Buscar este blog

jueves, 17 de enero de 2019

Croquetes d'arròs negre

Bon any 2019!!

Sant tornem-hi. Jo ja estic en plena rutina així que ja va tocant publicar una recepta, no?

Avui us porto un entrant que vaig fer per Sant Esteve, que em va tocar fer el dinar. Unes croquetes d'arròs negre de sèpia amb all i oli. Molt curioses i boníssimes!

Ingredients:

- 300 g arròs 
- 1 ceba
- sèpia
-fumet de peix
- 3 sobres de tinta de calamar
- sal
- oli

- farina
- ou-
- pa ratllat

- Allioli


Preparació:

1. Primer de tot farem un arròs negre com si ens l'anèssim a menjar directament. Creieu-me que costa no fer-ho.

2. A una paella amb una mica d'oli daurem la ceba ben talladeta amb la sèpia tallada ben petita també. Un cop la ceba estigui feta hi afegim l'arròs i el fumet, juntament amb la tinta del calamar. Ho deixem coure durant uns 20 minuts, fins que l'arròs hagi absorbit tota l'aigua i estigui lleugerament pastòs (això no necessitem per poder formar les croquetes sense que els grans d'arròs se'ns desprenguin).

3. Un cop l'arròs estigui fred, farem boletes en forma de croquetes i les arrebossarem per farina, ou batut i pa ratllat.

4. Un cop les tinguem, les anem fregint amb l'oli ben calent i, finalment, decorem amb una mica d'allioli.

No és difícil oi??

Ahir va ser el dia internacional de la croqueta, així que, fem-li un bon homenatge!

Bon profit i bona setmana!


3 comentarios:

  1. Les croquetes són la meva perdició.
    Aquestes que has preparat, a més de sorprenents han d'estar delicioses.
    Benvinguda a la rutina.

    ResponderEliminar
  2. I tant que han d'estar bones. Les croquetes m'agraden totes i el arròs negre també, per tant me les menjaría ben de gust.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Has provat de posar l'all-i-oli amb una xeringa al mig de la bola d'arròs. Després congelar-les i fregir-les?

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!