Buscar este blog

lunes, 19 de junio de 2017

Crema de tomàquet especiada

Avui us porto una recepta que li encantarà a tots aquells que són uns amants dels tomàquets i, sobretot, a tots aquells que disfruten amb els plats especiats.

És una recepta adaptada de la chef Elka Mocker, que vaig extreure del seu llibre Ama, Come,Vive, Brilla. Un llibre ple de receptes fantàstiques, us el recomeno molt! (Va ser el meu regal per Sant Jordi).

L'he adaptat perquè a mi em venia de gust fer-lo en format crema, enlloc de sopa amb trossets. Freda és espectacular. Queda cremosa i molt gustosa. Animeu-vos que ara és temps de cremetes fredes!

Ingredients:

- 800 g de tomàquet madur
- 300 ml aigua
- 5 dents d'all
- 1 ceba gran
- 1 culleradeta de comí en pols
- 1 cullerada de lemongrass en pols
- 2 cullerades de sucre de coco
- 2 fulles de llorer
- 1 culleradeta de pasta de curri vermell
- 1 grapat de coriandre fresc
- 1 grapat d'alfàbrega fresca
- 1 grapat de julivert fresc
- 250 ml de llet de coco
- 1 cullerada d'oli de coco
- Sal marina


Preparació:

1. A una cassola, calenta l'oli de coco i afegeix els alls pelats i trossejats, la ceba picada i el comí. Deixa que es dori lleugerament durant 1 minut, evitant que es cremi.

2. Afegeix els tomàquets partits en quarts, el llorer, el lemongrass i la meitat de les aromàtiques fresques. Remou durant 1 minut i afegeix el sucre, la sal, l'aigua i la pasta de curri.

3. Deixa cuinar el conjunt durant 20 minuts a foc suau i amb tapa. 

4. Finalment afegeix la llet de coco i la resta de les aromàtiques fresques. Retirem les fulles de llorer i es tritura tot el conjunt fins que quedi una crema ben fina.

Està bona tan freda com calenta!

Si us agraden les espècies, flipareu!!

Bon profit!

7 comentarios:

  1. Es una bona opció per variar del típic salmorejo. Una crema refrescant amb molt bon sabor.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Roser , una crema excelente , que buena pinta tiene hija mia
    besinos

    ResponderEliminar
  3. m'encanta.
    tinc uns tomaquets bonissims, del hort del meu fill, o sigui, farè aq, salsa.

    ResponderEliminar
  4. Una buena crema muy especiada y sana que siempre apetece probar.
    peto

    ResponderEliminar
  5. L'herbolari en una sopa! jejeje..Déu n'hi do....Refrescant segur, oi?

    ResponderEliminar
  6. Roser, ni por un solo segundo soy capaz de imaginar el sabor final de esta crema con tanta especia, cada cosa le dará su puntillo

    Abrazos!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!