Els diumenges són aquells dies que, o no tens ganes de fer res de res, o tens ganes de fer moltes coses perquè t'he n'adones que el cap de setmana ja s'acaba!
Avui m'he llevat amb moltes ganes de fer moltes coses, i m'ha vingut molt de gust preparar un arròs negre amb sèpia, que feia molt de temps que no en menjava.
Fa un temps ja vaig publicar una recepta d'arròs negre, tot i que aquell plat era més aviat un aperitiu. El plat d'avui és un arròs negre com cal, fet en una paella, amb el seu allioli (o maionesa d'all) casolà i amb tot el sabor de la tinta!
Mireu mireu....
Ingredients (per a dues persones):
-200g d’arròs
integral
-1/2 ceba
-1/2 pebrot
verd
-xampinyons
-1 sèpia
-2 bossetes de
tinta de calamar
-aigua amb sal
o caldo de peix
-all i oli (o maionesa d'all)
Preparació:
1. Sofregim en una paella la ceba, el pebrot i els xampinyons
tallats ben petits.
2. Un cop la verdura està cuita, hi introduïm l’arròs i li donem
unes quantes voltes perquè absorveixi el gust de les verdures.
3. Mentres, escalfarem el caldo en un cassó amb la tinta que haurem
extret de les bossetes.
I també farem una maionesa d’all amb un ou, oli, sal, vinagre i
un gra d’all petit.
4. Un cop l’arròs ha agafat part del gust de les verdures, hi
evocarem el caldo de peix amb la tinta i, seguidament, la sèpia tallada a
trossets.
5. Deixarem coure uns 20 minuts aproximadament, posant més caldo o
aigua si fos necessari.
6. Deixem reposar fora del foc uns 5 minuts i ja el podem servir.
Amb la maionesa d’all és deliciós!!
Simplement, un dinar de diumenge genial!!
Delicios l'arros negre....Records
ResponderEliminarLes coses senzilles són les que omplen més de satisfacció. Fa una pinta aquest arròs d'enveja malsana ! Felicitats
ResponderEliminarA mi em passa igual cada diumenge...o giro el món damunt davall o res de res. Encara que normalment no aturo.
ResponderEliminarSempre m'ha fet ganes fer un arròs negre, però mai m'he atrevit. Veig que m'hauré d'animar...potser el pròxim diumenge??
Petons!
T'ha quedat bonissim!!! Besets!!
ResponderEliminarRoser ,nos pusimos de acuerdo para hacer arroz negro eh? ,que bueno esta
ResponderEliminarbesinos
I jo que no m'atreveixo amb els arrossos! Ma mare els fa gloriosos, potser per això mai m'he llençat, per que sabia que el diumenge em trobaria l'arròs a la taula. Ara la mare és lluny i aquests escocesos no mengen arrós negre. Potser a la peixeteria em poden guardar tinta de calamar. I els ensenyo "lo que vale un peine".
ResponderEliminarEspectacular este arroz !!
ResponderEliminarEste plato a mí me da mucho miedo, no se me dan nada bien los arroces, sólo los risottos sencillitos :) qué le vamos a hacer.
´Creo que nunca he hecho en casa el arroz negro y eso no me lo perdono, tengo que probar.
bss!
Es l'únic arroçque s'hem resisteix. I mira que m'agrada amb deliri. Pero jo insisteixo i qualsevol día m'hi poso i hem surt.
ResponderEliminarPetonets.
Mai he fet un arròs negre, però les poques vegades que l'he provat es molt bo. I aquest segur que també ho és.
ResponderEliminarCom ens agrada l'arròs negre a casa!!! Però no m'he atrevit a preparar-ne mai, sempre la mengem als restaurants. M'emporto la teva recepta per quan m'animi....
ResponderEliminarPEtonets
Roser, nunca he hecho ni comido arroz negro, no se, quizás me anime algún día.,
ResponderEliminarBesitos
com et cuides nena!!! quin dinar t'has fet!!!! petonets guapa
ResponderEliminarun arroz asi y en domingo guay me gusta
ResponderEliminarpeto
Això és un dinar de diumenge de festa grossa!!!
ResponderEliminarAixò de menjar arròs el diumenge m'encanta, trobo que fa molt pel dia.
ResponderEliminarAbans no m'agradava gens l'arròs negre i ara el trobo boníssim.
Petons.
Roser, com et cuides!! Això és arrodonir el cap de setmana!
ResponderEliminarPetons!
Que rico está el arroz negro y yo nunca lo he cocinado...tendré que poner remedio, un besote Roser.
ResponderEliminarTengo ganas de hacerlo pero nunca m atrevo , haber si me animo pronto con tu receta
ResponderEliminarMIL BESOSSSSS
L'heu de provar de fer!! és més fàcil que la paella de veritat!! perquè la clau de la paella, per mi, és un bon sofregit, en canvi aquí no perquè la verdura està per donar-li gust, sí, però també per decoració! el que m'agrada de l'arròs negre és el gustet a tinta barrejat amb l'allioli! disfruto com una nena!! proveu-lo que no és difícil, no?
ResponderEliminarHace tiempo que no lo hago , en mi casa les encanta ..sobre todo con chocos ...tiene un sabor a mar muy especial .. el tuyo ha salido con un aspecto muy apetecible .bsssMARIMI
ResponderEliminarUn clàssic a casa!!! I no tinc publicada la recepta, només de risotto negre!
ResponderEliminarEl que no hi poso mai és pebrot (mira que m'agrada, però no predomina molt?)... i arròs integral? No se m'hauria ocorregut mai, s'haurà de provar! Segons temporada hi posem alguna trompeta de la mort o alguna carxofa, prova-ho que surt fantàstic!
Visca l'arròs negre!!
Petonets
Sandra
Esto sí que es un arroz de domingo, de los de quitarse el sombrero...
ResponderEliminarAbrazos y buen día
Roser!!, me encanta el arroz negro, y tambien lo hago los domingos..pero mira!, nunca con arroz integral!!:)...me apunto tu idea para el proximo, ya que ese arroz me encanta!!!!
ResponderEliminarfeliz semana y besitos salseros!!!
Juana
El pebrot verd no és molt potent, almenys en aquest plat, tampoc cal posar-li molt, només perquè li doni un toc, això va a gustos! L'arròs integral m'encanta!! és molt més sabrós que el normal, així que visca tot el que no està refinat!! jaja proveu-lo us agradarà!!! a més li deixa un punt dur a l'arròs que m'encanta! petons
ResponderEliminarFa dies que tinc ganes de fer arròs negre, aquest, amb l'arròs integral m'atrau molt! no cecessita més temps de coció?Fa molt bona pinta!!
ResponderEliminarTeresa, aquest que vaig comprar, de la marca Nomen, amb 20 minuts i els 5 minuts de repós ja en té prou, això si, si no t'agrada el punt dur del gra, deixa'l uns minuts més, segons com t'agradi, és questió d'anar provant! petons
ResponderEliminarQué pedazo de plato... ¡así ya se puede celebrar un domingo, jejejeje!.
ResponderEliminarMe encanta.
Me ha llamado mucho la atención el tiempo, porque precisamente lo que me "echa para atrás" del arroz integral es lo que se tarda en hacer. Con 20 minutitos más el reposo de 5, ya es un tiempo razonable, así que habrá que animarse e intentarlo con el integral, jejeje.
Un besote.