Buscar este blog

lunes, 28 de diciembre de 2015

Acomiadem l'any: Mousse de mató amb gelatina de mel

M'agrada acabar l'any amb alguna recepta dolça. Potser perquè espero que l'any 2016 també sigui dolç!!

Fa una setmana, l'empresa Luna de Miel em va enviar un pot de mel juntament amb la felicitació de Nadal. I vaig pensar en fer alguna recepta amb la mel, un postre que, sens dubte, portaré a casa dels amfitrions del sopar de cap d'any!

No té cap secret. És el clàssic mel i mató però presentat d'una manera diferent, de festa! Quedeu super bé i no és gens pesat, tot i la nata que porta.

Animeu-vos a endolçir l'entrada d'any!

Ingredients (per a 5-6 persones):

- 250 g mató
- 200 ml nata per muntar (35% MG)
- 3 fulles de gelatina
- 50 g sucre
- 10 g mel

PER LA GELATINA DE MEL

- 50 g mel
- 25 g aigua
- 1 fulla gelatina

- Menta o maduixes (per decorar)



Preparació:

1. Per la mousse de mató, triturem el mató amb la meitat de la nata, el sucre i la mel.

2. A part, rehidratem les fulles de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts. Escalfem la resta de la nata fins que començi a bullir. Un cop les gelatines estiguin ben hidratades, les escorrim i les diluïm dins la nata calenta. Mesclem fins que aquestes es desfacin i afegim la mescla a l'anterior, triturant bé per homogeneitzar-ho tot.

3. Ho afegim dins un motlle i ho deixem quallar a la nevera durant 3-4 hores.

4. Un cop la mousse hagi quallat, farem la gelatina de mel. Escalfem l'aigua mentre hidratem la gelatina.

5. Un cop l'aigua comença a bullir afegim la gelatina hidratada i escorreguda i remenem fins que aquesta s'hagi desfet. Seguidament afegim la mel i remenem un altre cop. Evoquem la mescla sobre la mousse de mató. Deixem refredar a la nevera 1 hora com a mínim.

6. Decorem amb fulles de menta o fruita vermella.

Queda bonissim i és molt fàcil de menjar, no cal tenir ni gana.

Moltes gràcies Luna de Miel per la mel que m'heu fet arribar, una mel suau ideal per a nens, i no tant nens!


Ens veiem l'any que vé amb noves sorpreses!!

Bon profit i bon any nou 2016!!!

lunes, 21 de diciembre de 2015

Torró de xocolata amb fruita seca al ron

Com ens agrada el torró per nadal oi??

Ens encanta que l'empresa ens regali un lot ple de dolços, d'embotits i vins! Fa de Nadal! I som de rutines fixes.

Us porto un torró de xocolata amb uns ingredients molt d'aquestes festes: les figues i les prunes seques. Normalment els posem als estofats de carn. Ma mare sempre en fa per nadal.

Doncs aquí tenim una altra recepta de torrons ben originals.

Ingredients:

- 100 g de xocolata negre
- 100 g de xocolata amb llet
- 50 g mantega
- 5 figues seques
- 5 prunes seques
- 200 ml ron


Preparació:

1. Posem les fruites seques talladetes a trossets juntament amb el ron. Ho deixem macerar unes dues hores.

2. Al bany maria desfem les xocolates amb la mantega. Un cop estigui desfet hi afegim les fruites escorregudes i rehidratades amb el ron, i disposem tot el conjunt a un motlle apte per torrons.

3. Ho deixem refredar a la nevera.

I ja està. A disfrutar-lo!!!!!

Bon profit i bones festes!!!

lunes, 14 de diciembre de 2015

Quiche de bacallà

Després d'una setmana de descans, començem amb les receptes nadalenques.

Avui us porto una quiche que pot acompanyar tant un primer com per un pica pica. A més a més consta de molt pocs ingredients i de molt poca feina. Tot el que ens agrada i que va tan escaç: un plat lleuger, sa, ràpid i econòmic.

Vaaaa ja no us faig patir més! Cap a la recepta s'ha dit!!

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 1 pasta de full
- 3 ous
- 250 ml llet
- 250 g de bacallà desalat i desmigat (pot ser dels congelats)
- anet i julivert
- Sal (opcional)


Preparació:

1. Estendre la pasta de full a un motlle rodó de 18 cm.

2. A part, escaldem el bacallà durant 3 minuts. L'escorrem i el posem dins un vas per triturar, juntament amb els ous, la llet, les herbes i un pessic de sal si ho trobem necessari.

3. Triturem i ho afegim dins el motlle amb la pasta de full.

4. Ho coem al forn a 220ºC durant 20-25 minuts, segons el forn de cadascú (heu de veure que si introduïu un escuradents, aquest surti net)

5. Ho deixem refredar i ja ho podeu servir.


No em direu que és difícil, oi??!

Bon profit!