Buscar este blog

lunes, 12 de septiembre de 2011

Trufes de xocolata i ratafia

Ja fa unes setmanes, una companya de la feina, bona coneixedora de la meva passió culinària, i fidel seguidora del blog, em va regalar una ampolleta de l'última ratafia que havia fet l'àvia del seu marit, abans de deixar-los.

El gest em fa va tanta il·lusió, que vaig pensar que li havia de fer algún detall a canvi. I, com és lògic, havia de ser alguna cosa on la protagonista fos la ratafia. Per cert, d'un aroma a herbes i nous insuperable en comparació amb les marques comercials. I és que, què no fan bé les àvies??

Així que rumiant rumiant, vaig provar de fer trufes de xocolata i ratafia, són les primeres trufes que he fet a la meva vida i, la veritat, és que van agradar moltíssim. Com ja sabeu, jo no sóc amant de la xocolata, però els del meu voltant els va encantar. Són unes trufes fetes amb xocolata amb llet i el toc just de ratafia, sense dominar ni passar desaparcebut.

El regal li va agradar molt i jo en vaig quedar encantada. Ara només falta que la resta en pogueu gaudir!

Ingredients:

-300 g de xocolata del 48% de cacao
-20 g de mantega
-140 g de nata del 35% (per montar)
-2 culleradetes de sucre blanc o glaç
-25 g de ratafía
-Atmetlla caramelitzada
-Fideus de xocolata i de colors
-Xocolata blanca per fondre


Preparació:

1. En un cassó, escalfarem la nata i la xocolata trocejada, fins que començi a desfer-se.

2. Retirarem del foc, hi afegirem la mantega, el sucre i la ratafía, i continuarem remenant amb una espátula fins que la xocolata estigui del tot desfeta, i la mescla estigui ben homogènia.

3. Dividim la massa en dos recipients, i en un hi afegim atmetlla caramelitzda. Els deixem refredar a la nevera fins al dia següent.

4. Al dia següent, en el recipient on només tenim la xocolata (sense atmetlla), fem boletes amb l’ajuda d’una cullera, o amb les mans (BEN NETES), i les arrebossem de fideus de xocolata i fideus de colors. Amb les trufes d’atmetlla caramelitzada també fem boletes, i seguidament, les passem per xocolata blanca desfeta al bany maria o al microones, amb l’ajuda d’un escuradents.

5. Deixem refredar les trufes a la nevera, o al congelador, perquè agafin la consistencia definitiva, i ja estaran llestes per gaudir-ne!!


OBSERVACIONS: És important que utilitzeu la quantitat justa de ratafia que diu la recepta, ja que és la dosis adequada per donar-li el punt perfecte.

VARIANT: Si feu servir la meitat de la nata que hi diu, us quedaran unes trufes amb més consistència i més fàcils de manipular, ja que sinó queden bastant toves quan estan a temperatura ambient.
Ideals per congelar o conservar-les a la nevera!

En voleu un mos?!

21 comentarios:

  1. Un detall fantàstic, segur que la teva amiga va quedar encantada!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Roser, jo si que en vull un mos!!!! jjeje
    Tan quedat molt bé, doncs si dius que és el primer cop que les fas, prova superada, perfectes!!!

    Petons.

    ResponderEliminar
  3. no me puedes enviar una caja asi para mi solo je,je
    muy buenas y mas con el toque de ratafia
    peto

    ResponderEliminar
  4. Sí que en vull un mos...Quan les portes. Ah! ja sé a la classe de CAPRABO, je, je, je.

    ResponderEliminar
  5. Que delicia!, ahora esto es pecado del gordo, eh?, pero me comía la cajita.
    Un beso

    ResponderEliminar
  6. Roser, la verdad es que me comería un par de esas trufitas.
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. T'han sortit molt bé! Devien quedar encantats :)

    ResponderEliminar
  8. M'encanten les trufes!!!!!!!
    Quin regal mes fantàstic! Jo n'he fet, a vegades, per regalar, pero aquestes amb aquest toc de ratafía, han de ser genials.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  9. Caram, va ser un bon detall a canvi de la ratafia, je je je... Les d'ametlla caramel·litzada han de ser de vici total!

    ResponderEliminar
  10. Roser!! les trufes són la meva pediciói..no pot ser!!jiji =)
    I amb ratafia no les he fetes mai però a la propera ho faré!
    Petonets

    ResponderEliminar
  11. Doncs per ser la primera vegada!!!!!!!!!! No pateixis, si no t'agrada la xocolata ja me les menjaré jo, ja,ja,ja.
    Segur que ja pensen que regalar-te, si els hi fas aquestes coses tan bones!
    Petons.

    ResponderEliminar
  12. aixó aixó!!! que jo també les vull tastar! jajajajajajaja. tenen molt bona pinta! m'apunto la recepta perquè al meu sogre li tornen boig!!! ;) petonets guapa

    ResponderEliminar
  13. Així com la televisió hauria de poder-se travessar les olors, per internet s'haurien de poder agafar aquests petits plaers....ojalà us en pogués enviar virtualment!!;) al congelador ja no me'n queden!! jaja petons

    ResponderEliminar
  14. Es tremenda la pinta que tienen, me encantan y hace años que no hago algo parecido, un besazo nena.

    ResponderEliminar
  15. Ehh!!! Què vols dir que he fet tard!! Jo també les vull tastar!!! Què fan una pinta que...mmmm....uhmmmm....mmmmm

    ResponderEliminar
  16. Pero que maravilla de trufas ,que colorido ,apetecen todas
    Muy buenas Roser
    besinos

    ResponderEliminar
  17. Quin detall Roser! la meva àvia també fa ratafia, estarà encantada que n'hi demani una ampolleta per provar de fer aquestes trufes!! petonets guapa!

    ResponderEliminar
  18. Sí que en volem un mos. No un mos, sinó uns quants mossos... Mmmm...

    ResponderEliminar
  19. Ella tuvo un buen detalle y seguro que ahora cuando vea tus trufas saltará de alegría, te han quedado irresistibles

    Abrazos y buen día

    ResponderEliminar
  20. hola roser..
    com veus he desidit ferte una visita..
    perdona la gramatica..pero aunque parle valenciá ..
    no l·escirc be....
    moltes grasies per els teus comentaris al meu blog..
    per sert aquestes trufes tenen una pinta magnifica..
    pero que es la ratafia??....algún licor..
    no he sentit mai parlar..
    petonets!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!