Buscar este blog

lunes, 27 de noviembre de 2017

Amanida cèsar

Em puc considerar una antèntica addicta a les amanides. En menjo a l'estiu, tardor, hivern i primavera. M'encanten. I sobretot m'agrada fer combinacions i experimentar.

Aquesta recepta la vaig fer un dia que van venir amics a sopar a casa. És ideal per compartir ja que hi ha molt formatge i per un es faria molt pesat, tot i que també podeu fer-ne cassoletes individuals.

L'amanida cèsar té altres ingredients, com pa torrat enlloc de quicos, o anxoves enlloc de tonyina, però ja sabeu que jo he de fer la meva versió, sino ja no és "made in trifasicdebaileys" 😉

Ingredients:

- 200 g formatge parmesà
- Enciam maravella
- 200 g pit de pollastre
- Blat de moro fregit (quicos)
- Oli d'oliva

VINAGRETA:

- 50 ml nata
- 100 g oli d'oliva suau
- 1 llauna de tonyina
-Vinagre
-sal


Preparació:

1. Tallem el pit de pollastre a tires o daus, i els saltejem a una paella amb oli d'oliva fins que quedin daurats. Reservem.

2. A part farem la vinagreta-mayonesa, afegint tots els ingredients a un vas de batedora i ho batrem fins que s'emulsioni com si fos una maionesa. Reservem.

3. És hora de fer la part més delicada del plat, el bol per servir-la.

4. Ratllarem el formatge parmesà i l'escamparem ben escampat sobre uns safata de forn amb paper de forn. I ho courem al forn preescalfat a 200ºC fins que les vores començin a daurar-se i el formatge estigui ben desfet. Aquest moment és molt delicat ja que s'ha d'actuar ràpidament. Tindrem preparat un bol ben gran girat cap per avall, i quan traiem el formatge li donarem la volta i el deixarem caure sobre la base del bol perquè quan es refredi agafi aquesta forma. Ho deixarem uns minuts fins que el formatge estigui completament fred i el poguem girar i farcir-lo.

5. Un cop el formatge ja estigui fred i dur hi afegirem l'enciam tallat, el pollastre, el blat de moro i, finalment, regarem amb la vinagreta-maionesa per sobre.

Cada començal ha d'agafar un tros de formatge i una mica de l'amanida. No sabeu com van disfrutar! És una bona idea per tenir als propers àpats nadalencs!

Bon profit!

6 comentarios:

  1. Saps una cosa? M'agrada aquesta versió amb kikos" i el motlle de parmesà.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Yo tambè son "adicta" a les amanides.
    La teva versiò de la Cèsar, m'agrada i molt.

    ResponderEliminar
  3. A mi les amanides a l'hivern em fan agafar fred però de tant m'agrada fer una excepció. Amb aquesta proposta teva ho faré!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  4. En casa también comemos ensaladas todo el año. Me encanta tu versión, tanto por la presentación como los cambios que has hecho, ideal para sorprender a tus invitados

    Petons!!

    ResponderEliminar
  5. Una propuesta de ensalada fantástica con este toque tuyo y este cesto de parmesano es una delicatessen total.
    petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!