Buscar este blog

lunes, 28 de diciembre de 2015

Acomiadem l'any: Mousse de mató amb gelatina de mel

M'agrada acabar l'any amb alguna recepta dolça. Potser perquè espero que l'any 2016 també sigui dolç!!

Fa una setmana, l'empresa Luna de Miel em va enviar un pot de mel juntament amb la felicitació de Nadal. I vaig pensar en fer alguna recepta amb la mel, un postre que, sens dubte, portaré a casa dels amfitrions del sopar de cap d'any!

No té cap secret. És el clàssic mel i mató però presentat d'una manera diferent, de festa! Quedeu super bé i no és gens pesat, tot i la nata que porta.

Animeu-vos a endolçir l'entrada d'any!

Ingredients (per a 5-6 persones):

- 250 g mató
- 200 ml nata per muntar (35% MG)
- 3 fulles de gelatina
- 50 g sucre
- 10 g mel

PER LA GELATINA DE MEL

- 50 g mel
- 25 g aigua
- 1 fulla gelatina

- Menta o maduixes (per decorar)



Preparació:

1. Per la mousse de mató, triturem el mató amb la meitat de la nata, el sucre i la mel.

2. A part, rehidratem les fulles de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts. Escalfem la resta de la nata fins que començi a bullir. Un cop les gelatines estiguin ben hidratades, les escorrim i les diluïm dins la nata calenta. Mesclem fins que aquestes es desfacin i afegim la mescla a l'anterior, triturant bé per homogeneitzar-ho tot.

3. Ho afegim dins un motlle i ho deixem quallar a la nevera durant 3-4 hores.

4. Un cop la mousse hagi quallat, farem la gelatina de mel. Escalfem l'aigua mentre hidratem la gelatina.

5. Un cop l'aigua comença a bullir afegim la gelatina hidratada i escorreguda i remenem fins que aquesta s'hagi desfet. Seguidament afegim la mel i remenem un altre cop. Evoquem la mescla sobre la mousse de mató. Deixem refredar a la nevera 1 hora com a mínim.

6. Decorem amb fulles de menta o fruita vermella.

Queda bonissim i és molt fàcil de menjar, no cal tenir ni gana.

Moltes gràcies Luna de Miel per la mel que m'heu fet arribar, una mel suau ideal per a nens, i no tant nens!


Ens veiem l'any que vé amb noves sorpreses!!

Bon profit i bon any nou 2016!!!

7 comentarios:

  1. Roser, una dolça i exquisida manera d'acabar l'any.
    Et desitjo tota la felicitat del món, per a tu i tota la teva família, en aquest any que és a punt de començar.
      FELIÇ ANY NOU 2016.

    ResponderEliminar
  2. Es veu estupenda aquesta mousse. Bon any 2016!

    ResponderEliminar
  3. Una manera bona d'acabar l'any, sí!! Bon any nou, guapa!!!

    ResponderEliminar
  4. Roser excelente postre
    besinos y feliz año guapa

    ResponderEliminar
  5. Mmmm bon postre i lleuger per aquests dies. Que tinguis un molt bon any 2016! Una abraçada

    ResponderEliminar
  6. Ostres, me l'apunto, la trobo genial!!! Bon any!!!

    ResponderEliminar
  7. La de vegades que he vist aquest postres i les ganes que tinc de fer-lo ja! Ben fàcil

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!