Buscar este blog

lunes, 19 de septiembre de 2016

Tartar de tonyina amb guacamole

Ja s'acaba la temporada d'amanides i plats fresquets, per això us vull mostrar, abans que arribi la fredor, un plat molt ràpid, fresc i facilíssim de fer.

Si sou amants del sushi o del peix cru, us agradarà. Si no ho sou, no cal ni que seguiu llegint la recepta, perquè es tracta d'un tartar de tonyina, és a dir, peix cru marinat amb salsa de soja.

M'agrada donar-li un toc de color amb el verd del alvocat i el vermell del tomàquet, perquè a més de donar-li color li dóna molt bona combinació de sabors. 

Ingredients (per a 2 persones):

PEL TARTAR: 

- 300 g tonyina vermella (prèviament congelada)
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Mitja culleradeta de gingebre en pols

PEL GUACAMOLE:

- 2 alvocats madurs
- 1 tomàquet petit madur
- 1/4 ceba tendra
- Suc de mitja llimona
- Sal
- Tabasc

PER L'AMANIDA:

- 5 tomàquets
- un grapat d'olives
- Orenga
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva extra
- Vinagre de mòdena


Preparació:

1. Tallem la tonyina a dauets ben petits amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat. L'amanim amb salsa de soja, oli i una mica de gingebre en pols al gust. Ho deixem marinar a la nevera.

2. Farem el guacamole triturant, amb l'ajuda d'una forquilla, els alvocats anb el tomàquet i la ceba talladets a daus. Ho amanim amb el suc de llimona, sal i tabasc al gust.

3. Per emplatar, amb l'ajuda d'un motlle col·locarem a sota el guacamole i a sobre el tartar de tonyina. Podem espolsar unes llavors de sèsam per sobre (jo no en tenia, però quedaria un plat més vistós).

4. Per acompanyar fem una amanida de tomàquets tallats amb les olives també tallades ben petites, i ho amanim tot amb orenga, sal, pebre, oli i vinagre de mòdena.

Un plat complet i super sa que és apta per tothom!! 

Opcions: per vegetarians/vegans: podeu substituïr la tonyina per mongetes vermelles (azukis) macerades de la mateixa manera.

Poseu-hi imaginació a la cuina!!

Bon profit!

8 comentarios:

  1. A ver quien dice que no a esta magnifica combinación. Fan de los tartar!
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Sí que es vere que hem casi coicidit amb la recepte. Es quasi idéntica, hahaha La propera vegada ho faré amb tonyina en comptes de salmó. Besades

    ResponderEliminar
  3. Quina presentació tan maca i ben bona. També es una bona idea pels vegsn fer-ho amb azukis.
    Petons.

    ResponderEliminar
  4. Jo no sóc massa dels tartars... però aquesta combinació pot agradar-me...1 petons

    ResponderEliminar
  5. Hola, Roser!! Espero que hayas pasado un buen verano ;)

    No soy un gran amante de este tipo de propuestas, pero cuando tengo ocasión las pruebo, para ir cogiéndole el gustillo

    Petons!!

    ResponderEliminar
  6. Roser , otra rica receta que preparaste , haciendola tu seguro que esta muy buena
    besinos

    ResponderEliminar
  7. ESTUPENDA RECETA¡¡¡ ME HA ENCANTADO.
    BESOS CRISYLAURA

    ResponderEliminar
  8. Normalment el preparo de salmó, pero m'ha encantat com queda de tonyina!! El probaré. Petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!