Buscar este blog

domingo, 9 de junio de 2013

Gelat fregit

Aquest que us presento és un postre semi-fred, ja que per fora està calentó i per dins és un gelat! Així es fa el gelat fregit, postre japonés que consisteix en una bola de gelat recoberta de bescuit. Es congela tot el conjunt i al moment de servir es fregeix la bola, de manera que el bescuit queda cruixent, i el gelat queda melós i suau, però lleugerament dur.

Si us agraden els contrastos, com el dolç-salat, mar-muntanya.....us encantarà aquest fred-calent.

Ingredients (1 bola dóna per 2 persones o 1 molt afamada):

- 1 bola de gelat de vainilla i nous de macadàmia LA FAGEDA
- Bescuit (restes), o magdaletes esmicolades
- Oli de girasol


Preparació:

1. Esmicolem les restes d'una coca, bescuit o magdalenes sobre un paper film, formant una capa gruixuda. Afegim una bola de gelat al centre. Amb cura, aixequem les puntes del paper film i vigilem que tota la bola de gelat quedi envoltada per les restes de bescuit, de manera que tingui una coberta "gruixuda" de pa de pessic.

2. Apretem bé la bola de gelat i bescuit amb l'ajuda del paper film, de manera que quedi ben compacte. I congelem.

3. Al dia següent ja tindrà la consistència desitjada. Posem oli de girasol a una paella i quan aquest estigui ben calent afegim la bola de gelat-bescuit que haurem tret del congelador.

4. Fregim per tots els costats del pa de pessic, ho farem de manera ràpida per evitar que el gelat es desfaci. Escorrem l'excès d'oli i servim immediatament.

Bonissim!!! Amb una capa externa cruixent, amb un gust que recorda al xurro, i un interior fred, suau i dolç.....


Ja no cal anar a cap restaurant japonès per menjar un gelat fregit, amb els gelats de LA FAGEDA us el podeu auto-fabricar a casa, sense pràcticament moure-us del sofà!

Bon profit!

23 comentarios:

  1. Això és una bomba! quina gràcia no m´ho hauria pensat mai..Aquests japonesos.! Me l´apunto perquè deu seu una explosió en la boca.

    ResponderEliminar
  2. Ohhh!!! Que original, em sembla una fantàstica idea!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  3. ¿gelat fregit?
    Roser, mai deixes de sorprenderm, hauré de provar aquest original gelat

    ResponderEliminar
  4. Roser ,que original ,esto tiene que estar de muerte
    besinos

    ResponderEliminar
  5. Pero que rico, por favor!! Yo quiero un trocito!!

    ResponderEliminar
  6. Lo probé una vez y me parece un postre delicioso
    BEsitos

    ResponderEliminar
  7. Madre mia que pinta tiene!!
    Esto no pienso perdermelo.
    Un besazo

    ResponderEliminar
  8. uau! Quines postres més originals! No hi hauria pensat mai, amb un gelat calent. I a més, és una recepta d'aprofitament, amb la magdalena esmicolada. Molt bona idea, Roser!

    ResponderEliminar
  9. Una passada!!!!
    Jo he fet alguna cosa semblant, però amb pasta fil·lo enlloc d'aquest arrebossat. El proper cop provaré la teva versió ;)

    ResponderEliminar
  10. Uau, una vegada recordo que el vaig provar quan estudiava a la universitat. Deu ser boníssim. Queda apuntat! petons

    ResponderEliminar
  11. Ostres!! m'apunto la idea, que bona Roser!!
    Petons guapa :)

    ResponderEliminar
  12. Roser, mai ho he vist, m´encanta la idea, bsts

    ResponderEliminar
  13. Com t'ho curres Roser!! Unes postres d'allò més originals, i segur que molt bones!!

    Petonets!

    ResponderEliminar
  14. Qué postre tan rico Roser, yo lo he hecho varias veces con pan de molde y después una tempura, se queda como en los chinos, pero chica, qué quieres que te diga, donde esté un buen bizcocho que se quite todo lo demás. Besos

    ResponderEliminar
  15. Quina idea més original, a casa ens encantaria!

    ResponderEliminar
  16. Roser, un bon postre i la presentació de luxe.

    ResponderEliminar
  17. Que bo!!! n'havia menjat molts cops a restaurants xinesos però mai se m'havia acudit fer-ho a casa, i sembla bastant fàcil, ho tindré que provar! petons

    ResponderEliminar
  18. El vaig provar en un viatge a Mèxic i és de debò deliciós, un contrast de textures i de temperatura ideals!!

    ResponderEliminar
  19. M'has deixat de pedra!!! No sé si seré capaç de fer-ho.......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  20. tremendo debe de ser,no lo había visto nunca un helado fdrito asi.Bien¡¡
    Peto

    ResponderEliminar
  21. Quina passada ROser, és increíble la originalitat d'aquest plat!!! Jo no sóc gaire de fregits però si té un gelat dintre...
    Petonets

    ResponderEliminar
  22. Ens encanta el contrast que proposes Roser, enhorabona!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!