Buscar este blog

lunes, 18 de enero de 2016

Caldo recomfortant i complet

.... per menjar cada dia si cal!!

El vostre cos no us demana una mica de desintoxicació!!?? Com que jo no estic molt acostumada a menjar dolços i plats contudents, quan em passo sempre necessito uns dies de depuració, ja sigui a base d'amanides, fruita o un caldo com el que us porto avui. Us el podeu menjar tant per dinar com per sopar. Tot i portar llegums, que a vegades es fan indigestos, en porta amb molt poca quantitat!

Mimem-nos!!

Ingredients (per a 4-5 tasses):

- Verdures variades

Jo tenia sobres de l'última sopa que vaig fer: un trosset de col, 2 pastanagues, mig api, 1 ceba, mitja xirivia, mig nap, un tros de broquil, 2 porros) o les verdures que tingueu per casa i que més us agradin.

- 2 cuixes de pollastre sense pell
- 70 g d'arròs integral
- 80 g mongeta blanca
- Farigola seca
- Sal
- Oli d'oliva extra verge
- Aigua mineral
- 1 tira d'alga kombu o wakame


Preparació:

1. Primer de tot, omplirem d'aigua una olla i hi afegirem les cuixes de pollastre sense pell però amb l'òs, juntament amb l'alga.

2. Seguidament, anirem tallant les verduretes perquè quedin ben petites ja que no les triturarem, formaran part del plat i si són massa grans serà difícil de menjar-ho. Afegim totes les verdures dins de l'olla.

3. Afegim la mongeta blanca i l'arròs. Tapem l'olla i deixem coure a foc molt lent entre 2 i 3 hores.

4. Quan estigui a punt d'acabar la cocció del caldo, rectifiquem de sal, hi afegim un polsim de farigola seca i un rajolí d'oli. 

5. Quan acabem l'elaboració treurem la tira d'alga i deshossarem el pollastre, afegint-hi la carn d'aquest dins el caldo.

I llest per menjar!!!
Deliciós!!! I a més en teniu per uns quants dies!!

Bon profit!

7 comentarios:

  1. Un caldo desde luego bien bueno,sano y super reconfortable
    peto

    ResponderEliminar
  2. Pues sí, después de tanto exceso viene bien depurar el cuerpo, y un buen caldo como el tuyo siempre es una opción estupenda

    Abrazos!!!

    ResponderEliminar
  3. Amb aquest canvi de temps es ho que més de gust vé, un plat de sopa.
    Molt bona idea possar un troç d'alga.
    Petons.

    ResponderEliminar
  4. Fantàstic per recuperar-se de les festes i fantàstic per aquests dies de fred, que per fi ha arribat l'hivern. Per mi, dos plats de caldo!

    ResponderEliminar
  5. Roser , lo defines perfectamente reconfortante y completo , como me tomaria yo un platin esta noche
    besinos

    ResponderEliminar
  6. I tant que n'és de reconfortant!! la meva mare diria que ressuscita els morts...!petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!