Buscar este blog

lunes, 22 de febrero de 2016

Pestiños, a la meva manera

La setmana passada em va agafar l'atull de menjar bunyols de quaresma. Però era dilluns, i molts forns de pa estan tancats, a més a més, els que estan oberts són molt industrials..... Total que vaig acabar buscant la recepta, però em faltaven molts ingredients, i temps, no tenia ganes d'esperar a que fermentés la massa i tota la pesca.

Llavors vaig pensar en un altre dolç de setmana santa, que es menja molt a Andalucia, i que nose si he tastat mai. Els "pestiños". Vaig veure que la recepta era molt senzilla, això si, està versionada a la meva manera. 

Una bomba, però deliciosa! :)

Ingredients:

- 125 g oli d'oliva extra verge
- 125 g mistela
- 360 g farina de força
- Polsim de canyella
- Ralladura de llimona

- Oli de girasol (per fregir)
- Sucre blanc (per arrebossar)
- Mistela


Preparació:

1. En un bol barregem l'oli amb la mistela, la canyella i la ralladura de llimona. Anem afegint la farina fins acabar-la i ho amassarem bé amb les mans, fins que ens quedi una bola tova però que no se'ns enganxa als dits gràcies a la quantitat d'oli de la massa.

2. Posem l'oli de girasol a escalfar, i de mentres anirem fent petites boletes de massa, que aplanarem amb el corró i, seguidament, tancarem les dues puntes oposades per formar els pestiños. Quan l'oli començi a bullir ja podem anar afegint els pestiños.

3. Un cop estiguin ben daurats, els escorrem en paper de cuina i els arrebossem amb sucre i unes gotes de mistela, per donar-li més sabor. 

També li podem canviar la mistela per anís, cointreau...el que més us agradi.

I vet aquí un dolç de setmana santa!

Bon profit!

lunes, 15 de febrero de 2016

Sopa de coco tailandesa "Tom Kha Kai"

Ja sabeu que som molt fans de la cuina tailandesa! El dia que anem allà de viatge tornarem fets unes boletes!!

Ens agrada la combinació de sabors, que sempre és el mateix, però l'explosió de dolç, salat, àcid, amarg i picant a una mateixa mossegada, és extraodinari!!

I com que és temps de sopetes, que fa fresqueta, vam voler intentar una clàssica sopa tailandesa, de llet de coco, pollastre i llima. Brutal!


Aquest cop no penjo la recepta, sinó que us dóno el link del video de youtube d'on vam treure tots els ingredients, és super fàcil!!


Vam haver de fer variacions, perquè molts ingredients no els sabíem trobar:

- Limoncillo o lemon grass: vam fer servir lemon grass en pols, que podem trobar en botigues especialitzades (jo sempre en tinc a casa, és molt fresc i aromàtic)

- Galangal: el vam substituir per gingebre, ja que pertany a la mateixa família.

-Xampinyó ostre: gírgoles

- Fulla lima kaffir: fulles del llimoner

- Salsa de peix: concentrat de fumet de peix (fer servir molt poc) o comprada en botigues especialitzades

I tot i les variacions, va quedar espectacular!

Això si, vigileu amb la quantitat de bitxo que hi poseu! No li feu cas a la recepta, començeu per un mini bitxo i aneu provant fins que el paladar se us acostumi!

Bon profit!!

lunes, 8 de febrero de 2016

Magdalenes de Nesquik.....disfrassades

Que bones són les magdalenes casolanes oi? A mi m'encanta començar el cap de setmana amb una coca casolana, fa vida!! Ja ens cuidem prou entre setmana, el cap de setmana ha de ser per trencar totes les regles i disfrutar!!!

Com que estem en plena època carnavalenca, que us sembla unes magdalenes de festa? Amb nesquik!! 

El frosting que he fet és de llet, res de mantega ni sucres, és un frosting sa. Au, va, a fer-les!!

La recepta és adaptada de les magdalenes clàssiques del Xavier Barriga.

Ingredients (per a 12 mini magdalenes):

- 1 ou
- 80 g sucre
-20 g llet
- 10 g cointreau
- 90 g oli de girasol
- 80 g farina
- 20 g de Nesquik
- 3 g llevat químic
- Ralladura de taronja
- Atmetlla laminada

PEL FROSTING:

- 240 ml llet
- 20 g maicena
- 20 g sucre
- Gerds


Preparació:

1. A un vas de batedora afegir TOTS els ingredients de la massa, excepte les atmetlles filatejades, i els batem amb la batedora. 

2. Fiquem la meitat de la massa als motlles per magdalenes petites. Les decorem amb atmetlla per sobre.

3. Les coem al forn (ja preescalfat) a 220ºC durant 10-15 minuts.

4. Mentre es refreden, anem fent el frosting. A un cassó afegim la llet, la maicena i el sucre. Ho barrejem bé i ho deixem coure al foc fins que començi a bullir. Deixem que bulli un parell de minuts a foc lent i ja ho podem retirar. Deixem que es refredi totalment perquè volem obtenir una crema espessa.

5. Quan les magdalenes estiguin fredes i la crema de llet estigui freda i ben quallada, decorem aquestes amb la crema i l'ajuda d'una màniga pastissera.

6. Finalment decorem amb gerds frescos.

Una bona manera de disfrutar del carnaval sense passar-nos amb els accessos!!

Bon profit!

lunes, 1 de febrero de 2016

Mandonguilles de mill i bledes (recepta vegana)

Avui us porto una recepta totalment vegana! Però tan bona, que segur que ho repetiu.

Com sabeu, hi ha estats a la vida que cal que consumim més nutrients, com ara jo, que necessito molt més ferro del normal. Aquest és un plat amb molt de ferro, i ple de vitamines, a més a més, gràcies a les espècies que contenen les mandonguilles, és un plat antiinflamatori (per la cúrcuma) i digestiu. 

Sembla una plat medicinal oi? Doncs potser ho és, hi ha plats que ho són sense que ens en donem compte. Això si, és important que vagin acompanyats de bon sabor. Apunteu-vos la recepta vegans i carnívors!!

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 100 g mill
- 150 g bledes
- 2 grans d'all
- Espècies al gust (cúrcuma, gingebre, pebre negre)
- Sal
- Oli
- Farina de sègol (per arrebossar)
- Salsa de tomàquet (la que més us agradi)


Preparació:

1. Bullim el mill durant 15-20 minuts i el reservem.

2. A part, tallarem dos grans d'all i el fregirem a una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin daurats li afegim les bledes tallades i les deixem coure fins que no quedi res d'aigua. Afegim les espècies que més ens agradi i sal.

3. Afegim les bledes saltejades al mill, i ho remenem bé. Deixem que tot el conjunt es refredi.

4. Un cop tinguem la barreja freda, ja podrem començar a formar boletes. Amb l'ajuda d'una cullera, agafem una porció de la massa i ho arrebossem amb farina de sègol. I així successivament fins acabar amb tota la massa.

5. Fregim les mandonguilles a una paella amb l'oli ben calent, per tal de deixar l'exterior lleugerament torrat. Les deixem escòrrer amb paper de cuina i ja les podrem servir.

Jo les he servit amb una mica de salsa de tomàquet, que m'agrada molt i, a més, ajuda a que el ferro s'absorbeixi millor.

Doncs ja sabeu, operació trikini i a disfrutar!!

Bon profit!!