Buscar este blog

lunes, 2 de noviembre de 2015

Risotto de bolets amb formatge "tetilla"

Al bloc tinc moltes receptes d'arròs. És un ingredient versàtil que acompanya perfectament qualsevol ingredient. Però receptes de risotto, no en tinc gaires. I mira que m'agrada.

Va ser un dia que em vaig topar amb bolets (ja que estem en temporada) i amb un formatge gallec que em va vendre el cosí d'una amiga meva, la Núria. Quan el vaig tastar em va semblar tan tendre que la primera recepta que se'm va passar per la ment va ser: el risotto.

Un secret? No tireu mai l'aigua dels bolets que heu rehidratat, és l'essència del plat.

Ingredients (per a 2 persones):

- 1 ceba tendra petita
- Mig pebrot verd petit
- Mig tomàquet
- 200 g d'arròs bomba*
*no en tenia de la classe arborio i he de dir que no va caler
- 10 g de bolets variats deshidratats
- 50 g camagrocs frescos
- 200 ml d'aigua dels ceps + aigua o caldo de verdura fluix
- 30 g mantega
- 50 g formatge gallec tetilla
- Oli
- Sal


Preparació:

1. Primer de tot haurem tingut els bolets deshidratats submergits amb 200 ml d'aigua durant 1 hora mínim.

2. A una cassola, sofregirem la ceba, el pebrot i el tomàquet amb la meitat de la mantega, una mica d'oli i sal.

3. Un cop estiguin les verdures estovades hi afegirem els camagrocs nets i els bolets rehidratats (sense l'aigua) i deixem que s'integrin tots els gustos.

4. Quan s'hagi evaporat tota l'aigua que hagin deixat els bolets, afegirem l'arròs i el deixarem daurar un parell de minuts. Seguidament hi afegim una cullerada de l'aigua dels bolets (que la tindrem a un cassó bullint) i aquí comença la tècnica del risotto: Afegirem aigua o caldo a l'arròs a mesura que aquest el vagi absorbint sense deixar de remanar amb una cullera de fusta. És molt important no deixar de remenar durant tot el procés perquè el midó surti del gra d'arròs i l'espessi. 

5. Un cop passat els 20 minuts de cocció de l'arròs, el tastem per verificar que està fet i el rectifiquem de sal. Tanquem el foc i hi afegim la resta de mantega i tot el formatge trossejat.

6. Deixem que s'integrin tots els ingredients i es fonin per tal de donar cremositat al plat.

El gust que li dóna la poca quantitat de l'aigua dels bolets és molt potent i molt gustós. Jo he necessitat els 200 ml de l'aigua dels bolets i aproximadament 500 ml d'aigua. No vaig utilitzar caldo de verdures però també seria un bon complement.

Un animo a fer-lo! Disfrutareu!!

Bon profit!

6 comentarios:

  1. Quina salivera veient aquest plat! jo mai m'he animat a fer un risotto, no sé perquè sempre penso que és complicat... a veure si m'hi fico perquè amb bolets i formatge ha d'estar deliciós. Un petó!

    ResponderEliminar
  2. Jo també aprofito l'aigua de rehidratar els bolets i a sobre aquest formatge tan cremòs. Es un risotto que ve de gust de pensar amb ell.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. aissss pero que ricooo, con lo que me gustan a mi los rosottos y las setasss y el quesooo, vamos que para mi este plato es de 10,me lo pones en la mesa y te hago la ola una semana entera jeje,besitos

    ResponderEliminar
  4. La gracia de este risotto esta en el agua de hidratar las setas sobre todo del ceps, es el que da el punto fantástico a este risotto y el queso tetilla también le va muy bien.
    Bona setmana
    peto

    ResponderEliminar
  5. Es veu super cremós i gustós ho ha de ser!! bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  6. El risotto m'encanta! Deu ser deliciós, gustet de bosc i cremós, ja es veu.
    Marta

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!