Buscar este blog

martes, 12 de septiembre de 2017

Orxata casolana

Us agrada la orxata??

A mi aquest nom em transporta a l'estiu directament. Terrasses, caloret.... una bona orxata per passar la calor i la gana.... i a la piscina!! També em recorda, quan jo era pre-adolescent, que els meus avis venien a casa a les nits d'estiu a pendre un bon got d'orxata, era tot un ritual que m'ha quedat gravat al cor i a la retina.

L'únic problema que li trobo a la orxata és que és molt ensucrada, inclús empalagosa a vegades. Quan vaig descobrir que l'herboristeria venien les xufles, no m'ho vaig pensar ni un minut. Faria una bona orxata casolana, que té un gust molt més potent i menys empalagós.

Ingredients (per 1 litre):

- 250 g xufles
- 1 litre d'aigua mineral
- 5 dàtils


Preparació:

1. Deixem les xufles amb aigua en remull durant 24 hores aproximadament. Pot ser menys, però és millor si és d'un dia per l'altre.

2. Un cop hagi passat aquest temps, les escorrem i es triturem junt amb 1 litre d'aigua mineral i 5 o 6 dàtils desossats.

3. Ho triturem durant uns minuts, fins que quedi ben fi, i finalment ho col·lem amb un col·lador de malla.

Cap a la nevera i quan estigui ben fresqueta ja la podrem saborejar!

A mi m'agrada més posar-hi edulcorants naturals, com els dàtils, les panses, que no recórrer al sucre refinat.

Bon profit!

8 comentarios:

  1. Jo l'hi posso menys quantitat de sucre, però molt bona idea la dels dàtils, encara que hagi refrescat una mica, l'orxata sempre agrada.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Tens tota la raò, que a les orxatas li posen massa sucre.
    Aixì cassolana segur que está bonissima

    ResponderEliminar
  3. No hi ha res com fer-se l´orxata un mateix. Canvia tant el gust i passa sense que se't pugi el sucre! jeje

    ResponderEliminar
  4. No he fet mai l'orxata a casa...i sempre he dit que ho he de fer. M'ho hauré de proposar per l'estiu vinent!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  5. M'encanta!! N'he fet alguna vegada, però t'agafo la idea de posar dàtils i no sucre.

    ResponderEliminar
  6. Buena propuesta de horchata y con dátiles seguro que es un plus mas buena.
    Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  7. Roser , una horchata de lo mas original , seguro que esta buenísima
    besinos

    ResponderEliminar
  8. A mi em passa el mateix, la dolçor de l'orxata em fa tirar enrera.
    M"agrada l' idea dels dàtils.
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!