Buscar este blog

lunes, 20 de julio de 2015

MARXEM....de VACANCES!!

És moment de descansar!

I marxo de vacances fins al setembre!! "Porque yo lo valgo!!"

Aquest any només tinc dues setmanes de vacances laborals, així que les disfrutarem a tope a les Açores! A veure si aprenc la seva cultura gastronòmica i us sorprenc amb plats diferents a la tornada! Que vindré carrega d'idees està assegurat!!


De mentres, us deixaré un recull de receptes fresques que m'encanten! Si en feu alguna, no dubteu en escriure'm i enviar la foto del plat, que m'encanta!

- Amanida grega amb llit de kataifi (pels qui vagin de vacances a Grècia)


- Amanida caprese (pels qui vagin de vacances a Itàlia)


- Amanida de vinagreta de préssec i farcells de pollastre (pels qui us agrada el bon menjar)


- Amanida trifàsica (pels qui us agrada combinar ingredients, com un trifàsic de baileys :))


- Pastís de tonyina i maionesa (ideal per tenir fet amb antel·lació i menjar-te'l quan arribes de la piscina/platja)


- Empedrat de bacallà (pels qui ens agrada les receptes clàssiques de la terra)


Us deixo amb idees, eh! No us queixareu!!

I vosaltres, on aneu de vacances?

Bon profit....i BONES VACANCES!!!

lunes, 13 de julio de 2015

Calamarcets amb un sofregit diferent

Us ha donat per la vida sana?

Potser no n'he parlat mai aquí, però segur que ja ho intuïu amb la mena de plats que presento. M'agrada molt menjar sa, sobretot de dilluns a divendres. Confesso que els caps de setmana els tinc per saltar-me'ls a la torera! Bé hem de disfrutar, no?

Com que segueixo molts blocs vegetarians i de receptes saludables en tots els sentits, avui us ensenyaré un sofregit que em vaig topar fa temps (no recordo on) i que faig sovint. De fet, originàriament era una mena de salsa kètxup, així que te la pots menjar tant crua com cuita, com he fet jo aquesta vegada.

I aquest és un plat de cap de setmana sense por a tenir remordiments el dilluns!!

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 10-12 calamarcets
- 1 ceba
- 200 g pèsols
- Oli d'oliva
- Sal maldon

PER LA SALSA (tant crua com cuita):

- 1 tomàquet madur gran o 2 de mitjans
- 1 grapat de tomàquets secs (5-7)
- 2 nyores (opcionals)
- 5 dàtils
- Suc d'una llimona
- Sal marina
- Opcional: julivert, orenga, alfàbrega...


Preparació:

1. Unes hores abans de començar, deixarem els tomàquets secs i les nyores en remull.

2. Primer de tot farem la salseta, triturant els tomàques amb els tomàquets secs i les nyores escorregudes i rehidratades, els dàtils (sense pinyol), el suc de la llimona, les herbes i la sal. Triturem fins que ens quedi una salsa espessa i fina. 

En aquest moment la podem deixar a la nevera i fer-la servir com si fos kètxup. Veureu que té un sabor agredolç peculiar i molt bo.

Com que en aquest cas volem fer-ne un sofregit.....

3. Tallarem la ceba a dauets i la daurarem a una paella amb una mica d'oli i sal. Quan estigui daurada hi afegim la salsa de tomàquet triturada i deixem que s'evapori l'aigua que deixarà anar el tomàquet, a foc lent, durant 45 minuts aproximadament. A la meitat de la cocció afegirem els pèsols desgranats.

4. Mentrestant, netejarem els calamarcets, i quan la salsa estigui pràcticament llesta, els saltejarem a una paella amb un rajolí d'oli. 

5. Un cop els calamarcets hagin agafat color i la salsa hagi evaporat tota l'aigua, ja podrem servir-ho, amb una mica de sal maldon per sobre els calamarcets.

Un mar i muntanya diferent.

Aquest plat el podeu tenir fet el dia abans que el sofregit encara estarà més bo!

Ho acompanyeu amb una bona amanida de rúcula, tomàquet i burrata (com jo vaig fer) amb un rajolí d'oli d'olivada i..... A disfrutar que són dos dies!

Us imagineu untar una torrada amb aquest sofregit i els calamarcets a sobre? Ja us he donat una idea per sopar amb el què sobri, si és que sobra....

Bon profit!

lunes, 6 de julio de 2015

Púding de coca

A la feina, per la revetlla de Sant Joan, van portar 5 coques, per menys de 30 persones.

Com us podeu imaginar, van sobrar la meitat, i allà es van quedar 2, 3 i gairebé 4 dies. El divendres, vaig decidir donar-li una nova oportunitat i convertir la resta de coca seca en un púding ben bo perquè tots els de l'empresa el poguessin disfrutar.

I així, dilluns, vam poder tornar a disfrutar d'un flam-coca ben gustós.

Aquesta recepta la podeu fer amb la coca que us hagi sobrat per casa, bescuit, pa de pessic...i fins i tot pa sec, en aquest últim cas, necessitarà més sucre.

Ingredients (per a 10-15 persones):

- 1 l de llet sencera
- 8 ous mitjans
- 180 g sucre
- 400 g de coca (restes)

- Caramel per decorar


Preparació:

1. Triturem, a un cassó (olla) ben gran, la llet, els ous i el sucre. Quan estigui ben triturat hi afegim les restes de la coca seca esmicolada (el tamany depèn de vosaltres).

2. Afegirem la mescla de púding a un motlle rectangular on, prèviament, haurem afegit caramel a la base.

3. Deixem coure el púding al bany maria, a 180ºC durant uns 20 minuts (fins que al clavar un ganivet aquest surti ben net).

4. Deixem refredar a la nevera i llest per degustar.

Un esmorzar que converteix un esmorzar laboral en un esmorzar de luxe.

A la feina els va encantar!

Bon profit!