Buscar este blog

martes, 30 de julio de 2013

Pollastre farcit de formatge amb salsa de bolets......lleugeríssim!!

Aquesta és una recepta d'aquelles que em fan sentir orgullosa.

Un plat de pollastre gustós, sense gaire oli, sense nates, sense farines, sense sucres......només amb un petit pecat, una mica de formatge (jiji). Segueix sent igual de lleuger ehh.....

La publico, sobretot, perquè si no m'apunto els ingredients que he utilitzat, no tindré ni idea de com tornar-la a fer......

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 3 filets de pit de pollastre finets
- 3 làmines de formatge baix en greix (tipus el Cadí)
- 3 rodanxetes petites de formatge de cabra
- 300 g bolets variats congelats
- Un grapat de panses
- 300 ml llet de soja
-  1 culleradeta de kuzú (és una arrel que espesa com la maicena)
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- Sal i pebre
- Oli d'oliva


Preparació:
 
1. Posem a una paella els bolets directament surtits del congelador i els deixem coure a foc mig fins que s'hagin begut tota l'aigua. Els reservem.

2. Enrotllem cada filet de pit de pollastre amb una làmina de formatge lleuger i una rodanxa del de cabra. Salpebrem i els tanquem amb un escurdents, per evitar que s'obrin durant la cocció.

3. Posem els rotllets de pollastre a la paella, amb una mica d'oli, i deixem que es marqui la superficie, que quedi rosset.

4. Mentrestant triturem 1/3 part dels bolets amb la llet de soja, el kuzú i la salsa de tomàquet. Ho evoquem a la paella on hi tenim el pollastre fent-se, tapem i deixem coure uns 10 minuts a foc lent, juntament amb la resta de bolets que teniem reservats i les panses, de manera que el pollastre s'acabi de fer i la salsa s'espessi lleugerament.

5. Espolsem julivert picat i cap al plat!

Mireu quins ingredients tan sans i quin plat tan vistós i gustós surt.

Ho recomeno de veritat!

Bon profit!


martes, 23 de julio de 2013

Magnum atmetllat ......desestructurat

De petita, em menjava una mitjana de dues caixes de magnum frac a la setmana (i no m'engreixava.....).

Més endavant, em vaig passar al magnum atmetllat....amb el suau sabor a vainilla, el cruixent de l'atmetlla i la dolçor de la xocolata amb llet.....una bomba!

Fa anys que tinc pendent elaborar un magnum atmetllat a casa, el problema és que no tinc motlle, i no tinc excusa, perquè sé on comprar-lo (però la mandra s'apodera de mi).

I si ens estalviem el motlle, i fem un magnum ràpid, fàcil i amb un nom modern? El meu magnum atmetllat desestructurat.

Ingredients (per a 3 vasets):

- 100 g xocolata amb llet
- Atmetlla crocant

PER LA CREMA DE VAINILLA:

- 175 ml llet
- 75 ml nata per muntar (35% m.g)
- 60 g sucre
- 3 rovells d'ou
- 1 vainilla
- 1 culleradeta de maicena



Preparació:

1. Triturem la llet, la nata, els rovells d'ou, la maicena i el sucre i ho evoquem a un cassó al foc amb una beina de vainilla tallada per la meitat. Remenem constantment fins que començi a bullir. Deixem coure 2 minuts, retirem la vainilla i reservem.

2. Desfem la xocolata al microones vigilant que no se'ns cremi.

3. Fiquem dins els gots dos cullerades de la crema de vainilla, a sobre una mica de la xocolata desfeta i l'atmetlla crocant. Fem una altra capa de crema de vainilla, xocolata i atmetlla i ho deixem refredar a la nevera fins que estigui ben fred.

4. També podem congelar els gotets i quan els vulguem consumir els treiem uns minuts abans del congelador i a saborejar-los!

A veure que me'n diuen! A mi si que em recorda al gust del magnum atmetllat, però menjat amb cullereta!

Bon profit!!

Per cert, a partir d'aquesta setmana, fins al setembre, publicaré una recepta per setmana! Que les vacances són les vacances, i la calor no ajuda!


jueves, 18 de julio de 2013

Fideuà negra

Sabeu que és el que més m'agrada dels diumenges? A part de llevar-me tard i no tenir cap obligació de fer res (o poca cosa). És que no tinc limitació amb el menjar.
 
Si si, així com entre semana menjo verdura i peix o carn a la planxa, els dissabtes per sopar i toooot el diumenge el tinc per disfrutar, i perquè disfruti el meu paladar. M'encanta llevar-me i pensar què esmorzar o quin postre comprar o fer.
 
Aquest diumenge volia fer arròs negre, però el meu xicot preferia menjar una fideuà negra! Vam anar a buscar fideus del número 1 (que crec que són els que s'utilitzen per fer la fideuà) però nomès vam trobar fideus de cabell d'àngel! Jo estava segura que quedaria un plat incomestible, però em vaig trobar amb una grata sorpresa! Quina fideuà tan bona ens va quedar, amb un allioli casolà i un gelat de vainilla amb nous de macadàmia per rematar l'àpat!
 
