Buscar este blog

miércoles, 12 de junio de 2013

Crema freda de carbassó amb gelat de mascarpone

Fa dues setmanes vam anar a sopar a un restaurant molt conegut per alguns de vosaltres, el restaurant Ca l'Esteve, on treballa un bloguer nostre, el Xesco Bueno.
 
No vaig poder fer fotos, perquè em vaig enrecordar de fer-ne quan ja ens haviem cruspit tot el menú. Vam demanar dos primer, dos segons i 3 postres!! I tot això en un sopar!
 
El primer plat que vaig demanar jo, i que em va agradar tant que he volgut plasmar (tot i que no he tingut el mateix resultat) ha estat una crema freda de carbassó, amb gelat de mascarpone.
 
He intentat fer un plat semblant, i m'ha sortit aquest. Molt bo, també!
 
Ingredients:

- 1 l d'aigua mineral
- 3 carbassons
- 2 cebes
- 2 patates
- una tira d'alga wakame
- Quesitos
- Sal

PER GELAT DE MASCARPONE:

- 300 g mascarpone
- 200 ml nata líquida per muntar
- 2 fulles de gelatina
- 3 cullerades soperes de sucre

 
 
Preparació:

1. Per la crema de carbassó, posem tots els ingredients tallat a daus, excepte els quesitos, en una olla, en fred, i cuinem el conjunt mitja hora, desde que comença a bullir.
 
2. Un cop la verdura està cuita, triturem perquè ens quedi una crema ben fina, juntament amb els quesitos (al gust).

 
3. Pel gelat de mascarpone, triturem la nata, el sucre i el mascarpone.

4. Rehidratem les fulles de gelatina submergint-les en aigua freda i deixar-les actuar uns 4 minuts.

5. Seguidament desfem les fulles de gelatina rehidratades introduint-les en un dit d'aigua bullent. Afegim les fulles de gelatina desfetes amb l'aigua a la barreja de mascarpone, nata i sucre, i tornem a triturar i ho fiquem a un recipient apte per anar al congelador.
 
6. Al moment de servir, posem la crema freda a un plat i el gelat de mascarpone al centre d'aquest.

Barregeu una mica de crema amb una mica de gelat.......
 
 
Simplement, genial!

Gràcies pel magnífic menú de Ca l'Esteve i haver descobert nous contrastos.

Bon profit!

20 comentarios:

  1. Renoi que bo i que fresquet, amb aquest plat es trenca el tòpic que les cremes són per l'hivern.
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. Quina combinació tan bona Roser!
    Soc molt fan de la crema de carbassó, i acompanyada de d'aquest gelat de mascarpone, deu triomfar!

    Petons!

    ResponderEliminar
  3. Que bona! Amb el formatge ha de ser ben cremosa!

    ResponderEliminar
  4. Nena que original!!! I a demés fresquet! petons

    ResponderEliminar
  5. Es una receta sana, ligera y seguro que muy sabrosa!! Besos!!

    ResponderEliminar
  6. vaya autentica delicia!!! te ha quedao genial
    saludos

    ResponderEliminar
  7. jajaja, que me suena eso de intentar reproducir en casa platos que comemos fuera. Aunque no consigamos el original, el resultado suele ser muy bueno, como debe estar esta cremita
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Pues tiene una pinta buenísima, guapetona!!

    besos

    ResponderEliminar
  9. Una idea fantàstica per ara l'estiu, no se m'hauria acudit mai servir un gelat amb la crema de carbassó. Torbo que ha de quedar perfecte!
    En Xesco és genial! :)

    ResponderEliminar
  10. Roser en can Esteve se come de maravilla y el Xesco es un mestre de categoría.
    Estoy seguro que esta combinación es deliciosa¡¡
    Bss

    ResponderEliminar
  11. Qué bo!!!

    http://cadoca.es/

    (estem de concurs!! participa :))

    ResponderEliminar
  12. Me atrae mucho el plato, sobre todo lo del helado, y se me ocurre con la crema caliente, el contraste tiene que ser un puntazo

    Abrazos

    ResponderEliminar
  13. Roser, que rica combinación!!!! me encanta el toque del helado de mascarpone y su suavidad con la crema..es un plato de gourmet sin duda :)
    Feliz fin de semana o casi, mi guapa!!!!!

    ResponderEliminar
  14. Un primer plat ben fresquet i apetitós!!! m'agrada molt la idea del gelat!

    ResponderEliminar
  15. Quin nivellasso!! Plat d'Estrella Michelin!!! Quina súperidea!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  16. Roser me parece un plato estupendo y super original
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  17. Esto son ya palabras mayores, qué delicia de plato, me encanta la combinación, sencillamente deliciosa. Besos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!