El gest em fa va tanta il·lusió, que vaig pensar que li havia de fer algún detall a canvi. I, com és lògic, havia de ser alguna cosa on la protagonista fos la ratafia. Per cert, d'un aroma a herbes i nous insuperable en comparació amb les marques comercials. I és que, què no fan bé les àvies??
Així que rumiant rumiant, vaig provar de fer trufes de xocolata i ratafia, són les primeres trufes que he fet a la meva vida i, la veritat, és que van agradar moltíssim. Com ja sabeu, jo no sóc amant de la xocolata, però els del meu voltant els va encantar. Són unes trufes fetes amb xocolata amb llet i el toc just de ratafia, sense dominar ni passar desaparcebut.
El regal li va agradar molt i jo en vaig quedar encantada. Ara només falta que la resta en pogueu gaudir!
Ingredients:
-300 g de
xocolata del 48% de cacao
-20 g de
mantega
-140 g de nata
del 35% (per montar)
-2 culleradetes
de sucre blanc o glaç
-25 g de
ratafía
-Atmetlla
caramelitzada
-Fideus de
xocolata i de colors
-Xocolata
blanca per fondre
Preparació:
1. En un
cassó, escalfarem la nata i la xocolata trocejada, fins que començi a desfer-se.
2. Retirarem
del foc, hi afegirem la mantega, el sucre i la ratafía, i continuarem remenant
amb una espátula fins que la xocolata estigui del tot desfeta, i la mescla
estigui ben homogènia.
3. Dividim la massa en
dos recipients, i en un hi afegim atmetlla caramelitzda. Els deixem refredar a la
nevera fins al dia següent.
4. Al dia
següent, en el recipient on només tenim la xocolata (sense atmetlla), fem
boletes amb l’ajuda d’una cullera, o amb les mans (BEN NETES), i les arrebossem
de fideus de xocolata i fideus de colors. Amb les trufes d’atmetlla
caramelitzada també fem boletes, i seguidament, les passem per xocolata blanca
desfeta al bany maria o al microones, amb l’ajuda d’un escuradents.
5. Deixem
refredar les trufes a la nevera, o al congelador, perquè agafin la consistencia
definitiva, i ja estaran llestes per gaudir-ne!!
OBSERVACIONS: És important que utilitzeu la quantitat justa de ratafia que diu la recepta, ja que és la dosis adequada per donar-li el punt perfecte.
VARIANT: Si feu servir la meitat de la nata que hi diu, us quedaran unes trufes amb més consistència i més fàcils de manipular, ja que sinó queden bastant toves quan estan a temperatura ambient.
Ideals per congelar o conservar-les a la nevera!
En voleu un mos?!
Un detall fantàstic, segur que la teva amiga va quedar encantada!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Roser, jo si que en vull un mos!!!! jjeje
ResponderEliminarTan quedat molt bé, doncs si dius que és el primer cop que les fas, prova superada, perfectes!!!
Petons.
no me puedes enviar una caja asi para mi solo je,je
ResponderEliminarmuy buenas y mas con el toque de ratafia
peto
Sí que en vull un mos...Quan les portes. Ah! ja sé a la classe de CAPRABO, je, je, je.
ResponderEliminarQue delicia!, ahora esto es pecado del gordo, eh?, pero me comía la cajita.
ResponderEliminarUn beso
Roser, la verdad es que me comería un par de esas trufitas.
ResponderEliminarBesitos
T'han sortit molt bé! Devien quedar encantats :)
ResponderEliminarM'encanten les trufes!!!!!!!
ResponderEliminarQuin regal mes fantàstic! Jo n'he fet, a vegades, per regalar, pero aquestes amb aquest toc de ratafía, han de ser genials.
Petonets.
Caram, va ser un bon detall a canvi de la ratafia, je je je... Les d'ametlla caramel·litzada han de ser de vici total!
ResponderEliminarRoser!! les trufes són la meva pediciói..no pot ser!!jiji =)
ResponderEliminarI amb ratafia no les he fetes mai però a la propera ho faré!
Petonets
Doncs per ser la primera vegada!!!!!!!!!! No pateixis, si no t'agrada la xocolata ja me les menjaré jo, ja,ja,ja.
ResponderEliminarSegur que ja pensen que regalar-te, si els hi fas aquestes coses tan bones!
Petons.
aixó aixó!!! que jo també les vull tastar! jajajajajajaja. tenen molt bona pinta! m'apunto la recepta perquè al meu sogre li tornen boig!!! ;) petonets guapa
ResponderEliminarAixí com la televisió hauria de poder-se travessar les olors, per internet s'haurien de poder agafar aquests petits plaers....ojalà us en pogués enviar virtualment!!;) al congelador ja no me'n queden!! jaja petons
ResponderEliminarEs tremenda la pinta que tienen, me encantan y hace años que no hago algo parecido, un besazo nena.
ResponderEliminarEhh!!! Què vols dir que he fet tard!! Jo també les vull tastar!!! Què fan una pinta que...mmmm....uhmmmm....mmmmm
ResponderEliminarPero que maravilla de trufas ,que colorido ,apetecen todas
ResponderEliminarMuy buenas Roser
besinos
Quin detall Roser! la meva àvia també fa ratafia, estarà encantada que n'hi demani una ampolleta per provar de fer aquestes trufes!! petonets guapa!
ResponderEliminarSón guapíssimes, s'hauran de provar no?
ResponderEliminarSí que en volem un mos. No un mos, sinó uns quants mossos... Mmmm...
ResponderEliminarElla tuvo un buen detalle y seguro que ahora cuando vea tus trufas saltará de alegría, te han quedado irresistibles
ResponderEliminarAbrazos y buen día
hola roser..
ResponderEliminarcom veus he desidit ferte una visita..
perdona la gramatica..pero aunque parle valenciá ..
no l·escirc be....
moltes grasies per els teus comentaris al meu blog..
per sert aquestes trufes tenen una pinta magnifica..
pero que es la ratafia??....algún licor..
no he sentit mai parlar..
petonets!!