Buscar este blog

lunes, 8 de enero de 2018

Coq au vin, o ànec al vi

Ja hi tornem a ser, després d'unes curtes però aprofitades vacances.

Avui us porto una recepta de festa!! La va fer el Miquel un diumenge i s'ha convertit en el plat principal dels propers àpats familiar (i no tant familiars).

És una recepta clàssica francesa. En teoria es fa amb ànec però nosaltres ho vam fer amb gall d'indi. Ho vam provar amb pollastre però ens va agradar més amb el primer. És un plat de festa total! Ah, i no us oblideu de sucar-hi pa!!!

Ingredients (per a 3-4 persones):

- 3- 4 cuixes de gall d'indi
- 150 g de cansalada
- 8 cebes franceses petites
- 1 ceba
- Mantega
- 75 ml brandy
- 2 pastanagues
- 1 branca d'api petita
- 250 g xampinyons
- Romaní fresc
- 20 prunes deshidratades desossades
- 700 ml de vi negre 
- 1 dent d'all
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- sal i pebre
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Tallar la cansalada a daus gruixuts i sofregir-lo amb uns 20 g de mantega. Quan començin a daurar-se els reservarem.

2. A la mateixa paella afegim la ceba picada i les cebes franceses. Les daurem i les reservarem també.

3. A la mateixa paella afegirem les cuixes de gall d'indi i les daurem fins que quedin marcades. Seguidament afegim el brandy i flamegem. Un cop flamejat afegim la resta d'ingredients: la cansalada, les cebes, la pastanaga trossejada a rondanxes, l'api trossejat, el romaní, les prunes, la salsa de tomàquet i l'all aixafat. Ho remenem tot i, finalment, afegim tot el vi negre de cop fins a cobrir. Tapem la cassola i ho deixem coure uns 40 minuts.

4. A part, saltejarem els xampinyons laminats amb mantega fins que aquests estiguin cuits. Els reservem.

5. Quan tenim el gall d'indi cuit, afegim els xampinyons reservats. Rectifiquem de sal i pebre i ja podem disfrutar-lo amb una bona barra de pa!!


Bon profit!

6 comentarios:

  1. Amb aquest plat costa començar la dieta, però es una bona recepta per tenir a ma quan tenim convidats. Segur que va quedar boníssim.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Bon any Roser!! a veure si agafo el ritme... que porto una temporadeta que no hi ha manera de posar-me davant l'ordinador, això que ara tinc temps...
    Un plat boníssim el vas preparar... segur que van sucar-hi pa!!petons

    ResponderEliminar
  3. Roser, tot un plat de festa, per quedar bè.

    ResponderEliminar
  4. Sempre m'ha agradat molt el nom d'aquesta recepta, Roser! I després de veure la teva...m'has fet venir ganes de fer-la!
    Petonets i...molt Bon Any 2018!
    Olga

    ResponderEliminar
  5. Roser bon Any i un plat de festa major.
    petons

    ResponderEliminar
  6. Un plat de festa festa!
    Nosaltres som molt fans de l'ànec, però només en fem de confitat o a la taronja. M'apunto aquesta recepta per variar una mica.
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!