Buscar este blog

lunes, 13 de julio de 2015

Calamarcets amb un sofregit diferent

Us ha donat per la vida sana?

Potser no n'he parlat mai aquí, però segur que ja ho intuïu amb la mena de plats que presento. M'agrada molt menjar sa, sobretot de dilluns a divendres. Confesso que els caps de setmana els tinc per saltar-me'ls a la torera! Bé hem de disfrutar, no?

Com que segueixo molts blocs vegetarians i de receptes saludables en tots els sentits, avui us ensenyaré un sofregit que em vaig topar fa temps (no recordo on) i que faig sovint. De fet, originàriament era una mena de salsa kètxup, així que te la pots menjar tant crua com cuita, com he fet jo aquesta vegada.

I aquest és un plat de cap de setmana sense por a tenir remordiments el dilluns!!

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 10-12 calamarcets
- 1 ceba
- 200 g pèsols
- Oli d'oliva
- Sal maldon

PER LA SALSA (tant crua com cuita):

- 1 tomàquet madur gran o 2 de mitjans
- 1 grapat de tomàquets secs (5-7)
- 2 nyores (opcionals)
- 5 dàtils
- Suc d'una llimona
- Sal marina
- Opcional: julivert, orenga, alfàbrega...


Preparació:

1. Unes hores abans de començar, deixarem els tomàquets secs i les nyores en remull.

2. Primer de tot farem la salseta, triturant els tomàques amb els tomàquets secs i les nyores escorregudes i rehidratades, els dàtils (sense pinyol), el suc de la llimona, les herbes i la sal. Triturem fins que ens quedi una salsa espessa i fina. 

En aquest moment la podem deixar a la nevera i fer-la servir com si fos kètxup. Veureu que té un sabor agredolç peculiar i molt bo.

Com que en aquest cas volem fer-ne un sofregit.....

3. Tallarem la ceba a dauets i la daurarem a una paella amb una mica d'oli i sal. Quan estigui daurada hi afegim la salsa de tomàquet triturada i deixem que s'evapori l'aigua que deixarà anar el tomàquet, a foc lent, durant 45 minuts aproximadament. A la meitat de la cocció afegirem els pèsols desgranats.

4. Mentrestant, netejarem els calamarcets, i quan la salsa estigui pràcticament llesta, els saltejarem a una paella amb un rajolí d'oli. 

5. Un cop els calamarcets hagin agafat color i la salsa hagi evaporat tota l'aigua, ja podrem servir-ho, amb una mica de sal maldon per sobre els calamarcets.

Un mar i muntanya diferent.

Aquest plat el podeu tenir fet el dia abans que el sofregit encara estarà més bo!

Ho acompanyeu amb una bona amanida de rúcula, tomàquet i burrata (com jo vaig fer) amb un rajolí d'oli d'olivada i..... A disfrutar que són dos dies!

Us imagineu untar una torrada amb aquest sofregit i els calamarcets a sobre? Ja us he donat una idea per sopar amb el què sobri, si és que sobra....

Bon profit!

7 comentarios:

  1. Fan una pinta boníssima, i aquest sofregit amb dàtils l'he de provar, sembla molt interessant!! un petó i bona setmana!

    ResponderEliminar
  2. Serà un sofregit diferent, però molt bo, els dàtils han de donar-li un punt dolcet que m'agrada.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Una calamar molt bons, amb un sofregit la mar d'original.

    ResponderEliminar
  4. Roser , muy buenos los calamares y ese sofrito para acabar con el pan mojando sin parar
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  5. Una recepta molt original i diferent! No he tastat mai un sofregit fet així, però m'apunto la recepta que m'ha deixat ben intrigada. Nyores, tomàquets secs i dàtils, ha de quedar ben bo!

    ResponderEliminar
  6. Buenas días Roser. Hay que ver que pinta tan extraordinaria y sana que tiene estos calamarcitos o chipirones que has preparado, con esa la salsa tan sana y original te ha quedado de maravilla, lo de poner los dátiles me parecen una idea muy buena, una salsa o sofrito ideal para acompañar este gran plato.
    Muchas gracias por tus visitas y tus comentarios y deseo que pases unas muy felices vacaciones.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  7. Curiós... nyores, tomàquets secs, dàtils... s'haurà de tastar!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!