Buscar este blog

lunes, 12 de octubre de 2015

Amanida de fesols de Santa Pau

Aquesta recepta la dedico a la meva sogra, la Magda. Perquè va ser ella qui em va fer descobrir els fesols de Santa Pau

M'agraden molt els llegums, sobretot les llenties i els cigrons. A l'estiu en amanides, a l'hivern ben caldosos amb verduretes. És un bon aliment. Del que no sóc gaire fan és de les mongetes, suposo perquè ma mare els hi tenia mania i mai me n'havia fet, i jo he seguit amb la costum.

Per això, quan vaig descobrir aquests fesols em va entusiasmar veure que m'agradaven, i que no eren gens complicats de coure'ls, només calia una mica de paciència.

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 200 g de fesols de Sta Pau
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
- 1 tomàquet madur
- Olives negres desossades
- 1 tira d'alga wakame
- Sal
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Deixem en remull els fesols durant 2 hores. Un cop hagi passat aquest temps, els posem al foc juntament amb la tira d'alga wakame i sal. Ho deixem coure 1 hora o menys.

TRUQUILLO!!!: Tots els llegums, si els coem amb algues, es couen molt abans, a part d'aportar minerals al plat! Feu-ne la prova!!

2. A part, a una paella amb una mica d'oli i sal sofregim els pebrots i el carbassó, tallat ben petit. Reservem.

3. També tindrem tallats el tomàquet i les olives.

4. Un cop els fesols estiguin cuits (ni durs ni massa tous) els escorrem (podem guardar l'aigua per un brou vegetal), i els barregem amb els pebrots i el carbassó de la paella. Seguidament hi afegim el tomàquet i les olives trossejades, i finalment, la llauna de tonyina amb el seu oli, si us agrada.

5. Rectifiquem de sal.

Un plat molt nutritiu i molt sa.

Què més podem demanar, oi?

Bon profit!!

9 comentarios:

  1. A mi me pasa lo contrario jaja las lentejas no las puedo ni ver jaja lo garbanzos los tolero algo más jaja y las judías blancas me encantannnn así que esta ensalada me parece de lo más apetecible, con calabacín y alga nunca la he probado, tomo buena nota,besitos

    ResponderEliminar
  2. Una bonissima amanida.
    Els fesols de Sta. Pau son una maravella suaus i hmmmm

    ResponderEliminar
  3. Roser , muy , pero que muy bueno
    besinos

    ResponderEliminar
  4. No sabía el truc de les algues i alguna vegada si he possat, per donar un sabor més mariner al plat.
    Una amanida molt bona, hem d'aprofitar les ùltimes caloretes.
    Petons.

    ResponderEliminar
  5. Una ensalada que me gusta mucho y en casa triunfa,Sabia el truco del alga pero aun no lo había probado.
    petons

    ResponderEliminar
  6. Un cop descoberts ja és un no parar...Vaja amb les algues!

    ResponderEliminar
  7. Jo vaig descobrir-los no fa gaire i.....em tenen encisada! Un tresor!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  8. Amb el tema llegums coincidim del tot! M'agraden els cigrons i les llenties, però les mongetes em costen més. Així en amanida és com me les menjo millor!

    ResponderEliminar
  9. Aquestes amanides m'agraden però no sóc massa de mongetes... i mira que en tinc un paquet de Santa Pau... no trobo el moment de fer-les... a veure si m'animo amb aquesta proposta, que m'agrada això que expliques de coure-les amb algues! petó

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!