Buscar este blog

lunes, 14 de noviembre de 2016

Pebrots farcits de carn amb salsa de ceps

Que us sembla si començem a donar idees pels àpats nadalencs?

Falta un mes i poc perquè les nostres taules s'omplin de bon menjar (i massa, perquè no dir-ho). Així que jo ja vaig provant quina recepta podria triumfar entre els meus convidats. I aquesta n'és una d'elles!! Fa un mes vam tastar a un restaurant uns pebrots del piquillo farcits de peus de porc amb una salsa de ceps es-pec-ta-cu-lar!! De veritat, sense paraules, va faltar salsa per sucar, i això que el pa era deliciós també. Quan probo un plat que m'entusiasme, l'he de plasmar a casa, això si, jo vaig fer la versió facileta com sempre. 

Apunteu!!

Ingredients (per a 2 persones):

- 15 pebrots del piquillo en conserva i sencers
- 300 g de carn picada (vedella i porc)
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva

PER LA SALSA DE CEPS:

- 10 g de ceps deshidratats
- Mitja ceba
- 50 ml de vi blanc
- 50 ml del caldo dels ceps rehidratats
- 200 ml de nata per cuinar 15% mg
- Sal
- Pebre
- Oli


Preparació:

1. Primer de tot rehidratem els ceps amb aigua durant un mínim de 30 minuts.

2. Cuinem la carn picada a la planxa amb una mica d'oli. Salpebrem i hi afegim uns 50 ml de la nata per cuinar la salsa, per lligar la carn. Reservem.

3. Netejem els pebrots de l'aigua de conserva. Reservem

4. Per fer la salsa daurarem la ceba, que haurem tallada ben petita, a la paella amb oli i sal. Un cop hagi agafat color hi afegim el vi i deixem un parell de minuts perquè es reduixi. Seguidament hi afegim els ceps rehidratats i una mica del caldo del cep. Afegim la resta de la nata, salpebrem i deixem coure un parell de minuts, fins que veiem que comença a tenir textura de salsa. Triturem.

5. Anem a farcir els pebrots. Al plat de presentació, afegim una cullerada de la salsa. Amb l'ajuda d'una cullereta farcim els pebrots de carn i els anem deixant sobre la salsa. Un cop tinguem tot el plat ple de pebrots, hi afegim la resta de la salsa per sobre i ho duem al forn a escalfar.

Aquest és un plat que podeu tenir llest el dia anterior i escalfar-ho al moment de servir-ho.

Us agrada? Doncs més us agradarà quan el tasteu! Vinga, a fer proves!!

Bon profit!

9 comentarios:

  1. Una molt bona proposta, però potser no esperaré Nadal, pot ser un dinar ben bo amb unes fulles d'enciam per acompanyar...i aprofitant que ara tenim algun cep 😋😋😋
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar
  2. Muy buena combinacion y queda sin duda divina¡
    bona setmana

    ResponderEliminar
  3. Això és lujosu! La presència del plat és fantàstica i no vegis la seva oloreta.

    ResponderEliminar
  4. Un plato de "superluju", i la salseta mes que bona, hmmm

    ResponderEliminar
  5. Deuen estar molt bons farcits amb carn, però amb els peus de porc, encara més, tindré pe probar. La salseta per sucar-hi pa i no parar.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Roser , que ricos , tienen que estar buenisimos y la presentacion super apetecibles
    besinos

    ResponderEliminar
  7. Així m'agrada! Cal ser previsors i ens hem de posar a fer llistes de compra :) M'encanta aquesta proposta! I amb salsa de ceps!!! No hi pot haver res millor!

    I mira, m'has ajudat a recordar que els pebrots del piquillo és una de les coses que sempre vull comprar quan vinc a Catalunya i SEMPRE oblido!!! A veure si aquest Nadal...

    Petons

    ResponderEliminar
  8. Aquest plat entra pel ulls!!! vols dir que cal esperar a les festes??? petó

    ResponderEliminar
  9. Quin plat més bo, al peque de casa li xiflen els pebrots i als grans ens encanten els bolets així que crec que aquest plat triomfarà a casa meva. Petonets

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!