Buscar este blog

lunes, 19 de enero de 2015

Caldereta de rap i gambes amb una mica d'arròs

Amb la fresqueta que fa, vé de gust menjar plats calentons, com el que us presento avui.

Una caldereta o arròs caldós amb peix que podeu tenir congelat tranquil.lament. Cada any el gener és un mes difícil (econòmicament), però no per això hem d'oblidar segons quins plaers. Es poden fer plats boníssims i econòmics com aquests:

Ingredients (per a 4 persones):

- 1 ceba
- 2 pebrots verds
- 100 ml salsa de tomàquet
- 250 g arròs bomba o vaporitzat
- 1 l de caldo de peix (fumet)
- 1 sèpia
- 4 rodanxes de rap
- 4 gambes
- Musclus

Per la picada:
- 4 galetes
- un grapat d'avellanes
- 2 alls
- Julivert

- Sal
- Oli


Preparació:

1. En una paella començem a sofregir la ceba i els pebrots verds, a foc lent amb una mica d'oli i sal. 

2. Quan començin a daurar-se i estovar-se hi afegim la salsa de tomàquet. Deixem coure 5 minuts més i, seguidament, hi evoquem l'arròs bomba o vaporitzat. Donem unes voltes al conjunt, perquè l'arròs absorbeixi el sabor de la resta d'ingredients i, tot seguit, hi evoquen el fumet d'un cop i deixem coure l'arròs a foc mig, durant uns 10 minuts.

3. Quan faltin 10 minuts perquè s'acabi de coure l'arròs (a la meitat de la cocció), hi afegim les rondaxes de rap, la sèpia, els musclus i les gambes. Seguidament hi afegim la picada, que haurem fet triturant les galetes amb les avellanes, el julivert i els alls fregits.

4. Deixem que s'acabi de coure l'arròs i ja ho podem servir!

Ens quedarà una cassola de peix amb arròs caldós per llepar-se'n els dits!

Aquests plats fan de diumenge oi?

Bon profit!

8 comentarios:

  1. Amb la gana que tinc ara veure aquesta caldereta és un pecat... saben que m'espera una carmanyola amb bledetes i peix... que també està bo, eh? un plat de festa! petó

    ResponderEliminar
  2. Vaya plato que te has marcado hoy, de domingo total!! Se me hace la boca agua...

    Abrazos y buena semana!!

    ResponderEliminar
  3. Tremenda esta caldereta una receta para triunfar.
    Bona setmana
    peto

    ResponderEliminar
  4. Un plat per repetir! Es veu deliciós ;-). Un petó!

    ResponderEliminar
  5. Aquests plats fan de diumenge i són ideals per dies de freds i pluja com els d'avui. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponderEliminar
  6. I tant si vénen de gust platets calentets ara! I amb un plat tan bo com aquest, se me'n vas els ulls al darrera!!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Roser , te quedo un plato delicioso y muy apropiado para estos dias de frio
    besinos guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!