Simplement genial, ho repetirem oi Miquel?!
 
Ingredients (per a dues persones):
 
- 3 grans d'all
- Pebrot verd i vermell
- 1 botifarra negra de ceba
- Gambetes pelades congelades
- Musclus congelats
- 250 g fideus de cabell d'àngel
- 2 sobres de tinta
- 250-300 ml de caldo de peix
- Oli d'oliva
 
PER L'ALLIOLI o MAIONESA D'ALL:
 
- 1 gra d'all
- 1 ou
- Oli d'oliva i de girasol (el doble del pes de l'ou)
- Sal
- Gotes de suc de llimona
 

Preparació:
 
1. Afegim oli d'oliva a una paella i, seguidament, 3 grans d'all tallats ben petits. A continuación afegim un trosset de pebrot verd i vermell a daus ben petits i deixem coure fins que la verdura s'estovi i l'all es dauri.
 
2. Afegim la botifarra negra de ceba esmicolada i donem unes voltes. A continuació fiquem les gambes i musclos directament del congelador i deixem coure uns minuts. Quan les gambes agafin color, afegim els fideus i deixem que es daurin i absorbeixin la resta de sabors.
 
3. Seguidament, afegim el caldo de peix amb les dues bossetes de tinta ja dissoltes i introduïm la paella al forn a 250 ºC a gratinar, fins que els fideus s'aixequin i agafin un color torrat, i el caldo de la fideuà s'evapori. Trigarà uns 5-10 minuts. Deixem reposar uns minuts fora del forn.
 
4. Per l'allioli, posem un all a un vas de triturar, juntament amb l'ou, oli d'oliva i de girasol a parts iguals, sal i unes gotes de suc de llimona. Triturem uns segons fins que obtinguem un bon allioli, o maionesa d'all.
 
5. Emplatem, ficant els fideus negres al plat i una generosa cullerada d'allioli al damunt per escampar-la bé i que tots i cada un dels fideus tinguin aquell gustet únic de la fideuà: el torrat, el peix i l'allioli.
 
 
Podem demanar res més, per disfrutar d'un diumenge!?
 
Això és vida!!!
 
Bon profit!
 

lunes, 15 de julio de 2013

Vasets de préssec, crema de xocolata i coco

Quin postre tan gustós!
 
Ahir va ser un dia de diumenge total! Després de llevar-nos a les 11, anar a comprar el vermut (Martini negre), anar a la recerca de gels (ni a les gasolineres, només en vam trobar a un "paqui", que tenen de tot i sinó ho aconsegueixen), fer una fideuà negra que no les tenia totes, la propera publicació será aquesta recepta que n'estem mooolt orgullosos (si és que tinc un xicot que inclús amb el canell trencat sap fer miracles!). Seguit d'una tarda de cine, més cine i més cine al sofà..... vaig tenir la necessitat d'aixecar el cul i fer un postre per acabar el diumenge una mica ¿atípic?, vaig mesclar préssec i xocolata, i sabeu, va quedar molt bé.
 
Qui li agradin les natilles de xocolata, li agradarà aquest postre refrescant i suau al paladar.
 
Ingredients (per a 4 vasets):
 
PER LA CREMA DE PRÉSSECS:
 
- 400 g préssecs
- 1 cullerada de gelat de vainilla amb nous de macadàmia LA FAGEDA
- 4 fulles de gelatina
 
PER LA CREMA DE XOCOLATA:
 
- 250 ml llet de soja
- 250 ml llet d'avellanes
- 75 g sucre integral
- 30 g maicena
- 100 g cobertura de xocolata
 
- Coco ratllat
- Menta


Preparació:
 
1. Per la crema de préssecs, netegem els préssecs i els tallem amb la pell. Els triturem juntament amb el gelat.
 
2. Rehidratem les fulles de gelatina amb aigua freda i quan aquestes estiguin ben toves, les escalfem amb una mica del puré de préssec fins que es dissolguin. Barregem les fulles de gelatina amb la resta del puré de préssec i les afegim a la base dels vasets de presentació, i ho deixem refredar fins que qualli.
 
3. Per la crema de xocolata posem en un cassó, les llets, el sucre, la maicena i la xocolata, i remenem fins que començi a bullir. Deixem coure un parell de minuts i deixem refredar.
 
4. Quan la crema estigui freda, l'afegim damunt el puré de préssec i acabem de decorar amb coco en pols i una fulleta de menta.
 


Ja li podem ficar cullerada!
 
Fruita i xocolata en un! Pels qui els hi costi, o no, menjar fruita.....
 
Bon profit!


jueves, 11 de julio de 2013

Ventresca de tonyina amb salsa teriyaki

Avui una recepta oriental, sana i plena de sabor!
 
Si us agrada la ventresca de tonyina (no la tonyina no, la ventresca), i la salsa teriyaki (plena de sabor), us agradarà aquest plat.
 
