde: paprikaenlacocina.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  10. Ay quue me ha gustado esa ensaladita, este pollo se tiene que quedar riquísimo
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Tinc caramel fet a la nevera i tenia ganes de donar-li sortida...ja se com ho faré!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. quina vinagreta més bona!!! apuntada. petonets

    ResponderEliminar
  13. que bo! m'agrada molt aquest contrast !! és una idea molt bona!

    ResponderEliminar
  14. Qué buena pinta, un plato único bien sano y completo!!!

    ResponderEliminar
  15. Roser ,que ensalada mas rica ,me encantan los ingredientes
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  16. Roser, aquesta vinagreta m'ha agradat molt i molt.
    Nani

    ResponderEliminar
  17. Nos encantan las ensaladas, frías y templadas, este toque de caramelo hay que probarlo.

    Saludos.

    ResponderEliminar
  18. Muy rica Roser y como plato único una maravilla. Yo hacía una parecida, en la sartén donde hacía la carne añadía el vinagre y azúcar moreno y quedaba una especie de salsa-caramelo para aliñar muy rica. Probaré tu receta. Besos guapaa

    ResponderEliminar
  19. Que idea lo del caramelo líquido, a mi las ensaladas estas agridulces es que me encantan, una receta buenisima princesa
    Petons x mil guapa

    ResponderEliminar
  20. Cuando veo este tipo de ensaladas aliñadas con algo dulce me atraen mucho, la verdad es que el contraste de sabores es muy interesante, hay que comer ensaladas y este tipo de aliños ayudan mucho a salir de la rutina

    Abrazos y buen fin de semana!!!!!

    ResponderEliminar
  21. T'ha quedat amb un aspecte molt oriental!
    Bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  22. Aquest és l’amaniment ideal per al meu fill
    Petons

    ResponderEliminar
  23. Estas combinaciones dulce-saladas me pierden por completo. Bien por la receta.

    Besos y feliz fin de semana.

    ResponderEliminar
  24. Quina combinació de sabor més equilibrada..m´agrada molt.
    Petons

    ResponderEliminar
  25. Una buena ensalada si señorita, además templada... todo un lujazo.
    Un besín.

    ResponderEliminar
  26. Muy buena receta, tanto que me quedo con ella.Besos desde Toledo

    ResponderEliminar
  27. qué buena Roser, me gusta la ensalada templada, ideal para este tiempo, bsts

    ResponderEliminar
  28. Hola guapi, que ensalada mas rica, apuntada queda, me ha encantado! Muchas gracias por tu visita, tienes un blog muy bonito! Besotes, que pases un buen día!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!