Buscar este blog

martes, 26 de febrero de 2013

Lioneses ... diferents

Un aperitiu explosiu! Per què diferents? Doncs perquè són lioneses dolç-salat, amb un sabor sorprenent però amb una combinació clàssica. Qui no ha tastat mai la sobrassada amb mel? La sobrassada amb formatge o el formatge amb mel?

I tots 3 a l'hora?

Ingredients (per a 14 lioneses):

- 125  ml d'aigua
- 50 g mantega
- 75 g farina
- un pessic de sal
- un pessic de sucre
- 2 ous
- Sèsam

- Sobrassada
- Formatge de cabra en rul·lo


Preparació:

1. Per la massa de les lioneses, poseu un cassó al foc amb aigua i mantega. Quan la mantega s'hagi desfet i començi a bullir, separem el cassó del foc i hi afegirem la farina de cop, juntament amb el sucre i la sal. Remenarem bé fins que es formi una massa que es desenganxi de les parets. Afegirem un ou dins i l'incorporarem amb unes varetes. Un cop aquest s'hagi incorporat afegirem un altre ou i el tornem a incorporar bé.  

2. Posem la massa dins una màniga pastissera i formem "muntanyetes" de massa sobre la safata del forn forrada amb paper de forn. Espolsarem sèsam per sobre. Ho courem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15-20 minuts, fins que la lionesa estigui inflada i daurada.

Un consell, un cop estiguin fetes apagueu el forn però no obriu la porta fins que es refredin o us passarà com a mi, que se'm van "espaxurrar", no és un greu problema però la presentació perd....

3. Quan les lioneses estiguin fredes les obrirem per la meitat i les farcirem amb sobrassada, formatge de cabra i un rajolí de mel amb aloe vera.


Una mossegada que sorprendrà a tothom, fins i tot a aquells que no els hi agrada la sobrassada.

Aprofito l'entrada per ensenyar-vos aquesta mel que he utilitzat a la recepta. Una mel que se li ha afegit Aloe Vera de LUNA DE MIEL!! Aquesta planta és un comodí per tot, per cosmètica, per alimentació....té moltes propietats medicials i sempre va bé consumir un producte que conté propietats saludables addicionals. Està realment bona!


Bon profit!

27 comentarios:

  1. Que aperitivo mas rico y original, apuntada queda tu receta! Un abrazo

    ResponderEliminar
  2. Deliciosos y originales con una buena combinación de ingredientes. Curiosa la miel con Aloe Vera, que desconocia este producto de Luna de Miel.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. un aperitivo rico y delicioso!!! me lo apunto para hacer.
    saludos

    ResponderEliminar
  4. uy que rica cena, de las que le gustan a mis hijas, esto lo preparo yo ya mismo, besos

    ResponderEliminar
  5. Un aperitivo de diez, me gusta mucho esa mezcla de queso, sobrasada y miel. Alguna vez he hecho lionesas rellenas de mousse de aguacate o de mortadela, pero te digo que me he enamorado de tus lionesas, una bomba de sabor. Besos guapi

    ResponderEliminar
  6. Uauuu jo tinc la recepta de lioneses típiques però encara no he pujat al versió salada. Aquesta teva m'encanta
    Un petonet wapa

    ResponderEliminar
  7. Doncs jo m'apunto!!!!
    La pasta de les lioneses m'agrada de totes maneres, i trobo que posar-lis a dins sobrassada i mel és una idea estupenda!!!!
    Felicitats Roser!!
    Un petonàs.

    ResponderEliminar
  8. Roser ,que buenas ,me encanta como te quedaron
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  9. Una versió salada fantàstica de les lioneses...Jo sempre sóc se sobrassada amb formatge i mel: el trio! tot de cop.

    ResponderEliminar
  10. Una versió salada fantàstica de les lioneses...Jo sempre sóc se sobrassada amb formatge i mel: el trio! tot de cop.

    ResponderEliminar
  11. Original y delicioso! Una idea de lujo!
    Besos

    ResponderEliminar
  12. Esta es una de las masas que más me gusta trabajar, ese brillito que coge la masa a medida que vas incorporando cada huevo me encanta
    Con ese relleno, me encanta.
    Besitos

    ResponderEliminar
  13. Roser, necessite m´escrigues un correu electrònic a la següent adreça
    therosarosae@gmail.com
    gràcies

    ResponderEliminar
  14. ummmmm, diferents i saladetes com a mi m'agrada

    ResponderEliminar
  15. Roser, que originals!! M'encanta la idea de fer-les per aperitius!!
    Petons

    ResponderEliminar
  16. Un ISW molt bona aixó de fer les lioneses salades.
    petons

    ResponderEliminar
  17. M'encanten les lioneses com a aperitiu salat, i el contrast dolç amb la mel ha de quedar ben bo. La combinació sobrassada i mel m'encanta!

    ResponderEliminar
  18. Uauuuuhh!! quina idea més original... sempre m'ha agradat la combinació dolç-salat .... hmmm

    ResponderEliminar
  19. òndia, Roser! Aquestes sí que m'agraden! No sé si m'atreviria amb la pasta de les lioneses, que sempre he trobat difícil perquè també se m'espatxurren, però el farcit el trobo súper original, ha de ser una bona sorpresa pels convidats! Apuntat ara mateix. Petonets!

    ResponderEliminar
  20. Si que son diferentes, no habia pensado en hacerlas saladas, bueno con queso si, pero rellenas con sobrasada? me gusta la idea. Y tienen que quedar muy jugosas.

    ResponderEliminar
  21. Un entrant molt original. Deu ser molt bo!
    Marta

    ResponderEliminar
  22. Quina idea tan bona Roser! A mi m'encanten les lioneses i les faig dolces, però m'apunto la recepta per fer-les així.
    Petons!

    ResponderEliminar
  23. diferents sí, però em quede amb estes, què bo!!!!bsts

    ResponderEliminar
  24. Que buenas que son las lionesas saladas y con estos rellenos que has preparado te han quedado bien apetecibles!
    peto

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!