Buscar este blog

lunes, 9 de mayo de 2016

Botifarra al vi amb peres

I seguim amb receptes de botifarres!!!

Normalment les menjo amb el trinxat, o en les barbacoes, sobretot. Hem descobert aquesta recepta que ens ha agradat molt, ja que aporta un gust dolç-salat, gràcies a les peres, que li queda super bé.

De nou, la botifarra utilitzada és de la Xarcuteria Serra. Al ser un producte bastant magre, hem de vigilar no passar-nos en la cocció, ja que podria quedar massa seca, tot i que amb la combinació de ceba i peres la fa molt melosa.

Ingredients (per a 3 persones):

- 600 g botifarra de Serra Xarcuteria
- 1 ceba gran
- 2 peres conferència dures
- 2 cullerades de mantega
- 1 cullerada de sucre moré
- Vi blanc
- sal i pebre blanc
- romaní fresc


Preparació:

1. Posem la botifarra a una paella i la cobrim amb la aigua i vi blanc a parts iguals. La deixem coure 4 minuts cada costat. Colem i reservem el líquid sobrant i acabem de daurar la botifarra a la mateixa paella. La tallem i la reservem.

2. Tallem les peres a daus i les afegim a la mateixa paella juntament amb la mantega i el sucre. Ho deixem coure uns 4 minuts, fins que agafen color i s'estoven. Reservem.

3. A la mateixa paella afegim la ceba tallada a daus, quan començi a daurar-se afegim una mica del líquid de coure les botifarres que haviem reservat, i deixem que s'evapori.

4. Tot seguit afegim les peres i la botifarra, salpebrem i hi afegim una mica de romaní fresc. Deixem coure tot el conjunt 2 minuts perquè s'homogenitzin tots els gustos.

I a disfrutar!!!

Bon profit!


10 comentarios:

  1. Jo també soc fan de la barreja de sabors dolç-salat i aquest palt es veu molt bo i complert.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. De debò, quin plat més bò que has preparat.
    T'agafo la recepta, a veura si un dia d'aquest en faig.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Uuuuuoooo!!! La provaré! Jo la faig amb poma i ens agrada molt! Amb pera deu estar....deliciosa!
    Petonets i bona setmana,
    olga

    ResponderEliminar
  4. Bona idea, la pera s'hi adiu molt, normalment el porc ces convina amb poma... ho provaré. Petons

    ResponderEliminar
  5. Muy buena combinacion y queda un platillo fantástico y un homenaje a la pera.
    peto

    ResponderEliminar
  6. Jo la faig amb poma pero dr ben segur q amb pera esta bonisima
    La probarè

    ResponderEliminar
  7. Roser , que plato mas bueno , con esto ya no necesitas mas , estupendo
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Pues sí que es una manera original de comer butifarras, me parece una combinación de lo más original

    Petons!!

    ResponderEliminar

  9. Roser; Aquest plat promet... El salat amb la pera dolça... s.ha de provar.
    Salutacions Roser¡¡ :O)

    ResponderEliminar
  10. Doncs s'haurà de tastar, a mi la pera cuita m'agrada molt. Però la llangonissa no l'acostumo a fer d'altra manera que a la brassa o en algun platillo. Hauré de acpstumar-me a coure-la d'altrees maneres, ja que ha d'estar molt bona.
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!