Buscar este blog

miércoles, 14 de septiembre de 2011

Croquetes d'espinacs a la catalana i formatge de cabra

Jo no sóc de fregits, sincerament crec que la carn arrebossada o el peix fregit no es percep el gust, ni del peix, ni de la carn, tot i que tot és qüestió de gustos!
A part d’emmascarar el sabor, fa que l’àpat sigui més pesat i més indigest, almenys aquesta és la meva percepció sobre la técnica, encara que, he de confesar, a vegades em vé de gust saltar-me les meves normes, i em faig unes croquetes, com per exemple aquestes.
Mai havia provat de fer croquetes d’espinacs, i el sabor em va encantar!! Delicioses! Això sí, amb el seu toc de formatge de cabra, que no hi podia faltar en aquest plat.

També podeu fer servir la recepta per farcir canelons o lasanya. Voleu saber més coses?! Apunteu!

Ingredients:

-1/2 ceba petita
-150 g d’espinacs frescos (baby)
-25 g de pinyons
-20 g de panses
-200 ml de llet
-35 g de farina de sègol (o normal)
-50 g de formatge de cabra semicurat
-sal
-ou
-pa ratllat
-oli oliva

Acompanyament:
-Tomàquet madur, formatge fresc, sal maldon, orenga, oli d’oliva extra verge

Preparació:

1. Per fer les croquetes, posarem una mica d’oli en un cassó i hi evocarem la ceba tallada. Un cop canvii de color hi afegirem els espinacs, un polsim de sal i deixarem coure uns minuts.

2. Seguidament hi evoquem els pinyons i les panses i donem unes voltes amb l’espàtula. Tot i que els espinacs deixen anar part de la seva aigua, no cal que esperem que s’evapori, i hi evoquem la farina directament (abaixem el foc, sinó se’ns enganxarà al cassó), donem unes voltes perquè la farina es cogui una mica i hi introduïm la llet (ja escalfada). En aquest moment hem de remenar constantment, per evitar que se’ns enganxi al cassó, durant uns 15-25 minuts, a foc lent, fins que veiem que la farça es desenganxa de les parets del recipient (això significa que la farina ja està cuita i les croquetes ja estàn quasi llestes). Afegim el formatge, retirem del foc, i remenem fins que el formatge estigui completament desfet o integrat.

3. Deixem refredar a la nevera fins al dia següent preferiblement.

4. Quan vulguem fer les croquetes, agafem part de la massa amb unes culleretes, o amb les mans ben netes, i les passem per ou batut i pa ratllat.

5. Escalfem una paella amb una mica d’oli, i quan aquest estigui calent, afegim les croquetes de tres en tres (per accelerar la cocció i evitar que absorveixi massa oli).

6. Deixem escórrer sobre de paper absorvent (per evitar obtenir un producte greixós), i ja ens les podem menjar, acompanyades d’una amanida feta amb tomàquet madur, formatge fresc, un polsim de sal maldon, orenga i un bon raig d’oli de bona qualitat.


Un sopar perfecte!!!


OBSERVACIONS: La massa de les croquetes és bastant tova, per aquesta raó no les he volgut arrebossar primer per farina, ja que no les volia marejar massa. Heu de vigilar a l’hora d’empanar-les, no es trenquen però són delicades.

VARIACIONS: Si no us atreviu amb les croquetes, poseu 20 g de farina enlloc de 35g, i obtindreu una pasta per farcir canelons, lasanyes….increïble. El gust d’aquest farciment és realment bo (un pèl dolçet gràcies a les panses), i va bé en qualsevol plat de pasta!! Proveu-ho que es fa molt ràpid!!



24 comentarios:

  1. A mi me pasa lo mismo, no suelo freir casi nada, prefiero el horno, la plancha, la olla..., pero claro, las croquetas es lo que tienen o son fritas o son fritas... y a las tuyas no hay quien se resista, me encanta la mezcla de espinacas con queso, simplemente deliciosas.
    Un besito

    ResponderEliminar
  2. las croquetas asi es un pecado pero estan de buenas¡¡¡¡¡
    peto

    ResponderEliminar
  3. Que bo!! I amb el toc de formatge té que estar al punt de deliciòs.
    A mi tampoc no m'agrada menjar habitualment fregits, em senten malament i tot, però les croquetes casolanes no poden faltar algun cop a l'any!
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Ostres, que originals!! M'encanten els espinacs a la catalana, i el formatge de cabra és la meva perdició, així que m'apunto la recepta per copiar-te-la. Fantàstica. Petonets

    ResponderEliminar
  5. Noia, em semblen ideals per a un sopar, així que amb el teu permís m'emporto la recepta. Segur que estan delicioses!!!!

