Buscar este blog

lunes, 16 de marzo de 2015

Limoncello casolà, i narancello

El limoncello és un bon "digestiu" quan t'he l'ofereixen als restaurants. 

Conec molta gent que fa el seu propi limoncello, i com que em va semblar tan fàcil la seva elaboració, no vaig dubtar ni un moment en com aprofitar el litre d'alcohol que vaig portar d'Andorra

Això si, que les llimones siguin ecològiques, ja que només en volem la pell groga.

Ingredients (1.2 litres):

- 500 ml alcohol 90-95º
- 500 g llimones o taronjes
- 775 ml aigua mineral
- 400 g sucre


Preparació:

1. Pel·lem les llimones i les taronjes amb un pelador de patata, de manera que només obtinguem la part groga/taronja, no volem el blanc, ja que ens amargaria el licor.

2. Deixem macerar les pells amb l'alcohol, dins una ampolla de vidre ben tapat, dins un armari a temperatura ambient, durant 3 setmanes!

3. Quan hagi passat aquest temps, farem l'almívar. Posem l'aigua i el sucre dins un cassó al foc i deixem que bulli. Un cop arrenqui el bull, ho deixem 15 minuts. Apartem del foc i deixem refredar l'almívar.

4. Un cop aquest estigui fred, ho barrejem amb el licor, que haurem col·lat, i ho introduïm dins una ampolla de vidre, dins el congelador.

Al cap de 3 dies ja el podeu degustar, ben fresquet. 

Veureu que el comercial no té res a envejar-li!

El "narancello" que m'he inventat no existeix, els italians diuen que aquest licor es fa amb llimones i mandarines, però no amb taronjes. No saben perquè, i realment està deliciós, potser fins i tot més que el de llimona. Proveu-ho!

Bon profit! I no us passeu...que les resaques dels licors dolços són dolentes!

14 comentarios:

  1. Tenia ganes de saber-ne la recepta! algun cop me n'han regalat i no volen dir la recepta... ho provaré! Roser, alcohol o aiguardent??

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. alcohol...jo faig servir del 90 o del 96%. D'orujo no en poso mai!!

      Eliminar
  2. Pendré un gotet de cada, d'acord?

    ResponderEliminar
  3. Descobert el secret!!! és tant bo!

    ResponderEliminar
  4. Què bo!!!! És un vici, a casa meva a vegades fem un xupito després de les postres, deliciós! Hauré de buscar on comprar l'alcohol per prvar de fer-ho, sembla tan fácil... Els encantaria a mons pares!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. si algú va a Andorra que te'n porti...esta a la secció de licors dels supermercats i val menys d 4 € 😉

      Eliminar
  5. M'agrada molt el limoncello!! i només me'n queda un culet de la meva última escapada... així que hauré de fer-ne de casolà. Proper objectiu, comprar alcohol! un petó!

    ResponderEliminar
  6. També m’agrada molt una copeta desprès del cafè els diumenges.
    Amb el teu permís em guardo la recepta.
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Fresquito me encanta,Tomaremos nota de tu receta
    Petons

    ResponderEliminar
  8. uau, de veritat és taaaaaan fàcil???? Ostres, recepta apuntadíssima, que el limoncello a casa ens encanta i ja se'ns està acabant ñ'últim que vam comprar al llac de Garda :)

    ResponderEliminar
  9. Me encanta Roser y ya termine el que habia traido de Capri , te quedo estupendo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  10. Tinc un litre d'alcohol desat destinat a fer limoncello, m'encanta! I la idea del narancello? hahaha, boníssima!
    Marta

    ResponderEliminar
  11. jajaja, sobretot no ens passem amb el licor, eh????? segur que cassolà és boníssim. molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  12. Doncs mira que feia temps que tenia pensat buscar una bona recepta per fer-lo a casa. Aquí la tenim!! :) Gràcies Roser!! i, la veritat, no pensava que seria així de fàcil!
    Una abraçada

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!