Li he anomenat pastís d'atmetlla perquè no és ni "tarta de santiago" ni massapà.
Volia ser una tarta de santiago, però es va quedar a mig camí. No sé que va fallar, si el diàmetre del motlle, la quantitat d'ous... no ho sé. El que si sé és que va quedar molt bona igualment, així que avui us presento un híbrid de pastís fet amb atmella. Ideal per celíacs.
Ingredients:
- 200 g atmetlla marcona mòlta
- 200 g sucre blanc
- 4 ous
- una culleradeta de canyella
Preparació:
1. Barregem amb una espàtula l'atmetlla amb el sucre i la canyella. Afegim els ous i ho remenem fins que quedi una pasta homogènia.
2. Ho introduïm dins el motlle i ho coem al forn preescalfat a 180ºC durant 30-40 minuts. Depenent del forn. Quan clavem una agulla i aquesta surti ben seca és que ja tenim el pastís fet.
Ara només cal acompanyar-lo amb una mica de mistela!
Bon profit!
Potser és més semblant al 'gató' balear... sigui errada o no, ara mateix me'n prendria un trosset (el café el poso jo).
ResponderEliminarPetons !!
Dons a mi amb sembla un pastís dolç i molt bo.
ResponderEliminarSigui de Santiago o no, si està bo ja es suficient. Els pastissos amb ametlles queden molt bons.
ResponderEliminarPetons.
Que rico me pido un trocito :) Un beso!!
ResponderEliminarrecetas de una gatita enamorada
Con lo que lleva bueno seguro y de categoría.
ResponderEliminarPeto
Si que anam sincronitzades hahaha... Son molt semblants! Hauré de probar el teu pastís també. Muaks
ResponderEliminarEncara que no sigui de Santiago...boníssim!
ResponderEliminarPtnts
Glòria
Tarta de santiago o no, segur que es bonissim !!! Els pastissos amb farina d'ametlla queden bons sempre.
ResponderEliminarPetons
Roser , llamalo como quieras pero te quedo genial
ResponderEliminarbesinos
El nombre es lo de menos lo importante son los hechos y seguro que estaba riquísimo.
ResponderEliminarUn abrazo
Què bons queden els pastissos amb ametlla! queden molt gustosos! petons!
ResponderEliminar
ResponderEliminarRoser; L'ametlla a la cuina té moltes posibilitats, aquest pastís d'ametlles né.s una de les moltes receptes que hi pot haver; per esmorzar, entre hores, per compartir...
Salutacions Roser¡¡ :O)
Aunque no hayas conseguido lo que esperabas al menos te has pegado una merienda tremenda, me encanta usar la almendra molida para los bizcochos
ResponderEliminarPetons!!