    ResponderEliminar
  6. Croquetas de espinacas y queso con pasas y piñones? original chica, muy original y creo que buenisimas. Besitos

    ResponderEliminar
  7. Doncs jo encara no m'he estrenat amb les croquetes d'espinacs, i em sembla que no tardaré gaire, seguiré la teva recepta!

    ResponderEliminar
  8. Hay Roser ,esas croquetas tienen,que estar buenisimas con esos ingredientes ,de lujo
    besinos

    ResponderEliminar
  9. Qué croquetas tan especiales...
    Tienen un aspecto maravilloso ;-)

    ResponderEliminar
  10. Estoyy de acuerdo contigo. roser, en casa tampoco suelo hacer fritos ni empanados. De hecho es que he acostumbrado tanto a mi hija que no se come nada empanado, todo a la plancha.
    las croquetas de espinacas son de las que más me gustan aunque tengo que confesar que nunca las he preparado, para eso tengo una hermana que es una experta y me las regala, jeje
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Esta molt be aquesta idea de les croquetes d'espinacs.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. Fa molt de temps que no faig croquetes d'espinacs!!!!!
    Amb les quantitats sóc un desastre, sempre les faig a ull però, per sort, em surten croquetes!;)
    Petons.

    ResponderEliminar
  13. Jo tampoc sóc gaire fde fregits, però un dia és un dia ;)
    I la combinació d'espinacs amb formatge de cabra és un clàssic que m'encanta!

    ResponderEliminar
  14. Unas exquisitas croquetas. Me han encantado!!!

    Besos,

    ResponderEliminar
  15. t'he dit mai que sóc fan dels espinacs???? així que no fa falta que et digui que penso d'aquestes croquetes, bueno sí: EN VULL!!!!!! petonets

    ResponderEliminar
  16. No soy de frituras pero con las croquetas hago una excepción y si son con esa mezcla de ingredientes tan sabrosa que nos ofreces, sin dudarlo.

    un besazo

    ResponderEliminar
  17. Pues con lo que me gustan a mí las espinacas a la catalana, jamás se me habría ocurrido hacer croquetas con ellas, ¡qué idea tan buena!.
    Un besote, guapa.

    ResponderEliminar
  18. Hola Roser!

    Muchísimas gracias por el comentario que me has dejado en el blog!

    Con tu permiso por aquñi me quedo de seguidor par admirar todas las delicias que salgan de tu cocina! como estas estupendas croquetas que quitan el sentío común.

    Muchísimas gracias de nuevo y te sigo desde YA!

    :)

    ResponderEliminar
  19. Mmmm....quines pintes aquestes croquetes! A mi les d'espinacs també m'encanten. No importava que diguessis que apuntassim la recepta, ja ho haguessim fet de totes maneres ;DD
    Petonets guapa!

    ResponderEliminar
  20. Els espinacs amb el formatge de cabra fan molt bona parella, amb croqueta és una bona idea i una manera diferent de fer menjar als mes petits (o mes grans) verdures.
    Bona recomanació la de fer-ho servir per farcit de canalons ;)

    Petons

    ResponderEliminar
  21. Havia provat uns canelons similars, però sense el formatge de cabra, estic segura que li dona el toc final a la recepta. I ho haurè de provar com a croqueta :)

    ResponderEliminar
  22. Quina pinta i quina gana!!!
    Gràcies pel comentari que as deixat en el meu blog, em quedo seguint les teves receptes!
    Bisitos.

    ResponderEliminar
  23. Uau Roser! quines croquetes més bones!! m'ha encantat el toc de formatge. Doncs a mi m'has fet reflexionar i em passa el mateix, però no m'hi havia parat a pensar... I és que les croquetes potser és de les úniques coses que "tolero" arrebossades! i sinó doncs ha de ser un arrebossat molt ben fet, d'aquells que no treuen protagonisme a l'ingredient. petons :)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!