Buscar este blog

lunes, 30 de noviembre de 2015

Melindros

Fa uns anys vaig agafar una recepta de melindros de no sé on, i recordo que em van agradar molt!

Desde llavors que no n'he tornat a fer, i no n'he tornat a menjar, crec!

De tant en tant tens un antull de dolços que recorden la teva infància, i aquest n'és un d'ells! Que us sembla una bona tassa de xocolata desfeta per sucar-hi uns melindros recent fets!!

Ideal per disfrutar d'un dia de festa o el cap de setmana!

Ingredients (per a 25 melindros):

- 90 g sucre
- 90 g farina
- 3 ous
- 1 cullerada d'aigua
- Sucre glaç


Preparació:

1. Batem els rovells amb 70 g de sucre i la cullerada d'aigua. Ho batem fins que dobli el seu volum i quedi una crema blanquinosa. Reservem.

2. Muntem les clares a punt de neu amb la resta de sucre. Reservem.

3. Afegim la farina tamitzada a la crema de rovells. Ho barregem bé amb una espàtula fins que la farina quedi ben integrada. Seguidament afegim una cullerada de clara i la integrem bé, amb moviments de dalt a baix, per evitar que la clara perdi el seu volum. Ara afegim la resta de les clares i ho mesclem tot bé.

4. Preescalfem el forn a 200ºC. A sobre una safata de forn afegim paper apte per fornejar, i amb l'ajuda d'una màniga pastissera farem tires de la mida i forma dels melindros. Els espolsem sucre glaç generosament i els coem al forn a 200º durant uns 8-10 minuts, quan començin a agafar color.

5. Els deixem que es refredin sobre el paper de forn i ja els podem disfrutar!

Tenen el gust de pa de pessic de tota la vida, ja que els ingredients són els mateixos, però amb una forma molt especial.

Us els acabareu en una sentada!

Bon profit!

9 comentarios:

  1. Con el chocolatito caliente estos bizcochos normal que se acaben en una sentada, son un bocado la mar de apetecible.

    Besines

    ResponderEliminar
  2. Tinc tantes receptes pendents i els melindros es una d'elles, fa uns mesos en un programa de la tele de Badalona en van fer, però m'ho repenso molt potser.
    Qué bons es veuen amb la tassa de xocolata, una bona parella.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Un día que comience con chocolate y melindros caseros es un día que comienza muyyyyy bien

    Abrazos!!

    ResponderEliminar
  4. No n'he fet mai! segur que van acompanyar molt bé aquesta tassa de xocolata!! quin berenar més bo! petó

    ResponderEliminar
  5. Pero qué buena pinta y qué poquitos ingredientes, seguro que son una delicia ehh

    besos

    ResponderEliminar
  6. Xocolata amb Melindros!!! Saps que em pensava que seria més difícil això dels melindros? Una recepta molt interessant. Merci guapa!
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Amb el fred que comença a fer, una bona xocolata desfeta amb melindros ve molt de gust! Jo a la recepta hi poso també una mica de maizena.

    ResponderEliminar
  8. Roser , que buenos y apetecibles están estos melindros
    besinos guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!