Buscar este blog

lunes, 7 de septiembre de 2015

Cuina thai: Sopa de gambes i llet de coco

Hola de nou!! Començo el receptari post-vacacional amb una recepta oriental! Vaig prometre que vindria amb noves idees oi?

Aquesta recepta la vaig aprendre abans de l'estiu, ja que vaig fer un taller de cuina tailandesa

Vam aprendre 3 receptes molt clàssiques tailandeses:

- Sopa de gambes amb llet de coco
- Pad thai 
- Pollastre Satay

Els 3 plats van ser molt originals i 100% thai.

Avui us porto la primera recepta, una sopa que estarà present a la meva cuina una bona temporada, fins que me'n cansi, de com n'és de bona i fàcil! Apunteu perquè d'ingredients, n'hi han uns quants!!

Ingredients (per a 4 persones):

- 8 llagostins o gambes crues i senceres
-2 tomàquets madurs
- Mig pebrot vermell
- Mitja ceba
- Coriandre
- 2 bitxos secs (pimienta cayena)
- 20 g gingebre fresc
- Salsa de soja
- Tabasc
- Suc de llima
- Sèsam blanc i negre
- 600 ml llet de coco
- 300 ml caldo de peix
- Oli d'oliva
- Sal


Preparació:

1. Separem els cossos de les gambes, de la closca. Tallem el tomàquet, el pebrot, la ceba i el coriandre a trossos irregulars. Ho reservem tot.

2. A una olla amb un rajolí d'oli hi afegim els cossos i caps de les gambes. Ho remenem fins que començin a daurar-se. Seguidament hi afegim el tomàquet, el pebrot, la ceba i els bitxos. Ho tornem a remenar durant uns minuts. 

3. Ara hi afegim la llet de coco i el caldo de peix i ho deixem bullir durant 10 minuts.

4. Mentrestant, barrejarem les gambes amb el coriandre i el gingebre ben picadets i les saltejarem a una paella amb oli durant uns segons, de manera que quedin pràcticament crues (s'acabaran de coure dins la sopa calenta). Reservem i les arrebossem amb una mescla de sèsam blanc i negre.

5. Quan la sopa estigui feta, la triturem i la colem amb un xino. 

6. Ara és el moment de rectificar: rectifiquem de sal, afegint-hi una mica de salsa de soja. Rectifiquem de textura també (si la volem més líquida li afegim més llet o caldo o aigua), i finalment rectifiquem de picant, afegint-hi tabasc.

7. Disposem la gamba a la base del plat, i la sopa per sobre, cobrint-la generosament. Finalment, hi afegim unes gotes de suc de llima.

I ja us podeu transportar a Tailàndia!




Si us agrada aquesta cuina, aquesta sopa serà la vostra perdició, tant freda com calenta, agrada molt!

Bon profit!

9 comentarios:

  1. M'has deixat amb ganes de provar Tailàndia, veient els ingredients ha de quedar una sopa molt bona i aromàtica, a més de amb un punt picantet que m'encanta! un petó!

    ResponderEliminar
  2. Apetece mucho esta combinación oriental Roser.
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Que rica tiene k estar, me imagino lo gustosa y aromatica k tiene k ser, me apetece probarla, y me encanta k esté iwal de rica tanto fría como caliente besos

    ResponderEliminar
  4. Una proposta moltbona i original. M'encanta sa cuina Thai i per això estaré ben pendent per quant publiquis ses altres dues que em fan molta megera!!!

    ResponderEliminar
  5. Segur que va ser un taller molt interessant.
    Sense tastar aquesta sopa ja me imagino que estava molt bona i segur que m'agrada. Gràcies per compartir la recepta Roser.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. M'encanta la cuina thai! Super aromàtica i gustosa, i un xic picant. A Bellart vam fer una assignatura de cuina thai i era una de les meves preferides.
    La sopa ha de ser molt bona, ja tinc ganes de veure la resta de receptes.

    ResponderEliminar
  7. Jolines! és una capsa de sorpreses...internacional, jejeje! M´agrada que publiquis "les altres receptes"..jejeje. Aquestes sopes són molt nutrients i passen molt bé.

    ResponderEliminar
  8. Ummm, tiene que esatr buenisima¡¡¡, me apuntaba a un tazoncito para la cena, un besote guapa y gracias por tus comentarios

    ResponderEliminar
  9. Roser , tiene una pinta buenisima , seguro que esta de vicio
    besinos guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!