Buscar este blog

lunes, 23 de marzo de 2015

Mousse de cacaolat

No m'agraden els pastissos de xocolata. Qui em coneix, ja ho sap. Me'l menjo, no dic mai que NO a cap postre, però amb menys entusiasme que un pastís de nata, crema o mantega (que m'apassionen).

Un dia, vaig veure un pastís de formatge amb xocolata, i em va cridar l'atenció. Llavors vaig pensar, i perquè no fer un pastís que dugui cacaolat enlloc de nata?

Doncs vaig fer la prova, i he de dir que em va quedar prou bé. És una barreja de pastís de formatge amb cacaolat. Fàcil de fer, perquè no necessita forn i és molt lleuger. Si us agrada aquesta beguda, us animo a que ho proveu! 

Ingredients (per a 6 talls):

- 100 g galetes de xocolata
- 30 g mantega

- 350 ml cacaolat
- 250 g formatge cremós
- 50 g sucre
- 10 g de maicena
 - 3 fulles de gelatina
- Rajolí de licor (baileys, café, xocolata...) al gust

- Xocolata blanca (per decorar)
- Maduixes (per decorar)


Preparació:

1. Primer farem la base, triturant les galetes i barrejant la pols amb mantega desfeta. Ho escampem per la base d'un motlle rodó d'uns 20 cm de diàmetre. Ho reservem a la nevera perquè agafi consistència.

2. Mentre rehidratem les fulles de gelatina, triturem la meitat del cacaolat amb el formatge, i el sucre.

3. Posem un cassó al foc i hi desfem la resta del cacaolat amb la maicena. Quan començi a bullir retirem del foc i hi afegim les fulles de gelatina hidratades. Afegim aquesta mescla a la barreja de cacaolat, formatge i sucre que teniem reservat.

4. Finalment, evoquem el farcit del pastís a la base de galeta que teniem reservada i deixem quallar a la nevera, millor d'un dia per l'altre.

5. A l'endemà, desfem una mica de xocolata blanca i decorem la superfície del pastís, juntament amb unes rodanxes de maduixes.

Queda un pastís molt suau, gens empalagós, que passa sense gana!

Bon profit!

10 comentarios:

  1. Sent de xoco ha de ser bo...! i el cacaolat està tan bo!! petons

    ResponderEliminar
  2. ay querida que delicia me has puesto delante, se me hace la boca agua viendo estas fotos. Besotesssss

    ResponderEliminar
  3. Aiss! el meu estimat cacaolat! Qui no l' ha provat no sap el que es perd.

    ResponderEliminar
  4. A mi m'encanta la xocolata, el cacaolat i els pastissos de formatge, així que no et diria pas que no a aquest pastís, a més es fa gairebé sol! ;) Un petó!

    ResponderEliminar
  5. a mi tampoc m'agrada massa el dolç, pero aquesta mousse , ummm ¡¡que bona!!!

    ResponderEliminar
  6. Molt original aquest pastís!!! I fàcil de fer!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  7. M'encanta la textura suau que té , s'ha d'empassar xuclant!

    ResponderEliminar
  8. És d'aquells que passen sense gana!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  9. És d'aquells que passen sense gana!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  10. Roser , que tarta mas buena , fresquita de la nevera tiene que ser un sin parar de comer
    besinos guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!