Buscar este blog

lunes, 15 de febrero de 2016

Sopa de coco tailandesa "Tom Kha Kai"

Ja sabeu que som molt fans de la cuina tailandesa! El dia que anem allà de viatge tornarem fets unes boletes!!

Ens agrada la combinació de sabors, que sempre és el mateix, però l'explosió de dolç, salat, àcid, amarg i picant a una mateixa mossegada, és extraodinari!!

I com que és temps de sopetes, que fa fresqueta, vam voler intentar una clàssica sopa tailandesa, de llet de coco, pollastre i llima. Brutal!


Aquest cop no penjo la recepta, sinó que us dóno el link del video de youtube d'on vam treure tots els ingredients, és super fàcil!!


Vam haver de fer variacions, perquè molts ingredients no els sabíem trobar:

- Limoncillo o lemon grass: vam fer servir lemon grass en pols, que podem trobar en botigues especialitzades (jo sempre en tinc a casa, és molt fresc i aromàtic)

- Galangal: el vam substituir per gingebre, ja que pertany a la mateixa família.

-Xampinyó ostre: gírgoles

- Fulla lima kaffir: fulles del llimoner

- Salsa de peix: concentrat de fumet de peix (fer servir molt poc) o comprada en botigues especialitzades

I tot i les variacions, va quedar espectacular!

Això si, vigileu amb la quantitat de bitxo que hi poseu! No li feu cas a la recepta, començeu per un mini bitxo i aneu provant fins que el paladar se us acostumi!

Bon profit!!

9 comentarios:

  1. M'encanten aquestes sopes, son tan diferents a les d'aquí!! Després se'm queda la boca fresca i picant i m'enamora!
    Al lloc on treballo hi ha una noia filipina i a vegades cuina aquest tipus de plats super especiats i aromàtics, no deixo d'aprendre. L'únic complicat es trobar els ingredientes!
    Molt bona Roser! Un petó!

    ResponderEliminar
  2. Una sopeta ben diferent a les nostres però si agrada el coco ha d'estar bona, bona! petó

    ResponderEliminar
  3. Jamás he probado esta sopa pero me parece tan original que no me puedo quedar sin probarla. Besosssss

    ResponderEliminar
  4. A mi el sabor picant m'agrada, però també penso que ha d'haber un equilibri, si domina es perden una mica els altres sabors.
    Els teus consells per canviar els ingredientes més difícils de trobar seràn molt ùtils a l'hora de fer aquesta sopa.
    Petons.

    ResponderEliminar
  5. Con lo que lleva estoy seguro que me gustaría.Buenos consejos.
    Bss

    ResponderEliminar
  6. No he tastat mai cap plat de cuina tailandesa....però aquest teu sí que el tastaria! Quina combinació més sorprenent!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  7. Pues porque aquí soy la única fan de este tipo de sabores que sino haría como tu. Mira, ahora para semana santa estuvimos mirando de ir a thailandia, phuket más concretamente pero son taaaantas horas de avión que da una pereza horrible jajaja Además, él se alimentaría del aire creo yo jejeje

    besos guapa

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jeje tendremos que hacer un viaje bloguero y dejar las parejas en casa 😉

      Eliminar
    2. jeje tendremos que hacer un viaje bloguero y dejar las parejas en casa 😉

      Eliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!