Si li afegiu una mica d'arròs bullit o patata, es converteix en un sopar o dinar ben complet i nutritiu!
 
Ingredients (per dos persones):
 
- 2 ventresques de tonyina
- Bròquil
- Sèsam torrat
- Ceba
- Sal mandon
- Oli d'oliva
 
PER LA SALSA TERIYAKI:
 
- 6 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de mirin
- 2 cullerades de sake
- 2 cullerades de sucre integral


Preparació:
 
1. Coure el bróquil al vapor, o a una olla d'aigua bullent, fins que estigui al dente. Reservem.
 
2. Tallem la ceba en juliana i la couem a una paella amb oli i sal fins que estigui ben tova i agafi color daurat. Reservem.
 
3. Fem a la planxa les ventresques de tonyina, de manera que quedin lleugerament crues per dins.
 
4. Per la salsa, posem tots els ingredients a un cassó i ho fem bullir fins que es redueixi a la textura de salsa que busquem.
 
5. Emplatem, posant el bròquil i la ceba en un cantó del plat. Tallem la ventresca a daus i el col·loquem al plat, juntament amb la salsa teriyaki i les llavors de sèsam torrat.
 
Un plat fantàstic per cuidar-nos la linia i, alhora, disfrutar menjant!
 
Bon profit!
 


domingo, 7 de julio de 2013

Mousse de préssec

Una altra recepta amb préssecs!! Avui, un postre!

Si us agraden, aneu-me seguint, que ja sabeu que cada any m'he d'inventar les mil i una per aprofitar-los.

La primera varietat que arriba són els d'aigua, després venen els blancs (que són els meus preferits) i finalment els de vinya o grocs. Avui una recepta amb els préssecs d'aigua, perquè tot i tenir poca duresa i ser lleugerament àcids, poden surtir plats irresistibles!

Ingredients (per 2-3 gots):

- 400 g préssecs
- 200 g philadelphia LIGHT (estem a l'operació bikini)
- 50 g sucre moreno
- 2 fulles de gelatina
- 200 ml nata per muntar (aixx....aquí me la salto, l'operació)
- Mermelada de préssec


Preparació:

1. Muntem la nata. Reservem. Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.

2. Triturem els préssecs pelats i tallats, la philadelphia i el sucre. Escalfem les fulles rehidratades i escorregudes amb un dit d'aigua i les incorporem a la barreja anterior. Tornem a triturar bé. Incorporem amb compte la nata muntada i afegim el conjunt als gots de presentació.

4. Fiquem una cullerada de mermelada de préssec a la superfície, i una fulleta de menta per donar coloret.

5. Al cap d'unes hores, que ja haurà endurit i agafat la consistència desitjada, ja el podreu saborejar!

És un postre ràpid i molt fresquet de fer......

Bon profit!

miércoles, 3 de julio de 2013

Amanida amb vinagreta de préssec i farcells de pollastre

Ja vé el torn de les receptes amb préssecs! Si si, el camp de mun pare ja n'està ple, i la meva nevera també, així que mans a l'obra!

Avui, però, us mostraré una recepta salada amb préssec. Ahir vaig veure la Carme Ruscalleda elaborant receptes amb préssec i em vaig inspirar!

Una amanida molt completa amb una vinagreta totalment diferent!

Ingredients (per dues persones):

- Enciam
- Tomàquet
- Pruna
- Panses
- Sèsam

PELS FARCELLS DE POLLASTRE:
 
- 3 làmines de pasta wanton
- 5 filets de pollastre tallats ben fins
- Xampinyons
- Olives negres
- Un rajolí de vi blanc
- 2 cullerades de philadelphia light
- 1 cullerada de parmesà ratllat
- Sal i pebre

PER LA VINAGRETA DE PRÉSSEC:

- 1 préssec d'aigua
- 3-4 fulles d'alfàbrega fresca
- Vinagre de mòdena (1 cullerada)
- Oli d'oliva extra (1-2 cullerades)
- Sal maldon


Preparació:

1. Pels farcells, fem a la planxa els xampinyons juntament amb el pollastre. Al final de la cocció hi afegim un rajolí de vi blanc. Triturem el conjunt amb una picadora i hi afegim les olives negres sense os, la philadelphia, el formatge parmesà, sal i pebre al gust. Formant una pasta homogènea.

2. Farcirem cada làmina de wanton amb una cullerada generosa de la pasta i ho tancarem amb l'ajuda d'un clip (d'escriptori). Ho coem al forn a 200ºC fins que agafi un to daurat, però vigilant que no es cremi. Reservem.

3. Per la vinagreta, triturem tots els ingredients alhora i reservem.

4. Muntem el plat, posant un llit d'encim, tomàquet tallat a daus, la pruna talladeta, panses i sèsam torrat. Amanim l'amanida amb la vinagreta i afegim els farcellets de pollastre.

Un sopar d'estiu perfecte!!

Fresc, nutritiu i light!!

Heu de tastar aquesta vinagreta, és FABULOSA!!!

Bon profit!